Followers 0

Hrvatska - Slovenija - Italija (biciklom po Istri)

11 posts in this topic

Pozdrav svima...

Evo znam da je možda malo rano do ljeta ali buba u uhu uvjek dobro dođe. ::crazy:

Htio sam vas obavjestiti prije nego napravite neku kobnu grešku i odete na neki dalek put da razmislite o slijedećem zvizhd

Djevojka i ja planiramo dakle ovo ljeto (7.mj) da palimo gume naših bicikala i krenemo put Istre. Ruta je okvirna kao i točno vrijeme putovanja.

Ruta je otprilike slijedeća:

Zagreb-Ljubljana-Postojna-Trst-Milje(Muggia)-Koper- Izola-Umag- Rovinj-Labin(Rabac)-Rijeka-Zagreb

Kako sada stvari stoje put bi trajao oko 14-18 dana računajuči s polaskom iz Zagreba

Mi se dakle nalazimo u Zagrebu i odavde bi krenuli preko Ljubljane i Postojne (razgled Postojnske jamehttp://www.postojnska-jama.si/) za Trst. U Trstu bi bili oko 2 dana kod jednog mojeg druga ili u hostelima, zavisno kako bude mjesta u stanu. Razgledali grad, (iako sam ga se ja nagledao kiklop), malo odmorili, popili koji spritzer i nastavili obalom prema Kopru i Sečovljanskim solinama (http://www.soline.si/?lang=eng) pa dalje za hrvatski dio Istre. Ehm, da-kroz Sloveniju za sada osim postojnske jame i solina nismo predvidjeli neka duža zaustavljanja pošto nam je cilj more. Vožnja od Zagreba do Trsta bi bila max 3 dana.

Umag i Rovinj

Tu smo planirali najduže ostati jer nam tu žive naši dinosauri.

U Umagu imam neki komad zemlje 500m od mora i glavnog ATP turnira u tenisu. Tamo bi se dalo dignuti šator, skuhati si kakvu paštu s rajčicom :eat:, odmoriti, okupati (ako neko voli...ja sam se nakupao pa cu uz bevandu promatrati zalazak sunca ;D).

Umag nije neki bitan grad za razgledavanje povjesne bastine jer ju je devastirao novijom izgradnjom iako ima i on svoje cari...ali za kupanje je glavna zvjezda 8-) ali ako ima interesenata/ica rado cu vas povesti u obilazak.

Tamo bi ostali 3-4 dana pa bi krenuli u Rovinj u kojem smo planirali jednako dugo ostati.

Rovinj je ipak najlijepsi grad u Istri (barem uz ovaj morski dio Istre), spavanje u satoru cca 6km od grada na zemlji moje cure izmedju maslina i vinove loze. Zavisno od toga koliko bi nas islo moguće je spavanje i u stanu.

Nakon Rovinja Raša - Labin i Rabac

Za one koji ne znaju ova 3 mjesta su jako blizu jedan drugome. Sve u krugu nekakvih 10ak km.

Raša je poznata kao jedan od najmlađih gradova u Hrv. Izgrađena je za vrijeme fašizma za potrebe tamošnjih rudara i ima karakterističnu arhitekturu.

Labin, (http://swirl.bloger.hr/default.aspx?tag=labin) stari grad i "kovu" ulaz u rudnik koji je danas turistička atrrakcija. Klub Lamparna u kojem se odvijaju razna kulturna događanja

Rabac - kupanje

Nakon Rapca možemo (ako bude vremena i želje) na trajekt Brestova-Porozina na otok Cres te i tamo provesti koji dan.

Obavezno viditi mjesto Beli i Lubenice http://www.tzg-cres.hr/

Nazad na trajekt u Porozinu, preko Opatije, Lovrana, Ike i Ičića do Rijeke, staviti bicikle na vlak u Rijeci do Zagreba/Beograda 

teg

Eto, to je više manje to čega sam se mogao sjetiti...

ehm, da

plan je da se radi cca 80ak km dnevno, max 100

ipak nam se nigdje ne žuri.

Tuširanje gratis na plaži + kod nekoga doma ako se sredimo :)

Trst-Umag-Rovinj-

Ako je nekom problem da pedalira uz srbije može staviti biciklu na vlak do zagreba pa da krenemo skupa...ovdje to košta oko 4 evra

:kamp:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Želeo bih da vozim tu vašu turu,izuzetno primamljiva.! Ja živim u Smederevu, vozim dosta dugo bajs, odvozio sam celu SRBIJU,VOJVODINU I CRNU GORU!! Ako vas zanima imam 53 god,ali se osećam  mlađim i ja sam taj "BOLEVIĆ", koji planira vožnju do Moskve,što ne znači da ne bih i u Hrvatsku dapače (kako bi vi kazali)!!!?? Veliki pozdrav Vama i svim tamošnjim biciklistima .! OGLASITE SE !!!!  :mah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

klanj::

Zbilja impozantno zvući. I naravno, bila bi nam čast da netko toliko iskusan krene s nama! Ipak smo mi još mladi mačići koji su se tek od sise odvojili ;D a i bitno je da malo razbijemo ovu mladost koja samo gleda kako bi što jeftinije avionom letila...a staro dobro bicikliranje se pomalo zapostavlja ;) u prilog govori i broj tema na ovom forumu :o na kraju ćemo svi zakržljati u fizičkom smislu i izgledati ko alieni  ::crazy:

A i prilika ti je da imaš još dvije zemlje sa ex yu prostora u svojoj bicikloteci 8-)

Mi smo 27 i 29 godina i do sada smo išli samo vikend rute biciklom, ovo će nam biti najveća ruta do sada...

Malo sm gledao i čini se da će nam prva dva dana puta biti najnapornija u smislu broja kilometara, kasnije ćemo oko 50km na dan što je stvarno mačji kašalj tako da navali narode...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da mogu sada dosta sigurno reći da je polazak početkom 6.mj (ili krajem 5.) i mislim da se to neće mjenjat no ako bude promjene svakako cu javiti ovdje. Planiramo jos jednu bike rutu u 8 mj na južnodalmatinske otoke Vis i Lastovo tako da si moramo ostaviti malo vremena između za oporavak  teg  :potty:

Dakle, ako je netko zainteresiran sa ovog foruma nek se javi. Nadam se da ne brijete još na bezbednost i ta zastarijela opravdanja :mah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jej ja ovde bas nov pogotovo kad upadam preko moba stalno pa slabije zapazam nego recite  mi kad bi vi krenuli na to putovanje :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima sa obe strane "grane",lepa tura i preporucio bih je svakome ko je u prilici da je "odvoza". Ja sam je odvozao proslo leto ali ne na dva, nego na cetiri tocka i to sa BG tablama, od HN preko DU ST ZD RI PU pa do Umaga i onda opet nazad do HN pa za BG. Od svega vidjenog najvise mi je se dopala upravo Istra a sto se tice bezbednosti,nigde nije bilo problema(veci "problem" imam ovde sa prvim komsijama-susedima). Opatija-Istra  i njena rivijera su lepsi nego Monte Karlo i zato svako ko je u prilici neka sedne u vlak i pravac za ZG kod ORKA.Kao sto su ovde bajs stazice uz Adu,tako tamo imate stazice uz more(cak je se i Boki prosetao njima kada je sada bio u poseti).Sretno Vam bilo "paljenje guma". :mah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imate lijepu rutu za odvoziti, inače ja sam iz rijeke..

pa ako želite možemo dio puta i skupa odvoziti..

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ovisi kada točno čete prolaziti kojim putem, ali negdje u istri bih se priključio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na žalost prisiljeni smo odgoditi put do daljnjega pošto mi djevojka sada vadila pola štitnjače i mora barem mjesec dana mirovati, a za poslje tko zna :102:

Važno je u ovom trenutku da drugi dio šttnjače preuzme ulogu ove koja je negdje u kanti za smeče i da se naprave neki nalazi (hormona, kalcija...?) pa ćemo znati za dalje.

Nisam baš toliki fanatik da krenem sam bez nje pa eto - neka sve skupa pričeka ili ako želite slobodno krenite bez nas - mislim da je ruta fantastična - pogotovo za nekoga tko odavno nije došao na tu stranu Jadrana a koliko vidim na ovom forumu vas ima dosta  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0