Ryanair

1,212 posts in this topic

To je ukupna cena karte jedino ide preko jeste odabir sedišta tipa 4-8 evra i prioritetno ukrcavanje isto koji evro i naravno ako dodaješ prtljag onda idu cene po kg i zavise od blizine leta tj. kada se odlučiš za tu doplatu - najjeftinije je doplatiti pri kupovini karte.

Ryan u martu zatvara bazu u Temisvaru.

Samo ce saobracati u toku leta 2018. na linijama Temisvar-Milano i Temisvar-Bukurest. 

Bas steta... :sad:

Letim iz Milana za Temisvar u martu ali sad vidim da sam greskom na karti stavila ć u prezimenu umesto c a primenu moram platiti.  Sa li ce mi praviti problem ili da iskuliram jer mi tako i pise u pasosu? 

Edited by Jovanica92

Drustvo nisam uspeo da nadjem odgovor na pretrazi iako verujem da je neko ovo sigurno pitao vec, pa bih zamolio za odgovor.

Devojka i ja putujemo za 3 dana RyanAirom iz Temisvara do Brisela, pa posto nosimo samo rucni prtljag nismo sigurni po pitanju tecnosti. Naravno ne planiramo da nosimo nikakvu vodu i hranu, al nisam skapirao da li smemo da ponesemo parfem (manji od 100ml), stik i pastu za zube?

Negde sam naisao na odgovor da ne sme uopste, a negde da sme ako se upakuju u one kesice, pa ako ne ko zna da li ce nam praviti problem? Nije smak sveta da mi uzmu pastu, ali za parfem ne bih bas rizikovao da ostanem bez parfema, a opet putujemo na 10 dana voleo bih da ga imam kod sebe :smile: da li te kesice mogu da se kupe na aerodromu u Temisvaru ili ih oni daju prilikom screeninga?

Hvala unapred :smile:

...a sto se kontrole tice, kad vide male bocice u kesi, to prolazi bez dodatnih komplikacija. Mene nekad samo pitaju sta je, bez gledanja, a obicno ni to. Vidjao sam ljude da nose u obicnoj kesi za zamrzivac. A zadnja dva leta (iz Sofije i Skoplja) nisam ni pakovao u bilo kakvu kesu, stajalo u neseseru i proslo.
Tako da nemoj da se sekiras, morao bi da budes bas bas veliki baksuz da ti prave probleme oko toga (ukoliko je uopste zabranjeno, ja to vec stvarno ne znam).
Sva ta pravila zvuce dosta ozbiljno kad procitas, ali u praksi je obicno dosta opustenije. Iz Temisvara doduse nisam leteo, ali na svim ostalim "seoskim" aerodromima po okolini je 'ladovina.

Btw leteo sam Ryanair-om, Budimpešta-Nirnberg. U Nirnbergu sam imao presedanje i 2h sata pauze. U toj pauzi uzmem ranac i skontam čokoladno mleko na dnu ranca. Niko me ništa nije pitao, a ranac je uredno prošao na skenerima. :blush:zvizhd evo ne znam bogumi.

Na zalost istina je da RyanAir polako (zbog neisplativosti??? iako im se u odnosu na proslu godinu povecao broj putnika za 40%) pakuje kofere iz Temisvara. Svi aktuelni letovi vaze do 31. marta. Od tog datuma bice samo letovi do Milana i Bukuresta kao sto neko gore vec rece. Za sve unapred bukirane letove koji su posle ovog datuma vracace pare.

pitanje jel vama otvara sajt irske niskobudzetne avio kompanije.

ryanair.meni samo vrti avion uoste nece da otvori stranicu hvala.

samo vrti avion nece da otvori stranicu ovo mi se prvi put desava sa ovim irskim sajtom na srpskom jezikom iz nisa.

Postovenje ekipa ! :smile:
 1x

Cabin baggage

55 × 40 × 20 cm | 10 kg

1x

Personal item

35 × 20 × 20 cm | 5 kg

Da li cabin baggage podrazumijeva bilo kakav ruksak koji je u ovim okvirima?
i da li je i dalje besplatno ako ponesem muzicki instrument (tarabuku) koja je u okvirima ovih dimenzija?
Hvala na odgovoru, a ako ne znate mozete mi kazati gdje da pitam, da saljem mail ?
Pusa ! :biggrin:

17 minutes ago, Nikolaa said:

Da li cabin baggage podrazumijeva bilo kakav ruksak koji je u ovim okvirima?
i da li je i dalje besplatno ako ponesem muzicki instrument (tarabuku) koja je u okvirima ovih dimenzija?
Hvala na odgovoru, a ako ne znate mozete mi kazati gdje da pitam, da saljem mail ?
Pusa ! :biggrin:

Da li prtljag odgovara ovim dimenzijama proverava se tako što ti kažu da staviš u metalni okvir / kutiju (koja je tih dimenzija).

Ako staje u taj okvir može da ide, nije bitno da li je kesa, ruksak, tvrda torba, meka torba, instrument ili štagod, dokle god staje u odgovarajući okvir.

32 minutes ago, Nikolaa said:

hvala na odgovoru, ali mislim da niste u pravu sto se tice toga da moze muzicki instrument
https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/help-centre/fees
ovdje pishe cijena...
dobro da sam procackao jer sumnjivo mi je bilo...

Mislim da je to za cekirani instrument, ili barem za nesto sto ne staje u njihove dimenzije. Ako se brines, uzmes kesu i stavis svoj instrument u kesu. Ako ta kesa sa instrumentom stane u njihovu kutiju - to je to, besplatno je (ali to ti mora biti jedina cabin bag). Isto tako, nakon nedavnih promjena ako ne kupis priority boarding uzeti ce cabin baggage na gate-u i staviti ga u avion, tako da ako imas instrument vjerovatno zelis platiti za priority boarding.

Hvala na odgovoru i ja sada mislim da je to cijena za instrument koji nije stao u dimenzije !
Jer link o cijenama sam naso u ovoj prici o prevelikom bagazu...
Oversized cabin baggage will be refused at the boarding gate, or where available, placed in the hold of the aircraft for a fee of £50/€50 (fee subject to VAT on domestic flights at applicable government rates). See our table of fees at this LINK....
Uzdravlje !

On 26.3.2018. at 6:30 PM, Nikolaa said:

Hvala na odgovoru i ja sada mislim da je to cijena za instrument koji nije stao u dimenzije !
Jer link o cijenama sam naso u ovoj prici o prevelikom bagazu...
Oversized cabin baggage will be refused at the boarding gate, or where available, placed in the hold of the aircraft for a fee of £50/€50 (fee subject to VAT on domestic flights at applicable government rates). See our table of fees at this LINK....
Uzdravlje !

sve sto staje u dimenzije prtljaga mozes da poneses( sem ako nije zakonom zabranjeno) evo ja sam preneo u rancu ksilofon za klinca nisu mi naplatili kao muzički instrument , kao ni za štap za pešačenje iako je sportski rekvizit

Ljudi, jedno pitanje. Nisam leteo Ryanairom od 2011. Dobrih sedam godina. A leti treba da 'vatam neki let iz Švedske za Srb. Vidim da postoje letovi iz Malmea i Stokholma za Niš, što je nice. Nice je i cena leta, nešto manje od 40 eur. Ono što nije nice je da vidim tri ponudjene opcije. Prva je samo ta cena klot, druga sa silnim nekim boarding priority i još 30 čuda koja je duplo skuplja (bude 80 eur, što je teško dranje). Ajde ako bi neko bio ljubazan da me uputi oko prtljaga, bukinga itd. 2011 si imao 10kg mogućnost da uneseš u avion bez ikakve tri opcije itd. Sad ću imati verovatno do 15kg. Šta da radim, koliko se plaća dodatno? Da li se plaća (bira) prilikom kupovine karte? Hvala.

Uvek možemo kad neko nešto pita da mu odgovorimo sa: Koristi Google, imaš na sajtu itd. Fora je što ja to ne radim, nekako mi nepristojno. Više volim da pomognem (makar i imalo na sajtu i makar to već bilo odgovoreno XX puta). :mah:

Letim sl nedelje iz Budimpešte. Da li mi treba viša stamp i dalje? Neko leteo skoro?? 

23 hours ago, Tales said:

Ljudi, jedno pitanje. Nisam leteo Ryanairom od 2011. Dobrih sedam godina. A leti treba da 'vatam neki let iz Švedske za Srb. Vidim da postoje letovi iz Malmea i Stokholma za Niš, što je nice. Nice je i cena leta, nešto manje od 40 eur. Ono što nije nice je da vidim tri ponudjene opcije. Prva je samo ta cena klot, druga sa silnim nekim boarding priority i još 30 čuda koja je duplo skuplja (bude 80 eur, što je teško dranje). Ajde ako bi neko bio ljubazan da me uputi oko prtljaga, bukinga itd. 2011 si imao 10kg mogućnost da uneseš u avion bez ikakve tri opcije itd. Sad ću imati verovatno do 15kg. Šta da radim, koliko se plaća dodatno? Da li se plaća (bira) prilikom kupovine karte? Hvala.

leteo sam dosta sa raznim lowcosterima ,nikada, mi nisu rucni prtljag merili tezinski, nece ni tebi ukoliko se ne kilavis od ranca.