Posted November 2, 2018 (edited) Ma, navuče 3 maje i još jedne šire pantale😁 Edited November 2, 2018 by petrovna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2018 (edited) On 11/2/2018 at 10:15 AM, deleter said: Odakle ti ove dimenzije? Dozvoljene dimenzije su 40x30x20 (WizzAir) i 40x20x25 (RyanAir) što su dosta mali ranci. Nisam znao za to (poslednja kompanija kojom sam leteo je AirBaltic,kod njih su te dimenzije 55x40x20 - sto mi je ostalo u glavi) - moja greska. On 11/2/2018 at 2:22 PM, mveruovic said: Volis da teras po svom a pre toga ni ne procitas sta ti je neko napisao. U MALI ranac koji NIJE tih dimenzija tesko da nesto moze da se spakuje, osim ako ne nosis xs velicinu. Za 4-5 dana, da spakujes 4 para bokserica, carapa, bar jedne farmerke i duks, neki sorts i bermude, par majica i patike nema sanse. Ako ti je ok da u 5 dana nosis 2 majice i jedne pantalone onda super. Odvojio sam malo vremena,pa reko da ti pokazem kako to "nema sanse" Ovo je ono sto treba da bude spakovano u ranac (koji je u gornjem levom cosku): https://dodaj.rs/image/Yz6JT Znaci,to su:farmerke,trenerke,kratke pantalone (ne nosim bermude),5 pari carapa,4 majce,patike,duks (sa kapuljacom),4 bokserica i povrh toga jos i jakna (suskavac).Sve je XL ili XXL velicina,bez brige.Kad se spakuje,bude tu jos mesta i za papuce: https://dodaj.rs/image/YzDcu Da su mi patike malo manje,stale bi i one umesto papuca (jedna patika slobodno moze da stane).Ali OK,uzeo sam za primer te poluduboke.Sa patikama privezanim za ranac,to bude ovako nekako: https://dodaj.rs/image/Yzgap A ako bas bude problem da patike tako "vise",onda bi ih ovako nekako fiksirao: https://dodaj.rs/image/Yzv75 Dimenzije tako natrpanog ranca (bez patika,sa papucama) su:43 cm visina x 32 sirina x 21 dubina.Da dodam da u rancu ima jos mesta - prednji dzepovi su ostali prazni,a takodje ima nazad pregradu za laptop (ili slicno). Ja verujem da bi takav ranac prosao "kontrolu" na aerodromu (EDIT:kod Wizz Air-a) sto se tice dozvoljenih dimenzija kabinskog prtljaga.Cak i da ti traze da stavis ranac u onaj "kalup" (da li prolazi) - malo ga sabijes i proci ce.Ako BAS bude problema zbog patika (sumnjam...ali ajde,mozda se zadesi neki nadrndani sluzbenik),mozes izvaditi nesto iz ranca (duks npr.) i obuci ga,a staviti patike unutra - samo dok ne prodjes tu kontrolu.Kad udjes u avion vratis ga u ranac.Uglavnom,moze covek da se snadje,nije da ne moze. Tako da mveruovicu...nemoj samo slepo pricati "ne moze,ne moze" - ako ti ne mozes,ne znaci da i drugi ne mogu Tako da (ponavljam) - moze to navedeno da stane u ranac.Cak i vise od toga (suskavac pride). Ako ces sad da kazes - da,ali ne moze tu da stane jos i rolna WC papira...onda da,u pravu si,nema sanse da se neophodne stvari spakuju u ranac @ovaj zedni:brini ti svoju brigu,mani se tudje.I nemoj trolovati. Edited November 4, 2018 by Laza GNR Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2018 Ili bolja varijanta, ako ti mozes, ne znace da svi ostali mogu. Mali kofer je minimum sto treba da bude ukljuceno u cenu karte Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2018 Letim sa Ryan Airom sutra i nije mi jasna kabinska politika. Karta je kupljena prije 1.11. pa sam skapirao da se na mene primjenjuju stara pravila ili šta...Može li mi neko rastumačiti?Na boarding passu piše 1 small bag + 1x 10 kg Check in Bag ali nisu napisane dimenzije. Nije mi važno da li prtljag ide sa mnom ili ne, samo me interesuje koje dimenzije tačno mogu koristiti...Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2018 Imas na sajtu za check in bag 10 kg, to je standardni mali kofer 55/40/20. Tebi je za dz, ostali placaju mislim 8 evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2018 Hvala na odgovoru, tako je i bilo - stara pravila za prtljag se primjenjuju na karte kupljenje prije 1.11. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2019 Pozdrav, procitala sam celu temu i zaista ima korisnih informacija. Interesuje me da li mogu da unesem presu za kosu sa sobom u avion? Uzela sam karte koje podrazumevaju torbu dimenzija 40x30x20 i manji kofer dimenzija 55x40x23. Ako je dozvoljeno uneti, da li da je stavim u kofer ili u tasnu? Unapred hvala na odgovoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2019 može. sve jedno je. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites