Followers 0

vize i ostalo, hitno :)

33 posts in this topic

krece mi voz uskoro za istambula pa nemam vremena da trazim, da li nam sad traze vizu a tursdku? kao ne treba al cujem da nekima traze?

imam 2 dana balkan flexpassa mogu li da stignem do sirije? i je l nam treba vize za siriju i jordan? iznenada sam resio da krenem pa se nisam pre rasspirivao, hvalaa :)

Zavisi od reda vožnje, ali ako odmah krećeš, verovatno će ti poništiti oba dana do Istanbula. Bilo bi dobro da nekako izmuvaš da ti ostane jedan prazan, kako bi sa tom kartom mogao da uzimaš rezervacije za turske vozove. Rezervacija je sasvim dovoljan dokument za konduktera, kartu ti niko ne traži. Dovoljno je samo na šalteru stanice da pokažeš kartu i kažeš za koji voz želiš rezervaciju, koja je inače besplatna.

Što se turske vize tiče, meni su je 31.07.2010. naplatili 10 evra. To je ona nalepnica koja je kao multi viza sa rokom važenja od mesec dana. u svakom slučaju pitaj pre nego što daš pare, raspravljaj se malo sa njima, možda i prođeš bez plaćanja.

Ne znam za naše državaljne, pošto sam vizu uzeo u ambasadi, ali jedan Hrvat je uzeo sirijsku vizu na granici i procedura traje oko 3 sata!

Jordanska se kupuje na granici. Čini mi se da košta 10 evra, ali nisam baš siguran. Dobija se za vrlo kratko vreme.

Takođe, Sirijci i Jordanci naplaćuju izlazak iz države i svaki izlaz je približno 10 evra u protivrednosti njihovih valuta.

Nedavno sam se vratio otuda, pa ako treba još informacija, samo pitaj.

u 19i10 krece po lokalnom vremenu pa ce biti jedaan dan nadam se

koliko je sirijska viza?

ne moram dva puta da placam izlazak iz zemlje ako 2x prodjem kroz siriju?

i kako ide stop po siriji i jordanu, idem sa jako ogranicenim sredstvima :)

Bravo! Zaboravio sam vremensku razliku.

Sirijska viza je za naše državljane besplatna u ambasadi. Valjda je i na granici. Sa mnom je isto vadio jedan Hrvat u ambasadi u BG i platio je 30 evra, a toliko su tražili i ovom na granici što je bio sa mnom.

Da, svaki put kada izlaziš iz zemlje, plaćaš. Platio sam kada sam izašao iz Sirije ka Jordanu, kada sam izašao iz Jordana i kada sam izašao iz Sirije ka Turskoj. Zato nisam imao pare da u povratku svratim u Aja Sofiju i carsku palatu u Stambolu. Sreo sam dosta naših tamo i svi su mi potvrdili da su i oni plaćali te takse.

E, ako ideš direktnim vozom do Stambola, onda od Svilengrada nemaš više drugu klasu, već samo kušet. Zato ti je moj savet da odmah u Sofiji uđeš u turski kušet vagon. Doplata je 10 evra, bez obzira gde ušao. Voz ide do Čerkozija (ili kako se već piše) u Turskoj i dalje te preuzima super bus do Stambola.

Takođe, za Siriju i Jordan ti je bolje da pripremiš dolare. Dosta toga možeš platiti i njima, a možeš ih zameniti i kod ljudi na ulici, u hostelima, na pumpama... Ne vole baš evre i sa njima možeš samo u banku ili menjačnicu, koju je po nekad teško naći. Ja sam imao taj problem.

Zbog određenog sastava ekipe, nigde nismo stopirali iako sam ja hteo  :(

Sreo sam par naših ljudi koji su stopirali po Siriji i uglavnom su dobro prolazili i brzo stizali. Znam dosta ljudi koji su stopom prolazili taj deo sveta, tako da verujem da neće biti problema. Sirija ima neverovatno jeftine železnice, koje su nalik našim po brzini, ali nešto komfornije. traži studentski popust. Nikome od nas nisu tražili dokaz, a u jednom trenutku je bilo i odavno diplomiranih sa nama  ;)

Treba ti Turska viza

Sirijsku mozes na granici da dobijes, a mpja kuma koja je nije imal dobila je besplatno

Izlazna iz Jordana se ne placa

Stop smo delom isprobali kada smo bili primorani da se vratimo sa Libanske granice jer su nam trazili po 18 $ za jednodnevnu vizu, pa smo uzeli rance iz busa i vratili se u Damask stopirajuci.

Tamo su prevozi veoma povoljni tako da ti preporucujem da stedis na nekim drugim stvarima, jer je stop mozda i gubljenje vremena ako si ogranicen sa istim.

Mozda nije lose da stopiras kroz Tursku iz razlpga sro i nije bas povoljno dovuci se do Sirije...

Da li ti treba Turska viza, otkrices kad budes stigao na granicu, tj. ako ti traze 10 evra onda ti treba ;D

Sirijsku uzimas besplatno u ambasadi. Jordansku ulaznu vizu cini mi se da placas, ali samo ako dolazis iz Sirije. Ako dolazis iz Egipta onda je besplatna. Jordanska izlazna vise ne postoji, tj. ne placa se. Sirijska izlazna se placa oko 10 evra.

Cekaj Ljupce, kakvih 18USD za 24satnu vizu za Liban?

Viza za drzavljane Srbije je besplatna za dva dana boravka u Libanu. Napomena: dva dana ne znaci 48 sati nego taj dan kad se udje i naredni dan do 24 tj. ponoc.

Viza za 18USD je za sedam (ili 10 dana) u Libanu.

Ja sam licno bio i koristio vizu od 48 sati.

Turska viza od 10Evrova jos uvek treba, tj platih je pre desetak dana.

Izlaz se placa iz Sirije 500SF, a prema Turskoj 550SF.

Jordanska viza je 10Evrova.

Jordanci naplaćuju izlazak iz države

Ne naplacuju.

I ja sam tako mislio, vođen porukama sa ovog foruma. I kada sam ušao u Jordan, pitao sam na granici i rekli su mi da se ne plaća, ali kada sam 10. avgusta ove godine napustio Jordan prema Siriji, tražili su mi 8 jordanskih dinara. Na moje žalbe i pomen da su mi pri ulasku rekli da se ništa ne plaća, odgovorili su da je to uvedeno od pre nedelju dana, iako sam ja u Jordanu bio ukupno 4 dana.

Ko zna, možda u međuvremenu ponovo obustave naplatu, ali svi koji su tih dana napuštali Jordan, a da sam imao priliku da ih upoznam, plaćali su izlaznu taksu.

a da li ce mi biti na granici dz viza sirijska?

i je l zna neko da li sirija ima ambasadu u ankari? tamo sad upravo krecem, stizem u 7am valjda

imam jos jedan dan balkan flexpassa pa se nadam da cu se s tim dovuci do sirije :)

ako uzmem tu dz vizu za liban, moguli tamo bilo sta uraditi tj videti bilo sta ili da uzmem tu od 7 dana?

imam osecaj da cu ostati bez kinte u jordanu pa cu morati da stopiram neki brod naza da radim na njemu sta god da bih se dovukao do grcke xD

i da, platio sam tursku vizu

trebali bi da pokrenemo peticiju da vuk jeremic pise turskom ministarstu da nam omoguce besplatan ulazak tamo kad su vec potpisali ugovor

i da, platio sam tursku vizu

trebali bi da pokrenemo peticiju da vuk jeremic pise turskom ministarstu da nam omoguce besplatan ulazak tamo kad su vec potpisali ugovor

Ваљда треба време да се то ратификује...шта ја знам...

Sto se vozova za kroz Tursku tice, nemojte da brinete. Vratismo se pre 10ak dana i sve funkcionise ok i maksimalno je organizovano. Kada se ide za Istanbul, izlazi se iz voza i ide se organizovano busom oko sat vremena. Sve je organizovano i ne placa se dodatno, a autobus stize na zeleznicku stanicu, tako da necete ni da se gubite posebno :) Voz koji ide direktno iz Adana za Istanbul isto preseda, negde se u sred Turske vozite busom oko sat vremena i onda nastavljate vozom (ili se vozite mini busom, ako imate srece kao mi :D )

Mi smo sada avgusta isli na relaciji Nis-Istanbul-Ankara-Adana-Alepo-Damask-Aman-Wadi Musa-Akaba-Wadi Musa-Aman-Damask-Alepo-Adana-Istanbul-Nis. Naravno, obilazili smo jos dosta Siriju i Jordan, ali poenta ove price je da smo placali IZLAZ iz Sirije prema Jordanu (500SP) + jordansku vizu (10JD) + izlaz iz Jordana prema Siriji (8JD) + izlaz iz Sirije prema Turskoj (550SF).

1USD=45SP

1JD=(priblizno)1.1EUR

p.s. Moj prvi post na forumu... POZDRAV za sve putnike, avanturiste i ljude dobre volje :D

voz koji sam hvatao iz sofije za istanbul je isao bez presedanja ali nekim kruznim putem pa je putovao 4-5 sati duze,

a onda se lepu hvataju nocni vozovi prema ankari pa iz ankare ka adani, tako da se ima ceo dan u istanbulu, i ceo dan u ankari ako se ne ide direktno za adanu iz istanbula

Sestra i drugarıca nısu dobıle multı vızu za sırıju samo 1 ulaz. da lı mozemo ucı u jordan ako zamolımo carınıke ı prı povratku uradıtı ısto? da lı neko ıma ıskustva s tım? trenutno smo u adanış ıdemo za antakıju pa u alepo :)

ako mı neko moze poslatı odgovor na 064 967 95 23 bıla bıh vam veoma zahvalna!

ı jos jedno pıtanje: ıde lı neko za jordan sa foruma za 5-6 dana? ukolıko da nek mı se javı ısto na ovaj broj ako hoce drustvo jer cu putovatı najvjerovatnıje sama ako ne sestra ı drugarıca ne uspıju da prodju sa jednım pass-om za sırıju.

veeeelıkı pozdrav!  :mah:

Caos,interesuje me da li mi je potrebna viza za Tursku,nasla sam za Bangkok kartu iz Istanbula,a do Istanbula cu ,nadam se,isto avionom,samo mi jos fali neka povoljna karta :)??

Potrebna je, dobijas je na granici, ili aerodromu i kosta 10e.

ako sirijski carinik krene da pravi probleme na granici, stavi 10e ili dolara u pasos i daj mu, to otvara vrata sirije bez problema ;)

Opa la, znaci dolar i sirijska gvozdena vrata otvara hahaha

da li neko zna neki jeftini hotel ili hostel a da je u centru istanbula  :),idem prvi put sa drugaricom  a nisam nista spec nasla.... idemo vozom ,da li treba osiguranje prilikom ulaska u bugarsku, ?