Posted March 9, 2012 Autobus 401, karta je 3e, kupuješ na automatu na stanici. Kad izađeš sa aerodroma samo piči desno, pitaj nekog, tu je odmah stanica. Bus te vozi do železničke tako da tu odmah hvataš voz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2012 bus čeka ispred 2.6e do grada bio proslog leta,ili peske 6km Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2012 Ja sam leteo pre 2 meseca.Bus je 3€,kartu kupis u automatu na stanici ili automatu u samom busu.mada, primetih da mozes da se svercujes jer nema kontrole.Ali ako se pojave pa te uhvate..www.eindhovenairport.nl Voz do Amsterdam je 17,50€ u jednom pravcu. www.ns.nl Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2012 Nas dvoje putujemo u Amsterdam.S obzirom da dolazimo za vikend,najjeftiniji krevet u spavaonici je 20ak evra,shvatili smo da nam je zao da damo toliko para i odlucili da noc provedemo sektajuci se po gradu.Mene zanima da li postoji neko mesto u Amsterdamu gde bismo mogli da se sklonimo ako bude kise ili bude hladno?Kakva im je zeleznicka stanica ,da li je zatvorena...?I jos nesto,na nekim stranim forumina sam citala da karta za bus i voz od aerodroma u Ajndhovenu do Amsterdama moze da se kupi samo kovanicama i njihovim karticama,jel to istina?Jel skuplja karta ako se kupuje na salteru?Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2012 bio sam na toj stanici , Amsterdam Central tako je zovu . Naravno da imaju zatvoreni deo , gde se kupuju karte ! Po nekom mom sećanju nije nešto preterano velika ali bilo je stolica gde se moglo sedeti , mada se većina turista ispružila po podu. Leti kada je najezda turista , uzima se broj i čeka se bar sat vremena da bi se kupila karta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2012 bio sam proslog leta ,karta je 17.5e ali da tačno je da na automatu je jeftinija i košta12.5e ali prima samo kovanice ili karticu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2012 Uf, nadam se da nisam zakasnio. Ako kartu kupujes na salteru placas je 0.5e skuplje Automati primaju samo kovanice i skoro sve internacionalne platne kartice Nije moguce provesti noc na stanicama jer se nocu zatvaraju i mozes samo da cekas napolju Setkanje gradom nocu nije bas pametna ideja Za prevoz savetujem da kupis OV-Chip Card koja kosta 7,50e i onda je dopunjujes, to je najpametniji i najjeftiniji nacin da se vozis gradskim i medjugradskim prevozom jer stedis na svakoj voznji. Metro karta koja vazi 1 sat kosta 2,70e a sa OV-Chip placas koliko se vozis... U svakom slucaju ima tu jos mnogo nacina gde se moze ustedeti posto vidim da ce to biti Low Budget putovanje, obicno su takva putovanja najbolja i nezaboravna Napomena! Nikako se nemojte svercovati u javnom prevozu! Ako vas uhvati kontrola mislim da je sada kazna 90e i placa se na licu mesta a posto si turista ako nemas novac da platis dolaze kulturni policajci da te vode u stanicu tako da ce ti upropastiti dan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2012 Cisto da najavim za one koji slucajno neznaju. 30 april je Queensday tako da savetujem svima koji planiraju ove godine da posete Amsterdam da to ucine nekoliko dana pred Queensday jer je provod stvarno NEZABORAVAN. Zurke su na svakom cosku, provod nevidjen i obavezno posetite Vondelpark Ko nema drustvo za put neka se javi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2012 Ja sam prošle godine ( a planiram i ove) da za međugradski prevoz koristim Buzzer kaart, koja košta 13,5 evra, važi ceo dan i sa njom mogu da se voze 2 odrasle osobe. evo detaljnijih informacija: http://www.connexxion.nl/buzzer_english/174/ jedina mana je što su ti autobusi dosta spori, jer staju nasvakoj stanici, ali za one koji ne žure previše, to se više nego isplati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2012 Cisto da najavim za one koji slucajno neznaju. 30 april je Queensday tako da savetujem svima koji planiraju ove godine da posete Amsterdam da to ucine nekoliko dana pred Queensday jer je provod stvarno NEZABORAVAN. Koliko pre? Mi smo tamo od 23.-25. aprila.. A što se društva tiče, the more the merrier! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2012 Hvala puno svima na savetima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2012 Mislim da je najbolje da dodjete 27 i da ostanete do 1. Ali to sve zavisi od vase organizacije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2012 Cao, evo kako stoji situacija: 11 novembra u nedelju idem wizz airom sa devojkom Bgd-Ajndhoven, 12-og treba da sam u Briselu a 14-og u sredu popodne treba da se vratim linijom Ajndhoven Bgd. Ja sam vec bio u Belgiji, ali bih sa njom da vidim ponovo i Briz. Potreban mi je savet sta objektivno bih mogao da vidim za to kratko vreme a da prodjemo sto jeftinije. U igri su i nocno putovanje radi ustede vremena kao i gradovi: Keln, Pariz, Amsterdam, Hag, Roterdam...Eurolines ili voz? Voleli bi da se odmorimo i da vidimo sto vise, mada ovo drugo vise .gif' alt='::'> U Briselu imam jedno desavanje u toku dana ali ne bi obilazili nesto vise osim Grote Marketa nakon cega bi isli za Briz. Svaki predlog je dobrodosao. Da li jemoguce izvesti varijantu Beograd-Ajndhoven-Keln-Brisel-Briz-Brisel-Pariz-Amsterdam-Hag-Ajndhoven ili nesto slicno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2012 ''Da li jemoguce izvesti varijantu Beograd-Ajndhoven-Keln-Brisel-Briz-Brisel-Pariz-Amsterdam-Hag-Ajndhoven ili nesto slicno?'' Za 4 dana puta? Mora da se salis!? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2012 sve je moguce, ali ne za male pare. moj predlog je megabus opcija za brisel, amsterdam i pariz pa pokusaj da nesto pronadjes. megabus autobusi su veoma povoljni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2012 zdravo svima e sad, ja sam sad malo k'o pala s marsa, em što sam nova ovde, em što nisam neki iskusan putnik, pa će neka moja pitanja biti malo glupa, ali šta da se radi, valja se negde informisati. išla bih u holandiju, recimo na okvirno dvadesetak dana. ne idem sutra, nego planiram nešto na duže staze, pa mi trebaju neke osnovne informacije zbog raspolaganja ograničenim budžetom. posetila bih amsterdam na nekih 9, 10 dana, hag možda 3 dana, harlem 2 i roterdam 5 dana. prvo, za prevoz do tamo, čini mi se da je najjeftinija varijanta wizzairom od beograda do ajndhovena ako rezervišem ranije. ako neko ima neku pametniju varijantu, kul. koliko može da košta putovanje vozom ili autobusom između ovih gradova koje sam navela? to stvarno nemam predstavu. da li je pametnije da plaćam te karte pojedinačno, ili da uzmem interrail one country pass, koja je za zemlje beneluksa oko 160 evra? Što se smeštaja tiče, tražila sam hostele i nalazila sam neke cene u rasponu od 20 do 25 evra za noć, što je u suštini prihvatljivo, ali opet, ako postoji neka jeftinija varijanta a da je pristojno, rado ću prihvatiti. i poslednje, ako neko ko je bio tamo može da predloži nešto u vezi sa samim boravkom u ovim gradovima, to bi bilo fino. u smislu, da li bi možda negde trebalo da ostanem duže ili kraće nego što rekoh gore i slično. ono što mene najviše interesuje je sam grad po sebi kakav je, i muzeji, galerije, katedrale. u suštini pokušavam da napravim neki kompromis između želje da se ne zakucam u jednom gradu već da ih vidim nekoliko, ali da opet to ne bude ono protrčavanje za jedno popodne. zahvaljujem unapred ljubaznim ljudima na korisnim informacijama :] Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 Bolje probaj sa interrail, jer međugradski prevoz onakav kakav je kod nas mislim da ne postoji ( ja ga bar nisam našao), postoje lokalni busevi koje sam već pominjao. Vozovi su zadovoljavajući i železnička mreža je odlično razvijena, ali je ovaj vid transporta je poprilično skup (jedan od najskupljih u okviru EU). Ako ideš do Belgije imaš varijantu autobuskog prevoza sa firmom Eurolines (mogu se naći poprilično jeftine karte). Ubaci u obilazak Holandije neki od primorskih gradića koji su po meni jako lepi Zandvoort, Noordwijk, Katwijk, Scheveningen i Volendam. A od većih Leiden (univerzitetski centar Holandije uz Utreht) i Gouda (grad sira). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 Kada sam bila u Hagu, istina pre 8 godina, Scheveningen je bio kao deo grada ili najblizi moguci grad. Po meni Hag zasluzuje 3 dana, ako ne i vise, a ja bih bivanje u Roterdamu malo skratila na ustrb mozda nekog manjeg mesta u unutrasnjosti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 ako je verovati ovom sajtu http://www.ns.nl/ sračunah da mi ipak dođe manje da plaćam pojedinačne karte vozova. ipak neću ja putovati vozom ne znam koliko puta. da, u međuvremenu i ja sam mislila da dodam neko manje mesto (po mogućstvu primorsko), ili na račun roterdama ili da jednostavno sve produžim za koji dan. nego sam išla po principu - veći grad, više dana. zato mi i treba da znam iz prve ruke koliko koji grad nudi, bilo bi mi žao da posle saznam da sam propustila nešto stvarno vredno za videti i obići. hvala vam još jedna stvar: ima li potrebe rezervisati karte za neke veće muzeje preko neta? ne znam baš kakva je koncentracija turista tokom godine, da li ih je najviše tokom letnjih meseci ili kako već? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 najbolje je da proveris na sajtovima muzeja koji od njih uopste radi, buduci da su cak tri koja smo mi zeleli tada u Hagu i Amsterdamu da posetimo bili u nekoj fazi renoviranja, rekonstrukcije... Ja sam imala novinarske legitimacije koje ti najtoplije preporucujem ako vec nemas Issic ili kako se vec zove ta studentska kartica. Osim u Van Gongovom muzeju u sve ostale smo ulazili za DZ i ustedeli gomiletinu para. Ne znam ni koje muzeje zelis da obidjes, ali u Amsterdamu ima stvarno mnogo od kojih nas neki uopste nisu zanimali... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 odakle mi novinarske legitimacije ili misliš na one fejk press, videh tamo na nekoj temi. u suštini bih mogla da napravim jednu u domaćoj radinosti, pa šta bude. imam studenstsku isic karticu, mada ne znam koliko radi posao pošto nismo u EU. informisaću se već o celokupnoj ponudi muzeja i o tome koji rade, to mi je najmanji problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 Planiram krajem oktobra put za Amsterdam pa mi trebaju neki osnovni saveti... Da li je neko isao preko kouchsurfinga i kakva su iskustva? JA sam skoro napravila profil,tako da nisam jos uvek nikog ugostila ..nadam se da necu imati neprijatnih iskustava,ako nista tu su hosteli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 Dust, mi smo imali prave press kartice, ali su izgledale kao teski laznjak, ali su radile posao. Mislim da ti ta studentska vazi iako nismo deo EU. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 snabdeću se lažnjak pressom, i validnom isic karticom hvala Majo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites