Followers 0

Amsterdam

171 posts in this topic

Trebalo bi da je to dovoljno, ides pod punom mirnodopskom opremom:) Nema na cemu, samo moj vokativ je Maja :P

Hvala Danilo, najverovatnije cu uhvatiti sledecu varijantu:

11 novembar Ajndhoven-Brisel-Briz-Brisel

12 novembar Brisel-Pariz dolazak ujutru 13 og

13 novembar Pariz-Amsterdam dolazak ujutru 14 og

14 novembar Amsterdam, e sad hteo bih i do Haga i Seveningena a oko 16h tog dana treba da sam na aerodromu u Ajndhovenu. Nasao sam varjantu megabusa za Pariz i Amsterdam, koliko vidim i tamo treba da se plati viza karticom ali u funtama. Sta mi savetujete da radim?

http://www.ns.nl/

Verovati ovom sajtu.

Ako hoces ja mogu da ti pozajmim karticu za prevoz koju dopunjujes i koristis za voz i sve vrste gradskog prevoza, mislim da ima nesto sitno na njoj ali ti i prazna stedi 7,50e.

Predlazem da posetis Muiden, seoce nadomak Amsterdama sa srednjovekovnom tvrdjavom. Roterdam je grad koji je u WWII kompletno sravnjen sa zemljom tako da je sve novo i neznam koliko ti je pametno trositi vreme na njega (Moje misljenje)

Hostele trazi van centra, npr. Oud-Ost ...

Preporucujem i Zwarte Haan ali ti za to vec treba auto ili drustvo.

Gouda ti slatko preporucujem, cak i ako nevolis sir mesto je prelepo.

Pozdrav i lepo se provedi

Jos jedan savet: ako stvarno putuješ 3 nedelje po Holandiji bila bi šteta ne skoknuti na koji dan i do krajnjeg jugoistoka zemlje koji je dosta netipičan u odnosu na ostatak Holandije (brda i šume, kad se deprimiraš od ravnice..).

U Mastrihtu ima baš dosta da se vidi i obidje, a i Ahen (sa poznatom unesko-katedralom Karla Velikog) je odmah tu iza ćoška na nemačkoj strani

Cao drugari potrebna je pomoc oko prvog i cetvrtog dana cetvorodnevnog putovanja:

1 dan Avion iz Bg u 16h slece u Ajndhoven

2 dan ujutru Brisel plus Briz uvece polazak za Pariz

3 dan Pariz, uvece polazak za Amsterdam

4 dan ujutru Amsterdam, u 16h polazak avionom iz Ajndhovena za Bg

Prvog dana sam mislio sa devojkom da vidim Mastriht i Ahen ili neki vas predlog, mozda neki gradic i seoce.

Cetvrti dan sam mislio da vidim Hag i mozda neko drugo mesto po vasem predlogu. Voleo bih preporuku od nekog ko je bio, ja nisam nikad bio u Holandiji a od Nemacke video samo Minhen. Kako je situacija sa Kelnom? Fora je sto drugog dana u 9:30 ujutru mora da sam u Briselu. Kako da najjeftinije prodjem sa transportom? Hocu da se odavde dobro pripremim kako ne bismo gubili mnogo vremena na lokacijama. ::artist: Hvala Vam.

posto si tako kratak sa vremenom preporucujem ti da ostanes u Amsterdamu, grad je preteran i ima se sta videti i raditi i cetiri , pet dana, zato nemoj gubiti vreme za odlazak u Hag jer neces videti ni Amsterdam ni Hag. Hag je meni takodje lep i vredan za posetiti, ali bolje to ostavi za neki drugi put.

Imaj na umu da na aerodromu moras biti 1-1.5 sati prije, sto znaci da si tamo najkasnije oko 3 sata ako je let u 4. Vozom od Amsterdama do Ajndhovena ti treba oko 1.5 sati, pa onda jos 15 minuta gradskim od zeljeznicke do aerodroma (cini mi se da bus ide na svakih 20 min). Iz Amsterdama trebas krenuti oko 1 da bi stigao na avion, a u tih pola dana neces uspjeti vidjeti ni Amsterdam kako treba, a kamoli otici do Haga ili negdje drugo.

Generalno, meni je sav ovaj plan malo pretrpan, samo cete trcati i nista necete vidjeti kako treba. Niti jedan od navedenih gradova se ne moze vidjeti za jedan dan (izuzev Briza).

Generalno, meni je sav ovaj plan malo pretrpan, samo cete trcati i nista necete vidjeti kako treba. Niti jedan od navedenih gradova se ne moze vidjeti za jedan dan (izuzev Briza).

Potpisujem, ali sam mislila da ako vec stizes uvece treceg dana u Amsterdam da je najlogicnije da tamo i ostanes cetvrtog dana do podne.

Potpisujem, ali sam mislila da ako vec stizes uvece treceg dana u Amsterdam da je najlogicnije da tamo i ostanes cetvrtog dana do podne.

I ja sam za ovu varijantu.   :)

Ovo se odnoslilo na obilazak Brisela, Briza, Pariza i Amsterdama zajedno u 4 dana.

Majo i Ela, prvog dana cu onda ici direktno od aerodroma u Ajndhovenu za Briz. Kako da stignem do tamo?

Zadnjeg dana imam neke krace susrete u Hagu, obilazak njega cu ostaviti za drugu priliku, iz Pariza idem megabusom za Amsterdam, nego ne znam da li staje u Hag ili bih morao iz Amsterdama? Kako stici tamo i do Seveningena? Brisel i Briz sam vec obisao ranije sad cu vise devojci da budem turisticki vodic:) Pariz cemo zajedno obilaziti, Hag samo da obavim susrete a Amsterdam koliko stignemo. :dance:

Za Briz nemas nista direktno, mozes shuttle bus-om sa aerodroma do Antverpena, pa onda vozom do Briza, ili gradskim do zeljeznicke, pa onda vozom (i tu imas presjedanja). Pogledaj sta ti vise godi vremenski i finansijski:

http://www.eindhovenairport.com/content/bus-belgium

http://www.b-rail.be/main/E/index.php

http://www.ns.nl/en/travellers/home

http://www.nshispeed.nl/en

Za megabus ne znam.

Iz Haga za Seveningen mozes tramvajima 1 i 9, oba krecu sa Spui-a. Tu je i turisticki info centar, ako ti zatreba.

Imaj na umu da ces na ova vozanja potrositi dosta para.

megabus je jeftin, dok ostalo dosta kosta. ta vozikanja se ne isplate za tako mali vremenski period. da se ostaje bar nedelju dana ovako je mozda povoljnije uzeti auto na 3 dana i stizete svuda :)

Evo okvirnih cijena: Ajndhoven-Briz je oko 40tak eura, Briz-Brisel oko 13-14eura, Amsterdam-Hag oko 11eura, Hag-Ajndhoven oko 19eura, Brisel-Pariz od 12e (moze megabusom). Nabere se dosta...

Hvala Vam, pogledao sam cene i mogu reci Danilo da rent a car uopste nije losa ideja, ako bi uzeo kola odmah po dolasku i drzao ih sve do odlaska, izaslo bi me kao i navedeni transport zeleznicom i autobusima za nas dvoje. Sad samo kakva su iskustva generalno sa rent a karom da nema nekih skrivenih troskova? To bi me izaslo 200 eura, polovina sume koju nosim gore, da li se odluciti na taj korak? Jeste da nisam vozio par godina, mada kola bi mi znacila samo da se ne izgubim tamo, ford ka i reno twingo odgovaraju zahtevima. Ako su smernice dobre moze biti odlicna ideja :bang:

sigurno ima neko ko je iznajmljivao auto pa ce napisati. gorivo takodje treba dodati u racunicu, ali tvingo ne bi trebalo da trosi vise od 6, 7 litara na 100km. auto je najbolja opcija ako imate malo vremena, ako se predomislite da ne zelite u neki grad ili da zelite da ostanete duze u nekom gradu, dok ste za autobus, avion ili voz vezani za karte koje ste kupili.

Da bi iznajmio auto, neophodno je da vozac ima KREDITNU karticu. Treba da vidis kakav tip osiguranja auta je uracunat u cenu, mozda ces, svoje sigurnosti radi, hteti da doplatis jos neko osiguranje. Ponekad prilikom iznajmljivanja auta rezervisu vecu sumu novca, sto mu dodje kao neki depozit, koji vracaju nakon sto se auto vrati. Dobro prostudiraj sve detalje kad budes planirao da iznajmis auto, jer ima sto nekih preduslova, pa vidi da li ispunjavas sve.

Vidim da sad nećete imati vremena za obilazak nekih mesta u Holandiji, ali evo savet za neka buduća putovanja... Preporučujem Utrecht. :)

Holandski gradovi (i manja mesta) su manje-više nalik jedan drugome, osim na primer Rotterdama, koji je više u modernom stilu. Ali Holandiju vredi videti, zaista.

Meni smeta što je jako ravna, no dobro, ni ne trebaju im planine, imaju oni gomilu lepota tamo. :)

Jel putovao neko ''Lastom'' od Beograda do Amsterdama i nazad?

Kakvi su im autobusi, bezbednost, vozaci?

Hvala u napred :)

In the city of Amsterdam you can find a lot of fun  ;D .....

Yeah,you can... ;D

Jel putovao neko ''Lastom'' od Beograda do Amsterdama i nazad?

Kakvi su im autobusi, bezbednost, vozaci?

OK busevi,pustaju DVD filmove (srpske,tipa Montevideo...,itd.;bolje i to da pustaju,nego da majstor odvrne narodnjake;mada ima i toga),prave povremene pauze...

Ne znam kako mislis kakvi su im vozaci?Normalni,kakvi bi bili :LOLLL:

koliko kosta karta vozom? :D

I koliko sam primetila ,niko nije pisao nista posebno za Hag ...pa hajde da cujem savete sta obavezno videti.