Posted June 7, 2012 a nazad moras onim jutarnjim iz Temisvara 07:10 Jutarnji iz Temišvara je u 05:40, a iz Vršca za Temišvar je u 07:10. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2012 Hvala na detaljima. A prevoz do Bukuresta iz Temisvara? Voz,bus? Cene? :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2012 a nazad moras onim jutarnjim iz Temisvara 07:10 Jutarnji iz Temišvara je u 05:40, a iz Vršca za Temišvar je u 07:10. Jbg-a pobrkao sam vremena. Dobro svejedno cekas onaj voz u 9:25 to ti je oko 2 sata cekanja mozes opet do grada na burek pa nazad. Treba ti peske oko 40min do grada al mozes doci i za 25 al to ako znas grad il ides brzim hodom. Za Temisvar na dalje i nazad evo ti sajt to neznam http://www.cfr.ro/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2012 Kako sam našao na rumunskom sajtu http://www.radiotimisoara.ro/index.php?page=NEWS (naši pajseri nisu još ništa objavili), od 12. juna kao što je najavljeno kreću vozovi Vršac - Temišvar umesto ukinutog voza za Bukurešt. Od Beograda do Vršca biće organizovan autobus kao veza. Karta Vršac - Temišvar biće 6 EUR, a karta Beograd - Temišvar koja objedinjuje bus to Vršca i voz do Temišvara koštaće 8,50 EUR. Red vožnje i cenu karte vozova unutar Rumunije možete videti ovde - http://www.infofer.ro/. Ako pored voza stoji naznaka NU CIRCULA, to znači da ne saobraća. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2012 Kako sam našao na rumunskom sajtu http://www.radiotimisoara.ro/index.php?page=NEWS (naši pajseri nisu još ništa objavili), od 12. juna kao što je najavljeno kreću vozovi Vršac - Temišvar umesto ukinutog voza za Bukurešt. Od Beograda do Vršca biće organizovan autobus kao veza. Karta Vršac - Temišvar biće 6 EUR, a karta Beograd - Temišvar koja objedinjuje bus to Vršca i voz do Temišvara koštaće 8,50 EUR. Red vožnje i cenu karte vozova unutar Rumunije možete videti ovde - http://www.infofer.ro/. Ako pored voza stoji naznaka NU CIRCULA, to znači da ne saobraća. Eto onda neces morati da cekas u VS Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 29, 2012 Hvala puno na informacijama. Zamolio sam prijatelja iz Rumunije da proveri koje su cene karata iz Temisvara do Bukuresta, javicu kada dobijem odgovor. Valjda nije strasno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2012 Pozdrav svima, MRCZ, jesi li saznao nešto o cenama vozova? Usput, našao sam i mogućnost kombi prevoza do Temišvara, cena je kolko tolko ok. http://www.geatours.rs/temisvar.htm Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2012 Karta Temisvar - Bukurest je 95 RON (20 EUR) sa inter regio, a sa inter city je 120 RON (26 EUR) u jedan pravac bez popusta. Povratan sa inter regio je 170 RON, a sa inter city je 210 RON. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2012 @ spaceploit Cena je 1100din u jednom pravcu od Beograda do Temisvara. U cenu je uracunat bus do Vrsca, i voz do Temisvara. U poredjenju sa Geatours-om, ovo je, pa, 4x jeftinije @ pavloski Ja sam nasao karte za oko 40-42 EUR povratne, kuset uracunat, od Temisvara do Bukuresta. Sa stanice Tem Nord do Buk Nord. Mislim da je oko 30 i kusur povratna ako neces kuset. Ako razumes rumunski, molim te potvrdi mi da je ovo sto sam rekao, tacno. Informacije sam nasao ovde http://www.infofer.ro/ . Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2012 @ pavloski Ja sam nasao karte za oko 40-42 EUR povratne, kuset uracunat, od Temisvara do Bukuresta. Sa stanice Tem Nord do Buk Nord. Mislim da je oko 30 i kusur povratna ako neces kuset. Ako razumes rumunski, molim te potvrdi mi da je ovo sto sam rekao, tacno. Informacije sam nasao ovde http://www.infofer.ro/ . Hvala. Povratnu kartu je 197.25 RON ali pise da u ovu ceni nije uracunata rezervacija za povratak. Rezervaciju za kuset sa 6 lezaja je 32 RON nezavisno od relaciju. Ukupno dolazi 230 RON ili malo vise od 50 eura. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Pozdrav svima, Prvo da vam se zahvalim na korisnim informacijama, puno su mi pomogle u planiranju. Iskrslo mi je da moram da putujem za Bukurešt sledeće nedelje te stoga imam jedno pitanje: Šta mi je sve potrebno od dokumentacije da bih ušao na teritoriju Rumunije? Osim pasoša, naravno. Ovo mi je prvi put da putujem u inostranstvo od uvođenja Šengena, svaka pomoć je jako dobrodošla Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 http://www.zeleznicesrbije.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/36481.html Petak, 20. Jul 2012. Zbog radova na prugama Rumunskih železnica međunarodni voz koji polazi iz Beograda za Bukureš u 15 sati i 55 minuta od subote, 21. jula do 9. septembra, neće saobraćati. Putovanje vozom do Temišvara moguće je iz Vršca odakle kompozicije polaze u 7.10 i 18.20 sati. Podsećamo da su u prethodnom periodu "Železnice Srbije" organizovale prevoz putnika ovog međunarodnog voza autobusima iz Beograda do Vršca. Zbog najave radova na rumunskim železnicama u ovom periodu neće biti obezbeđen ni autobuski prevoz na relaciji Beograd-Vršac-Beograd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Šta mi je sve potrebno od dokumentacije da bih ušao na teritoriju Rumunije? Osim pasoša, naravno. U teoriji(a to se ponekad desi i u praksi), carinik ima pravo da ti trazi dokaz gde ces boraviti u datoj zemlji, kao i koliko dugo ces boraviti i da li imas dovoljno novca za taj boravak. Takodje, ne bi bilo lose da imas putno zdravstveno osiguranje, prvenstveno sebe radi. U velikom procentu slucajeva, niko te nista nece pitati, ali, carinici nekad umeju da budu nadrndani, pa sve da ti traze. Konkretno, ja sam imao takvu situaciju bas sa rumunskim carinicima, pre koju godinu, dok jos nisu bili u Sengenu. Poenta svega je bila da treba da im cusnes neku paru i onda je sve ok. Ako imas sve ovo sto sam ti naveo, apsolutno nemas razloga za brigu, u suprotnom, mogu da dave, ali pare im nikako ne daj Sve ovo ti kazem ne da bih te plasio, nego, samo da budes spreman na sve. Za tvoje dobro, ne bi bilo lose da ispostujes barem te neke osnovne stvari. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Rumunija još uvek nije implementirana u Šengen zonu. Kao ni Bugarska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Uvazavam prigovor, trebalo je da kazem, dok su nam za Rumuniju, kao i sengen zemlje, jos trebale vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Kako sada zbog tih silnih radova na zeleznicama iz Bukuresta do Beograda sa vazecim balkanflexipasom ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2012 Ima li nekih novosti oko ovoga, da li se i dalje ide do vrsca busom ili ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2012 Ima li nekih novosti oko ovoga, da li se i dalje ide do vrsca busom ili ? Prica se da ce od novog reda voznje da ovaj voz sto ide sad BG-VS putnicki da ima sva cetri polasak do BG-a pa ce da nameste da se slaze sa ovim putnickim do Temisvara, a moguce i da ce da ubace dva brza voza da pokriju ovaj Temisvarac. U svakom slucaju koliko znam nece biti direktni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2012 Ima li nekih novosti oko ovoga, da li se i dalje ide do vrsca busom ili ? Prica se da ce od novog reda voznje da ovaj voz sto ide sad BG-VS putnicki da ima sva cetri polasak do BG-a pa ce da nameste da se slaze sa ovim putnickim do Temisvara, a moguce i da ce da ubace dva brza voza da pokriju ovaj Temisvarac. U svakom slucaju koliko znam nece biti direktni. Daj bože...pošto se sad ništa ne uklapa sa vozom Vršac - Temišvar, zamenski bus Beograd - Vršac su ukinuli ponovo, a Beograd - Bukurešt od novog reda vožnje više ne postoji, čak ni na papiru... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2012 koja je trenutno najbolja/najjeftinija opcija da se stigne do bukuresta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2012 koja je trenutno najbolja/najjeftinija opcija da se stigne do bukuresta Ja mislim da je voz. Ides za Vrsac vozom pa onda cekas Temisvarac pa iz Temisvara ja mislim da nema nesto punoo da cekas. Znam da su cene karta povratne BG-VS 512din i VS-Temisvar 8e, a za Temisvar Bukurest ne znam to nek napise neko ko zna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2012 Timisoara Nord - Bucuresti Nord interregional voz jedan smer 91.80 RON, povratna 165.25 RON Timisoara Nord - Bucuresti Nord InterCity voz jedan smer 115.20 RON, povratna 207.40 RON. Stamora Moravita - Timisoara Nord Regio voz jedan smer 7.30 RON, povratna 13.15 RON. Zvanicni devizni kurs 1 EUR = 4.5388 RON Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2012 ajaooooo.. meni ovo bas tesko da skontam i isplaniram... jel moze mala pomoc? ali onako kao za ? Kako da stignem, kako da se vratim, koliko to kosta itd? imam let iz bukuresta u 17:30 petak, sto znaci da iz beograda moram stici do bukuresta NAJkasnije do 15h. u povratku stizem u bukurest u 11:40 ponedeljak, pre podne. pliz!!!!!!!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2012 ajaooooo.. meni ovo bas tesko da skontam i isplaniram... jel moze mala pomoc? ali onako kao za ? Kako da stignem, kako da se vratim, koliko to kosta itd? imam let iz bukuresta u 17:30 petak, sto znaci da iz beograda moram stici do bukuresta NAJkasnije do 15h. u povratku stizem u bukurest u 11:40 ponedeljak, pre podne. pliz!!!!!!!!!! Jel sad u petak. Ako sad onda ides ovim uvece sto ide uz VS u 18:20 i ako se ne varam negde oko 8-9 ujutro si u Bukurestu. E sad ovako bih ja isao ako hoces najjeftinije. Nekako dodjes do Panceva i onda imas za VS voz ovaj novi ruski u 15:05. U VS si oko 16:15 i onda odes negde u kafic popijes kaficu i sacekas ovaj voz za Temisvar sto krece iz VS-a u 18:20. Cene su ti BG-VS 320 dinara jedan smer il 512 povratna al povratna vazi jedan dan il od petka do ponedeljka, zatim VS-TEM ti je 8e povratna. Do Bukuresta iz Temisvara ja mislim da krece odma nakon sto dodje ovaj voz iz VS-a Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites