Ryanair

1,212 posts in this topic

Ne znam kako je tacno kod Ryanaira i da li moze da se vidi iznos u evrima, ali, sigurno znam da ti se uvek vise isplati da platis karticom koja ti je vezana za devizni racun u evrima i to u navedenoj valuti na sajtu(u zavisnosti od zemlje iz koje letis), nego da prvo konvertujes na sajtu, pa onda platis. Barem u slucaju Wizza se sigurno ne isplati kad ti oni konvertuju, jer konvertuju po nekom njihovom, za tebe, naravno, losem kursu.

Ako imas Intesinu Visa electron, oni ce ti te forinte preracunati u evre po otprilike srednjem kursu, sto ti se svakako najvise isplati. I nece ti nista vise naplatiti. Ne znam kako je sa ostalim bankama. Zapravo, taj kurs ne obracunava banka, vec izdavalac kartice, npr Visa, a trenutni kurs mozes videti ovde:

http://www.visacemea.com/rs/exchange_rates.jsp

Pozdrav ekipa. Jedno pitanje, ne mogu sada sve da čitam. Drugar je rezervisao kartu za Barselonu iz Budimpešte, obavio sve i ''platio'' Visa debitnom karticom. Stigla mu je i mail potvrda sa rezervacionim brojem ali pare nisu skinute sa računa. Da li je to normalno?  :? A u banci su mu rekli da je nešto rađeno sa sa cifrom i da veruju da je izvršena rezervacija. Ja koristim Erste karicu i svaki put su mi odmah skidali cifru pa ne znam šta da mu kažem da ne ostane ispaljen. Hvala unapred.

Dobar dan..

Prvo,znate li vi da li ce Ryanair letjeti iz Zadra i preko zime?

Do ove godine nisu,ali im je sada Zadar baza,pa?

Drugo,da li je ono Ryanair ukinuo mogucnost kupovine druge torbe? Kada odem do onog dijela kada se bira prtljag,te opcije vise nema..

pozz

@noname89 meni je oba puta kada sam kupovao skinuto sa racuna,ali ako je dosla na mail potvrda,trebalo bi da je sve okej.

Ovi iskusniji bi trebalo da bolje znaju :D Ispravite me ako grijesim :)

Moze, ako ti oba check in-a ulaze u onaj period od 15 dana od dana leta.

The online check in facility is available from 15 days up to the Online Check-In Deadline of four (4) hours before each scheduled flight departure time

Malo precizniji quote:

Rajaner će leteti iz Crne Gore?

Podgorica -- Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore ponovo obećavaju saradnju sa poznatom niskotarifnom aviokompanijom Rajaner, pišu podgoričke Vijesti.

Na Ryanovom sajtu stoji Podgorica (TGD) pod Croatia i može se izabrati let za Šarlroa, ali nema nijedan raspoloživ datum...

Mislim da se naslov odnosio na to sto su isto najavljivali i prosle godine, pa nije nista bilo od rayan-ovog dolaska u CG.

Sa B92:

O detaljima ugovora će govoriti Marija Meken, menadžerka prodaje Rajanera, Olivera Brajović, pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma, Mirel Radić-Ljubisavljević, pomoćnica ministra saobraćaja i pomorstva i Ivan Kusovac, pomoćnik direktora JP Aerodromi Crne Gore.

A Vijesti pisu sledece:

Svjetski poznata niskotarifna aviokompanija Rajaner iz Irske uvodi direktan let iz Podgorice za Brisel, sa cijenom u od 28,99 eura u jednom smjeru.

Tako je konačna prekinuta serija najava koje su bile aktuelne skoro svake godine uoči početka turističke sezone.

Biće uvedena dva leta i to ponedjeljkom i četvrtkom, već od sjutra mogu da se rezervišu karte za 20. jun, najavila je Marija Meken, menadžer prodaje Rajanera.

http://www.vijesti.me/vijesti/rajaner-stigao-ove-godine-jeftino-brisela-sljedece-milana-barselone-clanak-125203

Od jutros se na ryan-ovoj stranici mogu kupiti karte za relaciju Podgorica-Brisel.

Hocu da proverim svoju rezervaciju.Idem na manage my booking,view my booking,view booking history...od one 3 opcije jel izaberem jednu ili moram sve tri? Ja sam na onu drugu otkucao rezervacioni broj,email itd,isao na continue,ali ne znam sta zatim treba da kucam za one reference iznad email-a?

Gde da nadjem one providne kesice za tecnost? Cula sam da ih ima u apoteci kod zeleznicke, medjutim trazila sam i nema  :102:

?

Meni je uvek prolazila obicna najlon kesa od onih za zamrzivac.

Zna li neko, ako zakasnim na onih 40min pred let visa check i ne uspem na šalteru za svoj let da dobijem onaj pečat na odštampanoj boarding karti mogu li da odem na šalter ryanair-a za neki drugi let da mi samo lupe pečat da bih mogao da nastavim dalje?

Zavisi i gde putujes, jer ja nekada nisam ni isao na taj visa check...mozes uvek da probas da "guras" dalje i malkice se pravis blesav ;) realno, vize nam ne trebaju vec dugo vremena, pa sumnjam da to moze bas da ti napravi veci problem...pogotovo ako vec kasnis i njima ce biti normalnije da te proslede sto pre nego vracaju nazad...

Ma da, znam da karta v aži samo za određeni let ali taj visa check pečat je isti za sve letove i kapiram da može da se dobije na check inu za bilo koji ryanov šalter. A malo je teško da se probijam jer nas 7 putuje i malčice nam je knap vreme između letova :)

Edit: Inače, što je zanimljivo je da za EasyJet to uopšte ne treba, znači sa odštampanim boardingom možeš pravo na gate, ne moraš do šaltera uopšte nego je ovo politika ryanair-a da ipak moraš 40min pred let na šalteru da dobiješ pečat. Mene u memingenu uopšte nisu hteli da puste da prođem pasošku nego sam morao da se vraćam na šalter, srećom sam bio malo ranije pred let pa šalten nije bio zatvoren.

Kako mislis da ti lupe pecat za let za Madrid, ako im pokazes kartu za Rim, npr? Bez obzira sto je pecat isti?

Na karti pise gde letis, u koje vreme i ima rezervacioni kod. To je ono sto gledaju. Ne verujem da su bas toliko glupi i lupaju pecate tek tako.

Na nekim aerodromima [bristol na primer] su imali taj 'visa check desk' za sve njihove letove sa tog aerodroma - bio je odvojen od samog checkin-a.