Posted January 4, 2017 Ako si ozbiljna da se prebacis u Kinu, skini aplikaciju na telefonu "WeChat" i posalji mi porukom tvoji ID koji budes napravila dodacu te u nekoliko grupa gde mozes da nadjes odgovore na sva ova pitanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2017 Just now, VladimirV said: Ako si ozbiljna da se prebacis u Kinu, skini aplikaciju na telefonu "WeChat" i posalji mi porukom tvoji ID koji budes napravila dodacu te u nekoliko grupa gde mozes da nadjes odgovore na sva ova pitanja. Hvala. Zaboravila sam da napomenem taj dodatni problem: trenutno ne mogu da koristim WeChat, jer nemam broj, a na polupustom sam ostrvu gde nema gde da se kupi broj... Komplikovano. Naravno, planiram da instaliram WeChat ponovo, čim se vratim na Okinawu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2017 Od polovine januara srpski pasos je visa free sa Kinom (30 dana) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2017 Znam to, ali nisam baš sigurna da to kreće 15. januara. Koliko sam pratila kad se ukidala mongolska i maležanska viza, postoji datum donošenja odluke (novembar, ako sam upamtila), i datum početka važenja novog viznog režima (15. januar) a da bi on počeo da se primenjuje u praksi, treba da prođe 30 dana od objavljivanja u Službenom glasniku da je počeo da se primenjuje. Što bi, u najidealnijem slučaju, bio 15. februar. Volela bih da grešim, ili da se tu nešto izmenilo, ali do sada je bilo tako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2017 (edited) Pa s obzirom da je objavljeno na stranici Kineske ambasade u Srbiji, ukidanje će stupiti na snagu 15. januara. Quote ... Nakon 15. januara državljani Republike Srbije nosioci građanskih pasoša moći će da turistički, poslovno i radi posete rođacima putuju i borave u Narodnoj Republici Kini bez vize do 30 dana. Edited January 5, 2017 by deleter Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2017 Super. Onda je to već moralo biti objavljeno 15. decembra u Službenom glasniku. Hvala na lepim vestima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2017 upravo sam pogledao jedan lijep video o životu i radu u Kini: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2017 Ruralnoj Kini...ovo je 0,1% Kine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2017 9 minutes ago, PetraPetric said: Ruralnoj Kini...ovo je 0,1% Kine. Pa nije baš 0,1 %. Mnogo više. Ceo severozapad (Xiniang, Qunghai, Gansu) i severoistok (Inner Mongolia) su ovakvi, tako je čim izađeš iz gradova u Junan provinciji, takođe i na jugu (Guangxi). Navodim samo ono kuda sam lično prošla. Rekla bih da je veći deo Kine i dalje ruralan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 Snezana, a zbog cega bi volela da boravis u malim mestima na severu? To je potpuno suprotno od onoga sto trazi vecina stranaca. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 Pa ja nikad nisam radila kao vecina Šalu na stranu, vise volim mala mesta, jeftinije je za zivot a, pri tom, nameravam i da zavrsim knjigu koju sam zapocela, pa mi vise odgovara negde gde je mirnije. Vecina stranaca planira da zivi neko duze vreme u Kini, dok je moja ideja kraci boravak, ne duze od godinu dana, da zaradim za dalje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 (edited) Na ovoj temi je pisala jedna devojka pre koja je radila bas u malim gradovima, velika je tema, tesko je pohvatati sve. Uglavnom ono sto je ona bila napisala je da su plate osetno manje van velikih gradova, da je smestaj i uopste zivotni uslovi daleko losiji. Na primer, dobro se secam da je pisala o lokalnom javnom WC-u koji je sklepan od dasaka i samo prikriva onog koji chuci iznad WC-a, a uopste nema krov i prave zidove, vise je kao mini paravan po sredini. Nisam bio pa ne mogu da tvrdim, ali vecina ljudi pominje da je obicno smestaj ukljucen besplatno kao deo radnog ugovora. Ako je to slucaj, i zivis blizu posla, onda je jedini preostali znacajniji trosak hrana. Tako da deluje da je irelevantno gde tacno zivis. U manjim mestima ces definitivno imati manje izbora, a ako je bas izolovano onda hrana ume biti i skuplja zbog male traznje i prevoza. Naravno, ocigledne prednosti su bolji vazduh i voda, mada ni to ne mora biti slucaj ako u okolini ima fabrika. A stanovnistvo nenaviknuto na strance te konstantno proziva. Ako je bas izolovano onda ok. Edited January 9, 2017 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 Da, citala sam o njenom iskustvu. A kineske toalete dobro sam upoznala pedalajuci uzduz Kine, nije to slucaj samo u malim mestima. Ellem, moj inicijalni post bio je vise u smislu da mi je svejedno gde cu raditi. Svi ogladi i intervjui koje sam imala pislednjih par dana, otkad i trazim, bili su za vece gradice. Skoro sam i pred potpusivanjem jednog, videcemo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 Ok, srecno onda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 7 minutes ago, noskich said: Ok, srecno onda. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2017 On 10/24/2016 at 6:45 PM, Tancha said: Da li će tih 30 dana turistički u Kini moći da se ponovi nebrojano puta "sečenjem" granice u HK svakog 29. dana i ponovnim ulaskom u Kinu? Ili će biti varijanta "30 u" (neki određeni broj dana)? Iz prve ruke: za sada nije ograničen broj ulazaka tokom godine, samo da jedan boravak ne pređe 30 dana. Ne zna se da li će se to menjati. Info je od žene iz konzularnog u kineskoj ambasadi u Beogradu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2017 Pozdrav ljudi, Po struci sam stomatolog sa 3 godine radnog iskustva u privatnoj praksi, i zeleo bih da radim svoj posao u Kini. Da li neko ima bilo kakve informacije o tome kako do posla stomatologa, sta sve treba da ispunjavam i odakle da pocnem? Unapred zahvalan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2017 1 hour ago, CikaZuba said: Pozdrav ljudi, Po struci sam stomatolog sa 3 godine radnog iskustva u privatnoj praksi, i zeleo bih da radim svoj posao u Kini. Da li neko ima bilo kakve informacije o tome kako do posla stomatologa, sta sve treba da ispunjavam i odakle da pocnem? Unapred zahvalan. zna google http://www.foreignhr.com/jobs-detail-id-75.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2017 3 minutes ago, StefanDylan said: zna google http://www.foreignhr.com/jobs-detail-id-75.html Nikako preko njih, jel si ti lud @StefanDylan Pa to je od ono Ni*** Rebeka sto je promenila ime u Rozi Sto su prevarili ljude sa pasosima! pre nego poletis da nesto napises proveri prvo.@CikaZuba nadji nekog od nasih ko je u Kini, ima puno nasih grupa raspitaj se, i pazi se Kinezi su prevaranti opasni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2017 https://postimg.org/image/y13j00ltt/ Ko neveruje neka proveri, ovde je ta Rosie ( bivsa Rebecca ) i to je njena firma foreignhr ( nekada je bila ESLChina kada sam ja pricao sa njom ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2017 nek krene google, 1, 2, 3, odakle njima para da budu prvi u pretrazi na google? ima smisla da jako puno zaradjuju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2017 (edited) @StefanDylan upravo tako, to je od naseg rada ovde, radimo za smesne pare bas ti takvi nas unistavaju. Ako se neko seca onog clanka iz novina, http://radnik.rs/2016/10/kineske-agencije-za-zaposljavanje-uzimaju-pasose-radnicima-iz-srbije/ moze da procita pre nego krene da trazi posao! Isto tako bilo je price i o onoj devojci koja je prijavlia silovanje od tog istog naseg agenta. Edited January 13, 2017 by VladimirV mistake Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2017 Hvala na odgovoru, mislis da nadjem nekog naseg stomatologa? Znaci agencije otpadaju...? 5 hours ago, VladimirV said: Nikako preko njih, jel si ti lud @StefanDylan Pa to je od ono Ni*** Rebeka sto je promenila ime u Rozi Sto su prevarili ljude sa pasosima! pre nego poletis da nesto napises proveri prvo.@CikaZuba nadji nekog od nasih ko je u Kini, ima puno nasih grupa raspitaj se, i pazi se Kinezi su prevaranti opasni Hvala na odgovoru, mislis da nadjem nekog naseg stomatologa? Znaci agencije otpadaju...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2017 20 minutes ago, CikaZuba said: Hvala na odgovoru, mislis da nadjem nekog naseg stomatologa? Znaci agencije otpadaju...? Hvala na odgovoru, mislis da nadjem nekog naseg stomatologa? Znaci agencije otpadaju...? Ili koji sajtovi su dobri za trazenje posla? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2017 (edited) 16 hours ago, CikaZuba said: Ili koji sajtovi su dobri za trazenje posla? Gde od cele Evrope ti hoces da radis u Kini kao zubar? Objasni lepo, ili nisi sertifikovan ili je nesto drugo. Bez Kineskog cak i sa diplomom ne sanjaj radu u Kini. Kao bilo koji doktor moras znati Kineski. Stranci koji imaju privatne ordinacije pricaju kineski na native nivou i platili su papreno za otvaranje ordinacije. - Elem Dule85 i kompanija ne ser***** o prevarama bez dokaza , za duleta je dokazano da je sarlatan i prica u prazno kao baba sojka, najveci prevarant i lopov zivi u nasoj Ambasadi u Pekingu, cura koja je proterana iz Nemacke zbog pokusaja kradje pre 10 godina u Frankfurtu za sta postoje neoborivi dokazi , a vi slusate Duleta85 sa sar planine koji i dalje hrani ovce. Dokaz o lopovu iz Frankfurta koji je proteran iz Nemacke i radi u Kini da "Pomaze Srbima" je cuvena "Bilja": http://www.blic.rs/vesti/politika/vicekonzul-dobija-otkaz-zbog-krade/38gh08b https://www.google.com.hk/search?q=Biljana+Stanković-Ivanić%2C&rlz=1C1CHZL_enHK721HK721&oq=Biljana+Stanković-Ivanić%2C&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8 http://www.beijing.mfa.gov.rs/lat/embassy.php Edited January 14, 2017 by Resurection Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites