Posted March 19, 2012 Da ne otvaram novu temu. Opet promocija kod JAT-a pocev po ceni od 99 evra za povratnu do Beca. Promocija pocinje danas i zavrsava se 2-og aprila. http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2012&mm=03&dd=19&nav_id=592430 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2012 aladarinho, Besni Flok i wolfbgd, hvala vam na pomoći Sa malim zakašnjenjem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2012 Опет информација са страних сајтова&форума: Аерофлот даје неке попусте па може да се нађе лет на релацији Рим-Токио: повратак Токио-Париз, по цени од 249 евра (пример за лет из Рима 17.10.2012., повратак из Јапана 31.01.2012.- мада све до јануара могу да се нађу карте по истој цени). На флугладен тачка де Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2012 Ako iskopate neki gud dil za Singapur, setite me se Recimo tamo negde kraj jula, početak avgusta. Simpatičan ovaj Flugladen.de Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2012 повратак из Јапана 31.01.2012. ili je 31.12. ili je 2013. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2012 повратак из Јапана 31.01.2012. ili je 31.12. ili je 2013. 31.10.2012. , погреши човек... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2012 Jel moze neko naci kartu do mihena od 10 aprila pa do maja Period 3-5 dana Cena 100 - 160 eura Unapred zahvalan u slucaju wizza sa prtljagom da bude Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2012 www. wizzzzzzzzzzzzzzzz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2012 Molim iskusne za pomoć. Treba savet kako da kupim najpovoljnije kartu BEG-FRA 11/08-01/09. Po sadašnjm cenama Luftika je jako skupa cca 250E, ima polazaka oko tih termina i za 150 ?!?, Jat isto oko 250E. Da li da čekam promocije, altermativni aerodromi... Pomoooć Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2012 Ako bas insistiras na tom datumu imas montenegro airlines, jedno presedanje, 201 euro Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2012 Belgrade (BEG) to Frankfurt (FRA) - 8. 11 Lufthansa 1411 Dep: 6:05AM Arr: 8:15AM 2h 10m Airbus A319 Economy (T) Frankfurt (FRA) to Belgrade (BEG) - 9. 1 Lufthansa 1406 Dep: 11:40AM Arr: 1:25PM 1h 45m Airbus A320 Economy (E) Cost per passenger (including taxes & fees) 18,211.00 Date of booking : 03.04.2011. 00.01.41 Fare 1: Carrier LH TNC5D0 BEG to FRA (rules) Passenger type ADT, round trip fare, booking code T Covers BEG-FRA (Economy) 4,341.00 Fare 2: Carrier LH ENN5W3 FRA to BEG (rules) Passenger type ADT, round trip fare, booking code E Covers FRA-BEG (Economy) 2,783.00 LH YQ surcharge (YQ) 4,119.00 Serbian Security Charge (LG) 367.00 Serbian CAD Passenger Charge (RF) 109.00 Serbia Passenger Service Charge (RS) 1,837.00 German Airport Security Tax (DE) 710.00 German Passenger Service Charge (RA) 3,110.00 German Air Transport Tax (OY) 835.00 Subtotal per passenger 18,211.00 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2012 Hvala, mnogo. Datumi su fiksni tako da na domaćim pretraživačima najpovoljnija ponuda je Montenegroerlines preko Podgorice , JAT i Lufthansa su skuplji. Direktno na sajtu Lufthanse znatno je skuplje nego na sajtovima tipa: Kayak, Orbitz, Expedia...... Konkretno najjeftinije je preko Expedie i to po 192$ za Lufthansin let (pošto mi trebaju dve karte), e sad pomoć forumaša: - da li je bezbedno kupovati preko Expedie i ostalih sajtova? - da li je pametno sačekati ili kupovati odmah? - zašto je tolika razlika u ceni koju mi ponudi Kayak za Lufthansin let, od one koju mi nudi sama Luftika kada linkom odem na njihov sajt? - da li vredi sačekai i novu promociju JAT-a? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2012 Ja kupujem u poslednje vreme redovno preko Expedie,nisam imao nikakav problem,čak mogu i da ih pohvalim,s obzirom da sam za leto preko njih rezervisao povratnu Bgd-Barselona koja je podrazumevala povaratk Spanairom.S obzirom na to da je Spanair propao u međuvremenu,uredno sam pozvao Expediu i objasnio im situaciju i odmah su mi promenili itinerer i prebacili me na Lufthansin let iz Barselone,čak su mi ponudili i da biram koji ću od nekoliko polazaka iz Barselone tog datuma.Naravno,bez ikakve doplate... E sad,fora sa razlikom u ceni je sledeće(bar ja tako mislim): Lufthansa ima različite cene za različita tržišta.Ranije si mogao kad se uloguješ na Lufthansin sajt da biraš sam lokalni sajt Lufthanse(npr.Serbia,USA,Germany itd) i nećeš verovati kolike su razlike u ceni za isti let!!!Slučajno sam to jednom primetio i par puta sam kupovao karte kao "Španac" ili "Nemac" jer su cene bile niže po 10-15 evra po osobi.Sada ta opcija više ne postoji,već šta god da odabereš kao lokalni sajt,vrši se automatsko preusmeravanje na lokalni sajt Serbia (valjda te provale po IP adresi)... S obzirom na to da je Expedia američka firma,razlike u ceni proizilaze verovatno usled ovoga što sam gore napisao,tako da slobodno kupuj karte na Expedia-i i ništa ne brini. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2012 Razlog zasto je na nekim pretrazivacima poput Kayaka ponekad karta jeftinija nego na samom sajtu je ta sto kod njih verovatno malo kasni update cena. Ali, cak i ako Kayak pokaze da je karta jeftinija, kad probas da odes na sajt Lufthanse ili Orbitz ili Cheaptickets, gde bi trebalo da kupis kartu, pisace ti da im je zao, ali da vise nema te karte po toj ceni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2012 E sad,fora sa razlikom u ceni je sledeće(bar ja tako mislim): Lufthansa ima različite cene za različita tržišta.Ranije si mogao kad se uloguješ na Lufthansin sajt da biraš sam lokalni sajt Lufthanse(npr.Serbia,USA,Germany itd) i nećeš verovati kolike su razlike u ceni za isti let!!!Slučajno sam to jednom primetio i par puta sam kupovao karte kao "Španac" ili "Nemac" jer su cene bile niže po 10-15 evra po osobi.Sada ta opcija više ne postoji,već šta god da odabereš kao lokalni sajt,vrši se automatsko preusmeravanje na lokalni sajt Serbia (valjda te provale po IP adresi)... Nema veze sa IP adresom, nego sa polaznom destinacijom. Based on your request we have routed you to our ticket shop in Serbia. The displayed currency is Serbian Dinar (RSD) and your payment card will be charged from a merchant in Serbia. Dosta avio kompanija to sada radi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2012 Jel moze neko da mi kaze da li Austrian naplacuje neke dodatne takse ili troskove (prtljag) na cene koje mogu da nadjem na njihovom sajtu.Recimo gledam Beograd-Bec ima za 43.66 evra u jednom smeru i isto toliko za povratak. Da li su tih 87 evra svi troskovi (zajedno za jednim prtljagom) ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2012 Nemam licnog iskustva, ali ne bi trebalo da naplacuju nikakve dodatne takse, jer oni nisu lowcost kompanija. Mozda, eventualno, taksa od nekih 10-ak evra za placanje karticom. Uostalom, idi do poslednjeg koraka rezervacije, pa ces i videti koja je konacna cena i sta je sve ukljuceno u tu cenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2012 Ja kupujem u poslednje vreme redovno preko Expedie,nisam imao nikakav problem,čak mogu i da ih pohvalim,s obzirom da sam za leto preko njih rezervisao povratnu Bgd-Barselona koja je podrazumevala povaratk Spanairom.S obzirom na to da je Spanair propao u međuvremenu,uredno sam pozvao Expediu i objasnio im situaciju i odmah su mi promenili itinerer i prebacili me na Lufthansin let iz Barselone,čak su mi ponudili i da biram koji ću od nekoliko polazaka iz Barselone tog datuma.Naravno,bez ikakve doplate... E sad,fora sa razlikom u ceni je sledeće(bar ja tako mislim): Lufthansa ima različite cene za različita tržišta.Ranije si mogao kad se uloguješ na Lufthansin sajt da biraš sam lokalni sajt Lufthanse(npr.Serbia,USA,Germany itd) i nećeš verovati kolike su razlike u ceni za isti let!!!Slučajno sam to jednom primetio i par puta sam kupovao karte kao "Španac" ili "Nemac" jer su cene bile niže po 10-15 evra po osobi.Sada ta opcija više ne postoji,već šta god da odabereš kao lokalni sajt,vrši se automatsko preusmeravanje na lokalni sajt Serbia (valjda te provale po IP adresi)... S obzirom na to da je Expedia američka firma,razlike u ceni proizilaze verovatno usled ovoga što sam gore napisao,tako da slobodno kupuj karte na Expedia-i i ništa ne brini. Samo, da se pohvalim, poslušao sam savet i kupio dve karte preko Expedie po 142 E, dok su na sajtovima Luftahse preko 250E, J na Jat-u 28,000 din. Hvala mnogo!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2012 Da li neko zna jel Easy jet ima neke skrivene troskove osim onih koji pisu kad pokusam da rezervisem let? Cena karte + kofer 22 evra+ 11 evra neka naknada za rezervaciju? Ispada mi Budimpesta-Berlin povratna 82 evra sa koferom,sto nije mnogo za kraj juna valjda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2012 Sve je transparentno kod Easy, nemas problema, onoliko koliko ti bude pisalo pre nego sto ubacis podatke o kartici toliko ce ti biti "ceh". Ako si skroman sa prtljagom, mozda ne moras da uzimas i prtljag jer kod Easy ne mere tezinu vec samo su bitne dimenzije kofera (naravno ako bas ne nosis kamenje unutra....). I jos nesto, iako za neke letove ne traze kao kod wizza da se pojavis na salteru iako nemas prtljag, toplo ti preporucujem da to uradis (mada mislim da iz Madjarske moras iako je u Sengenu), jer sam pre mesec dana imala show program na Fiumicinu, let za Lisabon. Elem, iako je pisalo da ne moram posto nemam cekirani prtljag, ja se ipak tamo pojavim, kad ono cudo, provera pasosa, da li mi treba viza i slicne gluposti. Znaci, ipak se pojaviti na salteru bez obzira na sve. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2012 Ok,hvala na informacijama.Ja i kod viza ako nemam prtljag svaki put odem za svaki slucaj da pitam da li moram da se cekiram ili mogu odma u avion,tako da nista ne prepustam slucaju 82 evra za kraj juna sa koferom budimpesta-berlin je ok cena karte(povratna) ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2012 ...pre mesec dana imala show program na Fiumicinu, let za Lisabon. Elem, iako je pisalo da ne moram posto nemam cekirani prtljag, ja se ipak tamo pojavim, kad ono cudo, provera pasosa, da li mi treba viza i slicne gluposti... U novembru na Arlandi- Stokholm ja dam pasoš carinici (devojče od nepunih dvadeset godina) ona mi gleda zadnji Šengen, mislim da je bio grčki iz 2009, i zabrinuto reče da imamo problem jer mi je viza istekla!? Nikakvo moje ubedjivanje nije vredelo, tek kada je pozvala punoletnu šeficu mene pustiše da se ukrcam u avion! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2012 U novembru na Arlandi- Stokholm ja dam pasoš carinici (devojče od nepunih dvadeset godina) ona mi gleda zadnji Šengen, mislim da je bio grčki iz 2009, i zabrinuto reče da imamo problem jer mi je viza istekla!? Nikakvo moje ubedjivanje nije vredelo, tek kada je pozvala punoletnu šeficu mene pustiše da se ukrcam u avion! Ako vec ne zna, mogla bi da zapamti da koristi timatic. Ja sam bio na ARN T5 pre par nedelja i niko nije vize pominjao [verovatno je videla UK boravak u pasosu - posto sam isao za LHR]. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2012 mozda nekome bude od koristi http://www.exbir.de/das-ist-aktuell-extrem-billig/8436-error-fares-bei-qatar-airways-.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2012 mozda nekome bude od koristi http://www.exbir.de/das-ist-aktuell-extrem-billig/8436-error-fares-bei-qatar-airways-.html Dobar link, ali mislim da 3-day sale istice u ponoc Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites