Posted August 28, 2010 Pozdrav ljudi e ovako, nasao sam posao u francuskoj dok sam bio na odmoru,i pokrenuo taj postupak. posle vise mesecnog maltretiranja,papirologije i sl.,sad sam potpisao ugovor o radu i predao slike,i sad cekam neki odgovor iz prefekture. pa sam hteo da vas pitam,da li neko ima iskustva,da li cu u slucaju pozitivnog odgovora morati da se vracam u majku srbiju,da mi daju tu radnu dozvolu tj.vizu ili cu to moci i ovde u franc. da zavrsim u,u nekom konzulatu i sl. hvala unapred, pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2010 Moras da se vratis u otadzbinu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2010 Kolko sam ja upoznat, moraces da se vratis do Srbije da bi onda u ambasadi zavrsio papirologiju! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2010 jel zna jos neko nesto na ovu temu? help Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2010 evo ljudi ,danas sam bio u prefekturi i nema potrebe da se vracam u otadzbinu,sve zavrsavam ovde. nazalost u mom slucaju. eto toliko na ovu temu. pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2010 greska,greska,greska. ljudi izvinjavam se na netacnim informacijama!! moracu da se vratim u majku srbiju ipak. jupiiiiiiiiii Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2011 Pozdrav ljudi Dosao sam u Francusku da trazim azil i dobio sam negativ i dali su mi roka mjesec dana da napustom Fr. Zanima me da li bi mogao da sredim radne papire i sta mi je potrebno za to..i da li jos uvijek vazi to za strance,posto to izgleda sad ide malo teze...da li iko zna kako bi mogao do radnih papira i u kojem gradu to moze... HITNO JE HVALA UNAPRIJED Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2011 Svaka ti čast što davanjem lažnih podataka za dobijanje azila ugrožavaš svima nama slobodu putovanja u šengenski prostor!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2011 Ja ne verujem sta je covek napisao! AZIL??? Pobogu, odakle vam ideja da gradjanin Srbije moze da dobije azil? Ko vam bre puni glavu tim glupostima? Vracaj se u Srbiju dok te nisu uhapsili i deportovali. A ja bih ti, da sam neka vlast u Srbiji, dao zabranu izlaska iz Srbije jedno 10 godina, uz jedno godinu dana zatvora. Pazi boga ti! AZIL! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2011 Traži ti samo azil, jedva čekam da zbog tebe ponovo moram stajati 2 sata u kiši u decembru da bih dobio vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2011 Ali odakle njima uopste ideja da mogu da dobiju azil? RGD, reci mi molim te gde si cuo da mozes dobiti azil u EU? Jel te je to neko tako savetovao ili si samoinicijativno to pokusao. Jer, sanse za azil sa SRB drzavljanstom su jednake nuli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2011 MA ja sam ovamo dosao kad su vize bile;a ne u toku bezviznog rezima...znam ja da se azil vise nemoze traziti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2011 e sto bi vi nekom pomogli,svaka vam cast...covjek vas pita za pomoc a vi tako... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2011 Ja vec rekoh: Vracaj se u Srbiju dok te nisu uhapsili i deportovali. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2011 postoji mogucnost u koliko nadjes poslodavca koji ce ti napraviti stalni ugovor o radu, tj ugovor i zahtev predajes u direction du travil ptaj nekoga gdje se to nalazi u tvom gradu i cekaj da ti odobre boravak sa pravom na rad, sanse su male ali probaj kad si vec tu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2011 Prvo, ako ne znas francuski, i to advanced level, zaboravi na posao. Ako hoces, potrazi nesto na crno, samo nemoj molim te AZIl pa da svi opet moramo u redove za vize. Sta se ljudi zalepise za azil u EU pobogu??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2011 Nasao sam gazdu koji mi nudi ugovor o zaposlenju ali ovi iz prefekture nece da cuju,kazu od volikih francuza koji su na somazu ti hoces stranca da zaposlis..a meni je vise dojadilo da se ganjam sa njima.jer ja mislim da je nemoguce vise ostati u francuskoj,jedino ako imas bas neke dobre papire... a ja ne znam na kojem jeziku da napisem da sam dosao u francusku kada su vize bile i,morao sam dobro da platim za vizu da bi dosao ovamo..a sa azilima je gotovo za sve,to jos mogu ja mislim samo ovi sa kosova pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2011 Ne mogu ni sa Kosova da dobiju azil. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2011 Kakvu si to vizu imao kad si dosao u Francusku? Jesi dosao da radis, studiras, zenis se, sta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2011 ma to je bila grcka viza,to mi je sredio jedan covek koji se time bavi,2 500 € me kostala,a dosao sam sa namjerom da trazil azil...a sutra je odlucujuci dan,idem u prefekturu da vidim sta ce mi reci ako mi daju radnu dozvolu bice dobro,ako ne necu se vise ni ganjati sa njima.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2011 2500 evra Pa, u ambasadi je bilo mnogo jeftinije dobiti vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2011 Verovtno nije morao da stoji u redu kao mi sa jeftinim ulaznicama... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2011 Ma ja sam se zezno;al sam je dobio za par dana...meni je trebala hitno tako da sam dobro morao da platim..al izgleda da je sve bilo uzalud..al nema veze Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2011 beli86 dali si dobio radnu vizu za fr Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2012 drugari interesuje me jedna stvar. Radim i zivim u Italiji i posedujem sve papire Dobio sam ponudu za posao u Francuskoj i interesuje me sad procedura da li je neko upoznat oko dobijanja radne dozvole itd... Jel tu ima neka precica posto vec zivim u EU ili ide standardno ugovor sa firmom, garancija i gnjavaza sa amabasadama... Unapred hvala na odgovorima... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites