Followers 0

Pegasus Airlines

351 posts in this topic

Pokusavam da nadjem jeftinu opciju do Tel Aviva i nakon detaljnog search nasao sam da je Pegasus najbolja opcija. Medjutim, kad hocu da kupim vezane karte, Pegasus mi nudi samo u jednom pravcu a kad kupujem odvojene ( Sarajevo/Beograd - Istanbul pa Istanbul - Tel Aviv) vidim da imam visecasovno vrijeme izmedju letova i da bez problema mogu stici.

Da li znate zasto je to tako i da li bih se usudio kupiti nevezanu kartu, naravno sa dovoljno i vise vremena od predvidjenog?

Napominjem da nas ide trojica,imamo svi prtljage koje nazalost moramo nositi, vidim da ima Wizz Air iz Budapesta koji jeste jeftin ali kad iskalkulisem prevoz do Bud i prtljag, nesto mi Pegasus jednostavniji mada nisam iskljucio Wizz

Hvala na savjetima

Ja imam dva pitanja, planiram uskoro da kupim kartu, pa me zanima:

1. Da li mogu i kako da saznam koliko slobodnih mesta ima na letu?

2. Da li mogu kartu, čiji je iznos u lirama da platim u evrima?

Hvala unapred! :)

1. https://book.flypgs.com/Common/IdealPNREdit.jsp

Opcija "Choose your seat!". Kada su sedista sive boje- zauzeto, sve ostale boje sedista pokazuju slobodna mesta uz odredjenu doplatu.

2. Da. Btw, u padajucem meniju (Change currency) imas da izaberes odgovarajucu valutu, znaci mozes odmah da prebacis na euro, ili na valutu koja ti odgovara.

Sad vidim da mi Pegasus nudi opcije Beograd - Tel Aviv ali cijeli decembar pise NO SEATS na relaciji Tel Aviv - Beograd, to mi je bas cudno...

У јануару, за чланове виз клуба, без плаћеног пртљага повратна Будимпешта-Тел Авив може да се наће за 16000 форинти, што би требало да је око 55 евра.

Imam striktno odredjene datume 22.12. odlazak i 26.12. povratak. Sve sam opcije prevrnuo i koliko vidim najisplatnije je sa Austrian ili El Al iz Beča za oko 268 eura povratna. Osim ako ne upali ovo sa Pegasusom onda bi bilo jeftinije ali nema povratnih letova na ponudi jedino da cjepkam...

Будимпешта (BUD) → Тел-Авив (TLV)

W6 2457  22.12.2013 16:05 - 20:20

1 Одрасла особа

Превоз19.990,00 FtЦена лета17.990,00 FtАдминистративна такса2.000,00 Ft

Тел-Авив (TLV) → Будимпешта (BUD)

W6 2458  26.12.2013 21:10 - 23:40

1 Одрасла особа

Превоз25.990,00 FtЦена лета23.990,00 FtАдминистративна такса2.000,00 Ft

Укупно у

EUR

164,19 €

Za članove minus 20eura.

Meni Pgs ne prikazuje vezane letove.

Kada dodam prtljag koji moram nositi ispadne 264 Eura Wizz iz Budimpeste.

To mi je isto kao Austrian ili El Al iz Beča a za Beč barem imam direktan bus, za Budapest moram se cimati preko Beograda. Sačekaću još malo ne bi li Air Serbia spustila cijene, trenutno je za Tel Aviv 390 eura, ali ne ocekujem da oni tu nesto promjene....

Imaš Pgs za 136 eura od Ist do TA.

A možda Wizz do Ist. Tako je najjeftinije.

Opet vrlo cudna situacija, iako sam kupovao Pgs i letio sa njima

Kada ukucam Sarajevo ( ili Beograd)  - Tel Aviv i dalje mi se u odlasku nude letovi i cijene a u povratku samo pise No Seats ili No Flight. Medjutim, kada kliknem samo na odlazak i dalje odem u proceduru, pojavi se onda i opcija povratnog leta i to po niskim cijenama. Ali, ako hocu da bukiram u jednom pravcu povratak Tel Aviv  - Sarajevo ili Beograd prikazuje mi opet da nema letova. Ali kad zelim da parcijalno kupim karte u povratku, bez problema mi prikazuje Tel Aviv  - Istanbul i onda Istanbul  - Beograd ili Sarajevo i imam preko vise od 5 sati cekanja u nekom od slucajeva. Ne mogu da tvrdim, ali prije 2 sata sam na papiric pisao termine poletanja iz Tel Aviva za Istanbul i imam ovdje upisano da imam dva leta a prvi pise da je ujutro u 7.10 sa slijetanjem na Sabihu u 9.20h. Sad kad sam ukucao isti datum, pojavi mi se drugacije vrijeme za nekih sat vremena. Mozda sam i pogrijesio u pisanju mada cu jos testirati.

Stvarno ne kontam, super mi je Pgs ali ne bih im bas ono 100 posto vjerovao. Opcija kpoja mi se pojavila u glavi je da odemo Wizz om a vratimo se Pgs.

Sta mislite, posto je Pegasus pocetkom avgusta imao onu akciju 30% popusta za letove Balkan-Istanbul u septembru, a pocetkom septembra istu akciju za letove u oktobru, da li mozda postoji mogucnost da sad bude ista akcija za letove u novembru, pa da sacekam malo,ili da kupujem karte dok cene nisu pocele da skacu?

Upravo pokušavam da kupim kartu, a pre uplate mi stoji samo ime, prezime i membership number (koji je sistem sam odabrao). Zar ne bi trebalo da mi traže broj pasoša?

Kupovao sampre nekih mesec dana karte i kolko me sećanje služi nije bio tražen broj pasoša.

Pozdrav svima. Da li neko ima iskustva sa plaćanjem platnom karticom (Intesa - Visa Inspire)?

Kada izaberem Direct Debit (EDD) pojavi se forma koja mi je donekle jasna. Međutim, ne znam šta je Bank Code.

Zvao sam banku u kojoj su mi rekli da je potrebno nabaviti uređaj za verifikaciju plaćanja preko interneta.

Da li postoji neki jednostavniji način?

Hvala.

Visa je međunarodni sistem, tako da ti pri plaćanju u listi treba da bude ponuđeno samo "Visa", bez bank codea. Pretpostavljam da se bank code odnosi samo na te klasične debitne koje izdaju banke, van globalnog sistema. Nisam kupovao kod Pegasusa, ali je tako na svim ostalim sajtovima gde se nešto plaća.

Sticajem okolnosti zanm bas za intesinu visu insiprion, u slucaju da na sajtu za online kupovinu stoji "veryfied by visa"na sajtu (da ne prepricavam dalje) stoji sledece:

"Upotreba sertifikovanog čitača platne kartice neophodna je isključivo za kupovinu na web sajtovima na kojima je istaknut logo Verified by Visa. Vašu Verified by Visa pozdravnu poruku i ostale podatke Verified by Visa naloga možete upotrebom čitača ažurirati OVDE

Ukoliko ne posedujete čitač, možete da aplicirate za izdavanje čitača platne kartice u nekoj od ekspozitura banke"

Inace, citac kartice je 1000 dinara....

Koja glupost ovo za karticu, malo da skrenem sa teme ali juce sam hteo da platim racun i video sam da traze sifru... Tako da bez citaca nista :(

Kako funkcioniše prikupljanje poena? Tek po izvršenom letu? Odnosno, ako sam kupio kartu i bio na letu, tek tada i se računaju poeni?

Evo i ja da se umesam sa iskustvom leta Bgd-Ist SAW ,kupila kartu na promociji pa me povratna izasla 78 evra.Let traje 1 sat i 20 min.U odlasku nasi ne daju vodu da uneses,izuvaju te na nekom skeneru pred ulazak u avion. U povratku ,iz Istanbula,je let kasnio tacno sat vremena . Meni nije smetalo nisam nigde zurila.A neki su se nervirali, ali za te pare najverovatnije ne moze da bude idealno sve. Od rucnog prtljaga si mogao i slona da uneses u avion,niko nit pita nit gleda a moze i voda ali manje flase.Na letu je bilo koliko hoces Turaka i Arapa i tek poneki odavde. Tacno je da imaju promocije sa turskog Pegasus sajta koje su drugacije od onih za recimo nase podrucje,ljudi prate praznike pa shodno tome izbacuju ponude. Tacno znam posto je bio Bajram,da su zato karte bile povoljne i let popunjen.

to sto nisi mogla da uneses vodu na BGD aerodromu nema veze sa PEgasusom, nego sa aerodromom i regulativom (po meni neopevano glupom) protiv terorizma, i to je pravilo za sve aerodrome u Evropi, a verujem da je i  kod drugih tako, e sad sto su fleksibilniji u Istanbulu, to sad ne mogu da komentarisem, a i na svim aerodromima prolazis kroz skener, izuvanje i ostale fine procedure kad zapisti skener :) Sto se tice prtljaga uvek je sve relativno, cak i kod lowcostera te nekad puste , nekad su striktni u cm i u gram,sve zavisi ko radi u smeni, kome je kakav dan :)

čim se ode na početnu stranicu pegasus kompanije dobija se opcija da se učlani u pegasus plus klub.

članstvo je besplatno. dobije se kod od 4 cifre, ako se dobro sećam.

Da li je ovo jos uvek slucaj?

Gledam stranicu Pegasus Plus Membership Form,ne vidim da se igde placa nesto,al reko da pitam za svaki slucaj.

Da li se vredi uclaniti,iako cu koristiti samo kartu za let,dakle bez onih extra options (food/drink/baggage/itd.)?

EDIT:

Takodje,zna li neko da mi objasni cemu sluzi service fee?

Jer,kad odaberem datume krajem maja (vikend je u pitanju,dakle odlazak u petak/povratak u nedelju,ili tu negde) pise mi ukupna cena 79,98 evra:

Fare:35.98    EUR

Tax:34 EUR

Carbon Emission Fee:0 EUR

Fuel Surcharge:0 EUR

Service Fee:6  EUR

Check-In Fee:10 EUR

Fare Total 79.98 EUR

A kad izaberem datum krajem decembra (isto tu oko vikenda,npr. 19./22.) pokaze mi isto cenu ukupnu 79.98 evra,ali sa drugacijom "service" taksom:

Fare:29.98    EUR

Tax:34 EUR

Carbon Emission Fee:0 EUR

Fuel Surcharge:0 EUR

Service Fee:0  EUR

Check-In Fee:10 EUR

Fare Total 79.98 EUR

Mislim,cena mi dodje ista (80 evra),dal uzeo 6 meseci unapred ili mesec dana unapred,samo mi nije jasna ta fora sa razlicitom "service fee" (nema je za skorije letove,a ima je za letove koji su za pola godine)?

EDIT 2:

U pitanju je let Beograd-Istanbul-Beograd

zaista ne znam. ja kada sam to napisao je bilo tako jer sam se ja prijavio. i par puta mi je na cenu davao popust koju vide samo clanovi.