Posted September 14, 2015 Da li je neko nedavno produzavao i li treba da vadi vizu u Hog Kong.Koliko trazi agencija .Koja vrsta vize i kako se dobija posle turisticke na 6 meseci. A sto se tice Engleskog zna koliko i vecina sto ide u Kinu.Kazu da mu je akcenat los a predaje deci od 10godina.Vise se radilo o nabavci vize jer je agencija trazila preko 1100 evra.U samoj skoli nije imao problem . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2015 Kome da kazes ako traze pasos sa vizom.U skoli je bila inspekcija i morao je da ide u Peking da resi vizu ali po ceni vecu od 1100evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2015 Direktor skole nije bio zadovoljan akcentom i ako mislim da nije los.Bio je u gradu Wenzhou.A pre odlaska su vise puta razgovarali na skajp i slao je svoj govor agenciji kod nekog Akima Wanga.i sve je bilo ok kada je taj snimak prezentovao direktoru skole. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 Zdravo. Jedno pitanje, možda savet. Preko jedne agencije imam ponudu za rad u provinciji Shaanxi, Shuozhou je u pitanju, public school, dobri su uslovi, obezbedjen smeštaj, medical. Preko druge rad u Shandong provinciji, Laizhou city, isto je public school, obezbedje smeštaj, nema medical. Plata i kod jednih i kod drugih 6000rmb. Razlika je jedino u tome što prva agencija može da obezbedi M biznis vizu, i tu smo odmah raščistili, da ne očekujem ništa više od toga. Zbog toga sam ja mislio da su mi mnogo pouzdaniji drugi, koji planiraju da srede Z vizu. Ali, počeli su previše da tupe, narodski rečeno. Do sad su to već mogli da urade, jer sam skoro sva tražena dokumenta pripremio. Čak su mi poslali listu da medical pregled obavim ovde i da ga pošaljem da ne mora tamo da se završava. Ali da ja dodjem što pre, s turističkom vizom, pa bi mi oni platili put do Hongkonga, da tamo uradim Z vizu. Zbog toga su me malo doveli u nedoumicu, koliko je to pametan potez, i bez obzira na te priče kako je sve sigurno, jer me oni sponzorišu, ne bih da po isteku turisticke vize izvisim, pa onda ni Z ni M viza, a ulozicu dosta novca u dolazak, i to uglavnom ne svojih. Zbog toga se bas premisljam, da l' je bolje ici na opciju ovi koji otvoreno kazu M viza, ali sve sedjeno pre polaska, ili kod ovih koji obecavaju vise, i bar su delovali pouzdanije.Jel neko došao sa turističkom vizom pa onda dobio Z ili drugi tip vize? Hvala puno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 Ne znam mom sinu su trazili za produzenje vize preko 1100evra.Tu spada i odlazak u HK.Kazu da su veoma postrili vizni rezim.Z viza je radna viza i nju je tesko dobiti mislim da treba da imas diplomu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 (edited) Issued to those who intend to go to China for commercial and trade activities.M/ Edited September 15, 2015 by miomrje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 Takodje nemojte da nasedate na pricu koju prodaju neki agenti da u gradovima kao Shenzhen cak i nejtivi ne mogu da nadju posao, a da bi vas privoleli da odete u neki manji grad koji imaju u ponudi. To je obicno lupetaranje, ako ste na licu mesta svakako cete naci posao, samo vecina skola i trening centara preferira da vas intervjuise uzivo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2015 (edited) Ne mogu da razumem zasto ljudi jednostavno ne govore o stvarima kakve su inace. Realno, objektivno i cinjenicno. Odakle ta potreba da se sve ulepsava, uvelicava i 'uvija u oblande' do tog nivoa kada postaje gnusna laz?Da, u Kini postoje dobre stvari, ali molim vas, upozorite ljude na to sta ih ocekuje. Nije problem, ja cu poceti... Edited September 16, 2015 by Captain_Redbeard_Rum Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2015 (edited) Da li bi mi objasnio kako se postavljaju ove slike, na forum. Ne mogu nikako da skonam gde to treba i kako da se uploduje. Izvini što te smaram, pitam, potrebno mi je,a zaista ne znam. Pitao sam admine ali mi nikada nisu odgovorili. Edited September 16, 2015 by panonski skraćivanje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2015 Saljem ti poruku u inbox, Stefan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2015 (edited) Ne znam mom sinu su trazili za produzenje vize preko 1100evra.Tu spada i odlazak u HK.Kazu da su veoma postrili vizni rezim.Z viza je radna viza i nju je tesko dobiti mislim da treba da imas diplomu.da, za radnu vizu po propisu moras da imas fakultetsku diplomu, ali u praksi moze da se poturi i diploma vise skole(ali da li bi prihvatili diplomu vise skole u tim 1-tier cities kao Beijing, Sangaj, Guangzhou, Shenzhen, to ne znam) Edited September 16, 2015 by GerdaBudenbrok Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2015 Pozdrav svima , ja sam u Kini vec godinu dana , radio sam u do sada dva ugovora kao teacher, provincija Shandong , i provincija Jiangxi , po 4meseca ,na dalje bicu u Pekingu , i zbog posla Shanghai i Gunagzhou . Radim u jednoj softwerskoj kompaniji kao project manager .vidim da se dosta ljudi informise da dodje ovde i jako mi je drago zbog toga , savetovao bih svima da pre dolaska ovde na telefonu nabave app " wechat "to ce im znaciti puno jer ovde se ne koristi facebook i google . dodajte wechat ID : foreignerroom , i povezacu vas sa nasim ljudima koji su vec u Kini ,uspot nemojte verovati mnogo agentima , pogotovu za vizu i te munje , oni postoje samo da bi od vas dobili neku korist ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2015 Ne mogu da razumem zasto ljudi jednostavno ne govore o stvarima kakve su inace. Realno, objektivno i cinjenicno. Odakle ta potreba da se sve ulepsava, uvelicava i 'uvija u oblande' do tog nivoa kada postaje gnusna laz?Da, u Kini postoje dobre stvari, ali molim vas, upozorite ljude na to sta ih ocekuje. Nije problem, ja cu poceti...Upravo Tako ! , svako ko ocekuje da ce u Kini biti kao u NewYorku ili slicno pogresio je , ili ako ocekuje da neko na ulici prica engleski pogresio je , ove slike su i uljudne kako izgleda u stvarnostiako vam je problem za vizu , skoro sam pricao sa jednom devojkom koja radi u agenciji za vize trazi 6.000 za M vizu na godinu dana , sto bih savetovao svakom ko dolazi da iz srbije obezbedi vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2015 ja licno nisam imao nikakvu komunikaciju sa doticnim, ali sam sam video stvari zbog kojih sam zeleo da upozorim ljude... prvo, video sam kada je u grupi "predavanje engleskog u kini" decko razotkriven, kacio je neke fejk diplome i sertifikate, pricao o kupovini americkog ili kanadskog pasosa, ne secam se tacno, pa su ga neki ljudi u grupi razotkrili... isto sam u shenzhen expat grupi nailazio na njegove postove i komentare koji potvrdjuju moje reci da se bavi mutnim poslovima.ljudi koji rade u shenzhenu a koji ga znaju (mada nekako svi koji odu u shenzhen saznaju za njega, sto preko fejsbuka sto preko wechata) pricaju ko je i sta je... ja srecom nemam nista sa njim niti me zanimaju takve osobe ali eto upao mi je u oci ovaj poslednji komentar pa sam hteo da upozorim ljude... ako administrator misli da je moj komentar "too much" slobodno neka reaguje i brise/edituje p.s. sinoc sam dobio ponudu za dalijan, cekam odgovor da li mogu da mi srede z vizu, tako da shenzhen verovatno necu ni da vidim Samo da dodam , pola arapa i indica ovde kupuje te pasose i fejk diplome sertifikate itd , ako budes ostao duze od godinu dana , kupices i ti , da se ne lazem kad budes otiso na razgovor za posao i daju ti 11.000 yuana , a tvoj kolega profesor koji zna 5puta manje engleski od tebe i zvuci kao robot , ima 18.000 kupices veruj mi kupices samo kad budes proveo malo vremena ovde Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2015 Koja agencija izdaje vize za 6000 na godinu dana kod nas ili u Kini.Ima prevara ili laznih obecanja,kome verovati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2015 Reklamiranje agencija nije dozvoljeno na forumu. O tome se možete informisati preko privatnih poruka, a na korisnicima foruma je da sami procene da li se nekome može verovati ili ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2015 Koja agencija izdaje vize za 6000 na godinu dana kod nas ili u Kini.Ima prevara ili laznih obecanja,kome verovati.samo kineske agencije mogu da obezbede vize za kinu , viza vazi 360dana , svaki ulazak max 90dana da budes u kini , imaju opciju ako hoces da ostanes da radis preko njih vratice ti deo para za vizu kad zavrsis ugovor. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2015 Može i studentska za 5000rmb + 770hkd rush service, 6+6 meseci. Ja je danas dobio, nije trebao čak ni lekarski pregled. Nadam se da sam sad miran bar god. dana što se tiče vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2015 Može i studentska za 5000rmb + 770hkd rush service, 6+6 meseci. Ja je danas dobio, nije trebao čak ni lekarski pregled. Nadam se da sam sad miran bar god. dana što se tiče vize. Ouch ,Ne bih bas reko da si dobro prosao , ja sam dva puta uzimao studentsku prvi put 2500rmb drugi put 3500rmb , elem nesto drugo me brine u tvom postu...6+6 meseci .Postoje neki uslovi koje moras da ispunis da bih mogao da produzis studentsku ( ja sam celu kinu okrenuo pokusavajuci )otprilike ovako izgleda :- produzenje studentske vize je moguce na 1mesec ( neko neko dobije i 3 , za sada nisam sreo nekoga da su dobili jos 6 .Kazu da moras bas da naucis kineski tj. student grupe itd poseban sertifikat dobijes ) . - da si uredno prijavljen u provinciji i gradu gde se nalazi fakultet od koga si dobio papire za vizu- da si polozio ispit posle 3meseca , i da si polozio ispit posle 6meseci sa zadovoljavajucom ocenomNazalost ja nisam studirao na studentskoj nego radio , tako da nije bilo moguce produziti , ako ne studiras nego radis , ne trosi vreme vec se snalazi da nadjes neki posao gde ce ti oni obezbediti vizu kasnije .Skole i privatni centri NE MOGU da obezbede vize , nisu kvalifikovani za zaposljavanje stranca . Postoje agencije i firme koje imaju sertifikat da mogu zaposliti stranca ( mozes na prste da ih izbrojis to svi kazu )i svi od njih kupuju vize , tako da ta viza koja kosta nekih 2000-3000yuana dok dodje do nas smrtnika je 20.000 yuana za godinu dana radne vize , ukratko trazi neku firmu ili posao gde ce ti oni to uraditi .nadam se da sam pomogao nekome Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2015 Sto se viza tice: U MALEZIJI PONOVO MOZE DA SE NAPRAVI VIZA SA 180 DANA STAY Bili su smanjili na 90, i posle par meseci su vratili na 180. Ko zna - mozda nam vraate i HKG ponovo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2015 Direktor skole nije bio zadovoljan akcentom i ako mislim da nije los.Bio je u gradu Wenzhou.A pre odlaska su vise puta razgovarali na skajp i slao je svoj govor agenciji kod nekog Akima Wanga.i sve je bilo ok kada je taj snimak prezentovao direktoru skole. trebao je da predje u neki grad gde ima nasih ljudi i sigurno bi mu neko pomogao. Zasto on nije ovde na forumu?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2015 Pratim temu odavno imam Z visu ( radim u jednom gradu u blizini Severne Koreje )..........zanima me jel neko imao iskustvo da recimo "kidne" poslodavcu i nadje drugog.Jel postoji sansa da ti ukinu vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2015 Pozdrav! Nemam diplomu, ali imam iskustvo tj predavala sam Engleski Azijatima preko online skole godinu dana. I TESL/TEFL bih lako resila sebi. Citala sam ovaj forum dosta ali sam dosta zbunjena sad. Kakve su sanse da bih dobila posao tamo kao nastavnica Engleskog? Kakvu platu mogu da ocekujem? Gde da idem? Da li prvo trebam da nadjem posao, pa onda da putujem...ili odem tamo na mesec dana pa tamo nadjem nesto? Hvala vam puno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2015 I koliko je ta viza od 180dana ? Koliko u ¥ ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2015 Pozdrav! Nemam diplomu, ali imam iskustvo tj predavala sam Engleski Azijatima preko online skole godinu dana. I TESL/TEFL bih lako resila sebi. Citala sam ovaj forum dosta ali sam dosta zbunjena sad. Kakve su sanse da bih dobila posao tamo kao nastavnica Engleskog? Kakvu platu mogu da ocekujem? Gde da idem? Da li prvo trebam da nadjem posao, pa onda da putujem...ili odem tamo na mesec dana pa tamo nadjem nesto? Hvala vam puno... To sto nemaš TESL/TEFL te stavlja u grupu najnize placenih , u pekingu do 10.000¥ ( možda bude 12.000¥) ako bas razbijas , moj savet velika mesta , veća plata i malo veći troskovi ali i mnogo veće mogucnosti . Nikako na mesec dana ovde osim ako ne kreces sa 3.000€ itd ... Posao nije teško naći ima ga na svakom cosku ako nisi Azijatskog porekla , prvo obezbedi Vizu to te čeka kako god okreneš , i izbegavaj agencije radices vise za njih nego za sebe . Radila si online Engleski , javi se na prv imam nesto bas lepo , ja sam u jednoj kineskoj kompaniji koja se bavi online edukacijom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites