Followers 0

15 dana interraila - Pomoć

6 posts in this topic

Zdravo svima,

Uzeli smo dve interrail karte, i isplanirali smo naš put, rezervisali sve itd. Voleo bih da mi neko od vas, ko ima iskustva, pomogne oko nekih nedoumica oko interraila, i baci neki savet oko gradova koje ćemo posetiti.

Put je sledeći:

1. Noćni voz Beograd - Beč. Noćenje u Beču.

2. Voz Beč - Minhen, popodne u Minhenu. Noćni voz Minhen - Amsterdam.

3. Tri noćenja u Amsterdamu.

4. Voz Amsterdam - Briž, dva noćenja u Brižu.

5. Wizzair let Briž - Budimpešta. Noćenje u Budimpešti.

6. Povratak u Beograd.

Sve je već rezervisano.

E sad, voleo bih da mi neko otkrije neke nedoumice, pošto nešto i ne verujem radnicama sa železničke.

- Rezervacije vozova. Da li je potrebno rezervisati, i na koji način? Čuo sam dosta priča kako se može samo banuti na bum, ali želim da budem siguran, jer ipak putujem zimi, pa da se ne smrzavam na nekoj stanici :)

- Doplata vozova. Sajt http://www.interrail.net/english/supplements.php nudi informacije o tome, i vidim da dosta vozova koje sam isplanirao ne traži rezervaciju, ali npr. voz THALYS na relaciji Amsterdam - Brisel (koju moram da pređem da bih došao do Briža) kaže:

Reservation required!

Two types of fares are available:

Pass 1 (P1): for holders of InteRail passes covering the whole journey

Pass 2 (P2): for holders of InterRail passes partially covering the journey

1st class journeys always includes drink & snack.

Amsterdam to Brussels (Bruxelles)

2nd class: EUR 26 (P1), EUR 36 (P2)

1st class: EUR 41 (P1), EUR 58 (P2)

Sad, šta sam ja ovde? I da li moram da platim (nadam se ovu najnižu :) ) cifru za taj put?

- Koliki budžet mislite da je potreban za ovaj put (sva noćenja su sa doručkom).

- Da li je moguće samo sa indeksom (bez Euro26) ostvariti neke popuste pri ulasku?

- Šta videti u Minhenu za četiri sata?

Unapred hvala svima, takođe, ko ima neki zanimljiv savet za obilaženje u ovim (ili okolnim) gradovima, veoma bi nam značilo.

Pozdrav

Ja ti mogu samo malo pomoci. Sto se tice rezervacija ja ih nikada nisam radio i samo dva puta sam doplatio (Amsterdam-Frankfurt i negde u Svedskoj) ali u principu racunaj da za nocne vozove je cesto potrebna rezervacija.

Sto se tice Minhena za 4 sata (racunaj da je to manje jer dok se iskrcas iz voza pa dok dodjes malo ranije na sledeci voz) se mozes samo malo prosetati oko zeleznicke stanice i pojesti koji kebab ako si gladan  ;D  mislim da je to malo vremena za ozbiljniju akciju + ako jos vucaras ozbiljan prtljag

A jel može pomoć oko prtljaga - stvarno nikad nisam koristio one ormariće po stanicama, pa ako neko može da mi kaže koja je procedura sa tim, i kolika je okvirna cena (nemam predstavu). Ostavio bih torbu čisto za tih par sati u Minhenu, da ne vucaram.

naplacuje se po komadu prtljaga, mislim da je u nemackoj oko 5e za 24h...    to je minimalna cena, ti mozes da dignes prtljag kad oces

Pre 2 godina mali ormaric je bio 3 eur, a veliki 5 eur za 24h (mora tacan iznos u metalu). U veliki mozes da natrpas 2-3 ranca of 80 litara. Na svakom ormaricu je nalepljeno uputstvo kako se koristi, tako da neces imati problema. Ima i luggage office ali tamo se placa po komadu ko sto rece mire_zr