Followers 0

francuska radna viza

36 posts in this topic

Pozdrav ljudi

e ovako, nasao sam posao u francuskoj dok sam bio  na odmoru,i pokrenuo taj postupak. posle vise mesecnog maltretiranja,papirologije i sl.,sad sam potpisao ugovor o radu i predao slike,i sad cekam neki odgovor iz prefekture. pa sam hteo da vas pitam,da li neko ima iskustva,da li cu u slucaju pozitivnog odgovora morati da se vracam u majku srbiju,da mi daju tu radnu dozvolu tj.vizu ili cu to moci i ovde u franc. da zavrsim u,u nekom konzulatu i sl.

hvala unapred, pozz

Kolko sam ja upoznat, moraces da se vratis do Srbije da bi onda u ambasadi zavrsio papirologiju!

evo ljudi ,danas sam bio u prefekturi i nema potrebe da se vracam u otadzbinu,sve zavrsavam ovde. nazalost u mom slucaju.

eto toliko na ovu temu. pozz

greska,greska,greska.

ljudi izvinjavam se na netacnim informacijama!!

moracu da se vratim u majku srbiju ipak.

jupiiiiiiiiii

Pozdrav ljudi

Dosao sam u Francusku da trazim azil i dobio sam negativ i dali su mi roka mjesec dana da napustom Fr.

Zanima me da li bi mogao da sredim radne  papire i sta mi je potrebno za to..i da li jos uvijek vazi to za strance,posto to izgleda sad ide malo teze...da li iko zna kako bi mogao do radnih papira i u kojem gradu to moze...

HITNO JE

HVALA UNAPRIJED

Svaka ti čast što davanjem lažnih podataka za dobijanje azila ugrožavaš svima nama slobodu putovanja u šengenski prostor!!!

Ja ne verujem sta je covek napisao! AZIL???

Pobogu, odakle vam ideja da gradjanin Srbije moze da dobije azil?

Ko vam bre puni glavu tim glupostima? Vracaj se u Srbiju dok te nisu uhapsili i deportovali. A ja bih ti, da sam neka vlast u Srbiji, dao zabranu izlaska iz Srbije jedno 10 godina, uz jedno godinu dana zatvora. Pazi boga ti! AZIL!

Traži ti samo azil, jedva čekam da zbog tebe ponovo moram stajati 2 sata u kiši u decembru da bih dobio vizu :bang:

Ali odakle njima uopste ideja da mogu da dobiju azil?

RGD, reci mi molim te gde si cuo da mozes dobiti azil u EU? Jel te je to neko tako savetovao ili si samoinicijativno to pokusao. Jer, sanse za azil sa SRB drzavljanstom su jednake nuli.

MA ja sam ovamo dosao kad su vize bile;a ne u toku bezviznog rezima...znam ja da se azil vise nemoze traziti

postoji mogucnost u koliko nadjes poslodavca  koji ce ti napraviti stalni ugovor o radu, tj ugovor i zahtev predajes u direction du travil ptaj nekoga gdje se to nalazi u tvom gradu i cekaj da ti odobre boravak sa pravom na rad,  sanse su male ali probaj kad si vec tu

Prvo, ako ne znas francuski,  i to advanced level, zaboravi na posao. Ako hoces, potrazi nesto na crno, samo nemoj molim te AZIl pa da svi opet moramo u redove za vize. Sta se ljudi zalepise za azil u EU pobogu???

Nasao sam gazdu koji mi nudi ugovor o zaposlenju ali ovi iz prefekture nece da cuju,kazu od volikih francuza koji su na somazu ti hoces stranca da zaposlis..a meni je vise dojadilo da se ganjam sa njima.jer ja mislim da je nemoguce vise ostati u francuskoj,jedino ako imas bas neke dobre papire...

a ja ne znam na kojem jeziku da napisem da sam dosao u francusku kada su vize bile i,morao sam dobro da platim za vizu da bi dosao ovamo..a sa azilima je gotovo za sve,to jos mogu ja mislim samo ovi sa kosova

pozdrav

Kakvu si to vizu imao kad si dosao u Francusku? Jesi dosao da radis, studiras, zenis se, sta?

ma to je bila grcka viza,to mi je sredio jedan covek koji se time bavi,2 500 € me kostala,a dosao sam sa namjerom da trazil azil...a sutra je odlucujuci dan,idem u prefekturu da vidim sta ce mi reci ako mi daju radnu dozvolu bice dobro,ako ne necu se vise ni ganjati sa njima..

Ma ja sam se zezno;al sam je dobio za par dana...meni je trebala hitno tako da sam dobro morao da platim..al izgleda da je sve bilo uzalud..al nema veze

drugari interesuje me jedna stvar. Radim i zivim u Italiji i posedujem sve papire :)

Dobio sam ponudu za posao u Francuskoj i interesuje me sad procedura da li je neko upoznat oko dobijanja radne dozvole itd...

Jel tu ima neka precica posto vec zivim u EU ili ide standardno ugovor sa firmom, garancija i gnjavaza sa amabasadama...

Unapred hvala na odgovorima...