Posted August 7, 2010 Krecem na put po evropi a nemam adekvatan ranac. Kako ranac kakav meni treba kosta 40-80e sto ce prilicno uticati na moj putnicki budzet, ja sam resio da da okusam srecu i potrazim kakvog dobrotvora koji je rad da mi pozajmi svoj ranac. Treba mi ovako nesto http://planinarenje.wdfiles.com/local--files/planinarski-rancevi/gf.jpg http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:YlWcjYTEs6PIvM:http://kemyer.com/db4/00398/kemyer.com/_uimages/KemyerBlackHikingBackpack95506.jpg&t=1 http://planinarenje.wdfiles.com/local--files/planinarski-rancevi/DSCF3429_resize.JPG Ili neki slican koji bi mi odgovarao za 20ak dana po evropi. HVALA Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2010 a gde ima ovakvih ranaca za 40-80e ? ja gde god da sam gledao, ranci od 50l+ su iznad 100e Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2010 Polovni su ispod 100e Nema ih mnogo ali mogu da se nadju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2010 e poslovi, odakle si? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2010 E-poslovi imam predlog ako ne najdes ranac. Smanji odecu na minimum i kupi ranac 1500 dinara 30 litara. Fin, udoban, kvalitetan. Ima u NS u intersportu u merkatoru. Ja sam to uradio, dovoljno sam imao stvari za 3 nedelje sa sve vrecom unutra, naravno stvari moras prati. A i velicina ranca odgovara dimenzijama rucnog prtljaga za avione. Misim da je ranac malo vecih dimenzija oko hiljadu dve skuplji. To i ne bio bio toliki udar po novcaniku. A uvek imas varijantu da odes u BG na pijacu i kupis kineza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2010 Ili uzmi nešto polovno kod Kineza, pa posle, ako počne da se raspada, mož' da ga baciš. Ali dvadeset dana po Evropi će izdržati. Mada, za taj period ti stvarno ne treba više od 30 litara, posebno pošto ideš leti. Naravno, ako usput pereš veš. Moj jedini ranac, koji koristim za sva putovanja (od pola dana do 3 meseca) ima 35 litara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2010 i ja sam htela da pozajmim ranac za egipat, a onda sam se predomislila. nije to bas pametno. neko ti da neki ranac kome vec nesto fali, a onda ga ti izakas na putu jos vise, nesto pukne, pocepa se, isl, i sta, moras toj osobi da kupujes nov ranac, a ti si i dalje bez istog. zato, ako ikako mozes, investiraj u neki sopstveni ranac, i na put. posebno ako ti ovo nece biti jedino putovanje u zivotu, pa ces ga jos koristiti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2010 Meni je dobra ideja da se takve stvari posuđuju. Trebao bi klub putnika da investira u rance različitih dimenzija i da renta za neku simboličku cijenu. Tako bi mogli i neku lovu okrenuti ni orali ni kopali a opet za neku korisnu stvar. Naravno i ne samo rance Mislim, nekada su se mnoge stvari rentale ali danas je kapitalizam nametnuo individualizam kao jedinu moguću soluciju, uz to je našuškao ljude na nepovjerenje i nesigurnost (pogledajte samo autostop i nepovjerenje vozaća prema njima), ugradio kamere, alarme...a krađa je sve više... Znam da sam skrenuo s teme, ali da skratim: dobra ideja za posudbu - živjela krađa! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2010 Meni je dobra ideja da se takve stvari posuđuju. Trebao bi klub putnika da investira u rance različitih dimenzija i da renta za neku simboličku cijenu. Tako bi mogli i neku lovu okrenuti ni orali ni kopali a opet za neku korisnu stvar. Naravno i ne samo rance Mislim, nekada su se mnoge stvari rentale ali danas je kapitalizam nametnuo individualizam kao jedinu moguću soluciju, uz to je našuškao ljude na nepovjerenje i nesigurnost (pogledajte samo autostop i nepovjerenje vozaća prema njima), ugradio kamere, alarme...a krađa je sve više... Znam da sam skrenuo s teme, ali da skratim: dobra ideja za posudbu - živjela krađa! Ovaj sistem radi u mom najblizem krugu prijatelja putnika. Svako ima po nesto, jedan ima ranac od 60l, drugi od 45, pa onda dvojica od 30, neko sator i tako. Lepo to radi ali mi se nesvidja to sto je golosina rekla. Pohaba se tudj ranac, pa ne mozes ni da opustit kad znas da nije tvoj, pa onda krpi njakaj se... Najbolje je da imas sve svoje. (kapitalizam me poje' ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2010 I ja se slazem da ti je najpametnije da investiras u neki manji a kvalitetniji ranac od 30-40 l, narocito ako planiras da ga vucaras na vise putovanja. U Intersportu su sad velika snizenja i ima ponesto za svaciji dzep. Ja imam jedan Mckinley od 40 l koji godinu i po dana trpi najgoru mogucu torturu i ne fali mu nista. Stavise, ni koncic se nije izvukao. Skoro sam uzeo jos jedan Mckinley od 65l ali sam odma' shvatio da je ogroman i da nema potrebe za tolikim rancem. Nas dvoje se spakovalo za put od 15 dana i i dalje je trecina ranca bila prazna. E sad, kad vucem sator, vrecu za spavanje, stalak za fotoaparat, onda je vise nego zgodan ali samo za osnovne stvari je preveliki. Sto se ideje o zajmljenju tice, ja ne zajmim stvari jer necu da brinem o tudjim stvarima a svoje ne pozajmljujem jer mi suvise cesto ne vracaju . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2010 Čovjeku je potreban ranac na zajam a vi ga svim silama vučete po raznim supermarketima kao kakva teta reklama, razvlačite ga kao žvakaću gumu gdje mu je najjeftinija kupovina, kao da i sam ne zna da ga ima u tim dučanima. Dajte se uozbiljite Ajde da ste ga poslali tamo da krade ali self service zakone zna i moja pokojna baba Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2010 Vidim da mi negine kupovina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2010 Da napomenem, ja sam slike ranceva postavio samo kao primer velicine rance koji mi treba a ne i kvaliteta, slazemo se da je putovanje uz kvalitetan ranac prijatnije od putovanja sa kineskim rancem. Dakle, meni treba ranac od 50-60l nudim i opciju ako neko ima ranac koji je pocepan, pokvaren ili ima kakav slican defekt, da ka koristim tih dvadesetak dana i da ka vratim popravljenog, imam prijateljicu koja se bavi snajderajem pa moze da sredi takve stvari. Sada samo ostaje pitanje poverenja koje je sve veci problem u svetu, pa i kod nas. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2010 Vec sam negde na forumu napisao. Loap Miwok, odlicna marka, odlican ranac, platio sam ga 4500 u prodavnici Gora. Ako ti trebaju neki podaci od radnji, javi mi na PP http://www.loap.cz/?nav=en/collection/outdoor/bags/&page=produkt-289.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2010 Pozajmicu ti ja ranac javi se na pp Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2010 Poslao sam ti PP. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2010 Ljupce, hvala na rancu. Ovo dokazuje da ima jos ljudi koji veruju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites