Posted September 20, 2016 Da li ima neko ovaj komplet od 10 karata, a da ga nije potrosio? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 Ako vas ide vise, mozes isti komplet da koristis za vise osoba, na istom putovanju Ne mora svako za sebe da kupuje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2016 1. Imam komplet sa 6 neiskorišćenih karata za starije od 26 godina pa ako nekom treba nek se javi. 2. Karta za bus od aerodroma do grada Charleroi je 6e :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 28, 2016 Pozdrav svima, Putujem iz Sofije u Brisel za par dana, vidim da je dosta vas bilo. Treba mi savet oko kupovine one karte za sve muzeje u Briselu, koja mi se najviše isplati, koji muzeji i lokacije sve ulaze u tu cenu itd ... Konkretno me zanima Mini Europe, Autoworld, Royal Museum od Army,Coundenberg Palace,City Museum.... Takođe ako može neki predlog oko kartice za prevoz (vidim da ste pisali za neke grupne, meni treba za 4 dana za 2 osobe jer smo smešteni malo dalje od centra). Slao sam mailove njihovoj turističkoj organizaciji i na još nekim sajtovima ali još uvek nema odgovora pa se nadam da će neko od vas ako vas ne mrzi da mi odgovori I naravno može bilo koji predlog šta još vredi videti Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 28, 2016 Za gradski prevoz nema grupna karta, ovo što je ranije pominjano je bilo za voz. Individualna karta je 2,10 evra i važi sat vremena tokom kojih možeš da menjaš prevoz, dokle god ponovo validiraš kartu. Imaš opciju da kupiš magnentu karticu za 5 evra, i onda na nju učitaš 10 karata za 14 evra (1,4 po karti). Više osoba može koristiti istu magnetnu karticu, samo je dva puta prisloniš na validator. Ili možeš na nju da staviš kartu koja važi 24/48/72h neograničeno, ova za 72h je 18 evra. S tim što mislim da onda morate da uzmete dve magnetne kartice, ne može više višednevnih karti na istu karticu. Ne možete svuda da kupite ove magnetne kartice, ali pošto ćete svakako proći kroz "Gare du Midi" stanicu kad stignete sa aerodroma, imate tu pre ulaza u metro BOOTIK radnju gde ih možete kupiti. A možda možete i da pešačite, gde ste smešteni? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2017 Da li je bolje u 10 dana u Belgiji, provesti sto vise dana tu, dakle Brisel 3 dana, onda Briz, Gent, Antwerp i koja jos mesta mi preporucujete Ili da iz Brisela hvatam nesto do Roterdama i Amsterdama a posle toga par dana Belgije. NIkada nisam bila u Holandiji i Belgiji, novci jesu faktor pa ne znam da li mi je preveliki zalogaj da ubacim u Holandiju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2017 Ja bih otišao do Amsterdama, nije daleko a i karte nisu tako skupe (22 evra povratna), pogledaj flixbus.com i eurolines.be. Bio sam u svim tim mestima sem Roterdama (živim u Briselu), i rekao bih da u tih 10 dana imaš dovoljno vremena da odeš i do tamo, ne treba ti toliko vremena za sve te gradove u Belgiji. E da, ako ti je to trip, možeš da odeš i do Pariza na dan za male pare Pogledaj https://www.izy.com. To je lowcost voz (u prevodu, nije Thalys nego "regularni" TGV vagoni i putuje 2 sata umesto sat i petnaest minuta), imaju da se nađu po smeru karte za 10 evra. Kao nije ti zagarantovano sedište, ali zapravo u vozu uvek ima mesta pa možeš da sedneš. Kad putuješ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2017 Imate i megabus, ja sam u januaru 2016. jeftino isao tim rutama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2017 Pozdrav drugari Hteo sam pre svega da vam se zahvalim jer ste napisali na ovoj temi dosta korisnih saveta, a ovu turu već dugo planiram da odradim i konačno smo bukirali avione. Ja i devojka ćemo odraditi turu Brisel, Gent, Briž, Amsterdam i Pariz od 1. do 10. marta, razmislićemo još o rasporedu kojim ćemo ići kao i koliko ćemo se gde zadržavati, pa ću podeliti i ovde sa vama svoje iskustvo jer možda nekome pomogne. Uzeli smo avion Temišvar - Charleoi preko Rynaiar.com (20 evra povratna po osobi). Plan je da se u gradovima u okviru Belgije krećemo Belgijskom železnicom, potom eurolinesom ili FlixBusom do Amsterdama, a potom lowcost vozom (dva posta iznad) do Pariza. Smeštaj ćemo probati da nađemo preko Couchsurfinga, a tu su i AirBnB i booking.com kao opcije. Toliko za sada, svaki savet i preporuka su dobrodošli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2018 Ima li neko iskustva sa GoUnlimited? Bicu za Uskrs u Briselu, pa bih malo obisla Belgiju... Da li mogu da izvadim personalised MOBIB card, iako nisam njihov drzavljanin? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2018 Trebalo bi da može, uz pasoš i fotografiju za pasoš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2018 (edited) U minut do 12 pitanje ako neko zna da odgovori Ja imam 25 godina i devojka 27 (izgleda mladje od mene :D), ćemo se po Belgiji voziti tačno 5 puta vozom,, što bi se idealno uklopilo u Go Pass 10 (52 evra), jer ako bi kupovali pojedinačno karte izašlo bi nas više. E sad, taj pass važi za mlađe od 26 godina, pa me plaši me u slučaju da kondukter uđe i zatraži od devojke da joj pokaže ID kako bi utvrdio godište, kakav bi problem mogao da nam se desi? Znam da je nekoliko ljudi na prethodnim stranicama pisalo da je Belgija šverc-friendly ja nisam planirao da se švercujemo totalno, ali sam mislio eto da devojku koja je samo godinu dana starija od limita prošvercujem na svoj Go Pass 10 I nisam samo razumeo, da li se i vožnja Charleroi Airport - Brussels može iskorisiti na Go Pass 10 ili se plaća odvojeno? Edited February 28, 2018 by sanchez dodatno pitanje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2018 Nisam sad 100% siguran da li uopste traze pasose, ne mogu da se setim. Mozes te karte da iskoristis iz Charleroi za Brisel, naravno, ali, prvo uzmes bus sa Charleroi aerodroma do grada, tj, zeleznicke stanice, nije nesto skupo, pa odande redovnim vozom uz Go pass 10 za Brisel. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2018 Pozdrav svima. Sledece nedelje imam 2 puna dana slobodno koja imam plan da provedem u Gentu i Brizu. Pocetna i krajnja stanica boravka je aerodrom Sarloa. Neki plan je: 1. dan, transfer Sarloa aerodrom - Gent, razgledanje Genta, kasno uvece transfer - Briz, nocenje u Brizu 2. dan ceo u Brizu, predvece transfer Briz - Sarloa aerodrom Ono sto bih zeleo da pitam kolege koje su "krstarile" Belgijom skoro, jeste vezano za saobracaj, koja bi ovde kombinacija bila najjeftinija. Svakako cu ja sam sada kopati po netu ali eto, ako neko procita u medjuvremenu, bio bih zahvalan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2018 5 hours ago, Dragance said: Nisam sad 100% siguran da li uopste traze pasose, ne mogu da se setim. Mozes te karte da iskoristis iz Charleroi za Brisel, naravno, ali, prvo uzmes bus sa Charleroi aerodroma do grada, tj, zeleznicke stanice, nije nesto skupo, pa odande redovnim vozom uz Go pass 10 za Brisel. Pouzdano znam da kada imaš železničku kartu na bilo kojoj relaciju po Belgiji, trasfer Aerodrom Charleroi- Charleroi Sud je besplatan. Po analogiji trebalo bi da je dž i sa Go pass kartom. A inače je koštala 5€. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2018 Da napisem "par reci", uglavnom nista novo ili nepoznato sa putovanja ove nedelje u i Briz Imao sam nekoliko dana slobodnih pa sam odlucio da ih iskoristim na neko putovanje. Znao sam od ranije da je Belgija bas cool i da su gradovi blizu, relativno mali i da moze kvalitetno da se provede kraci vremenski period a da to nije neko jurcanje. Da to bude bas BEL, uticali su zajedno RyanAir i WizzAir sa svojom kombinacijom cena i polazaka, znaci sto ranije stici tamo, sto kasnije otici u ta dva dana pa ako neko ima vas toliko vremena i trazi neku takvu kombinaciju, mozda i ovo pomogne. Sve su karte kupljene 5 dana pre putovanja kao i rezervisan smestaj tako da postoji mogucnost i da bude sve i dodatno jeftinije. RyanAir: Temisvar - Sarloa 09:15-11.35 (10:15 polazak iz Temisvara po rumunskom) 15 evra WizzAir: Sarloa - Temisvar 21:50-23:55(00:55 dolazak po Rumunskom) 10 evra Do Temisvara i nazad 20 evra povratna karta GEA. Od Sarloa aerodroma do Genta flibco bus (14 evra) koji sam uspeo da uhvatim vec u 11:35 jer je avion ranije stigao i brzo se proslo kroz aerodrom. Od Briza do aerodroma takodje flibco bus(10 evra), polazak 18:30 najkasniji moguci a da se stigne na aerodrom sat vremena pre. U Gentu flibco bus (https://www.flibco.com) staje kod njihove glavne stanice St.Pieters, od stajalista prodjete kroz tunel i hvatate tramvaj broj 1 u pravcu Evergem i silazite na stanici Korenmarkt(4-5 stanica je distinca) u centru ili gde god pre, moze se naravno i od silaska iz busa do centra i pesaka, pratite tramvajske sine ili uz mapu, kako god. Cena tramvaja 3 evra, kupuje se na onim automatima, ja nisam kupio ni napred ni nazad, nije bilo kontrole. Od Genta do Briza sa glavne St.Pieters stanice, vozovi idu na svakih 10-15 minuta ja mislim, putovanje traje od 20 do 40 minuta u zavisnosti od smera. Kartu sam kupio na netu http://www.belgianrail.be, GO PASS1, 6.80 evra, na karti ce pisati ZONE G,ent - ZONE BRUGGE i vazi za ceo dan, nije vezana za konkretan polazak. To je karta predvidjena za mladje od 26 godina, koliko ja nemam vec neko vreme ali nisam ni daleko pa sam probao. Postoji nekoliko pravaca iz Genta koji podrazumevaju stajanje u Brizu ( Blankenberge, Ostende, Zeebrugge-Dorp, Brugge). Ta imena stoje na monitorima na stanici uz broj platforme i cepate tamo. Na karti nemate te informacije, pa da ne bude zabune. Ovo Zeebrugge znaci putovanje do Briza od 40 minuta jer staje na svakoj kucici pretpostavljam, a Oostende koji sam ja koristio 20 minuta. Nije bilo kontrole, voz sve super, cisto, ocuvano, nije bilo guzve, nikakvih zamerki. Od stanice do centra Briza 10 minuta hoda, polulevo da kazem od izlaska sa stanice je ulica Oostmers koja sece glavni put, upadnete u nju i samo pravo pa dalje kuda je potrebno. Nisam koristio prevoz u Brizu, uopste nije potrebno, ni sekunda. Imate one kombinacije vozovima do Sarloa, Brisela itd. ali ja sam se odlucio za ovo, najmanje mi je cimanja, pa sam spreman da platim i vise. Negde ustedis i prodjes super, negde izaberes da platis i skuplje... Nocenje ovde https://www.hostelbookers.com/hostels/belgium/bruges/4443/, jednokrevetna soba u hostelu, totalna preporuka, 30 evra nocenje, 3 minuta od glavnog trga. Dobio kvalitetnu mapu, par saveta za rutu setanja i razgledanja, gde je najblizi market, jeftina odlicna pasta npr, oni takodje imaju taj Happy Hour gde je pivo znatno jeftinije od 22:00-23:00, ne znam jel se to menja... U Briz sam stigao oko pola 9, vec 40ak minuta kasnije bio u centru u razgledanju, hteo sam uzivam nocu u nekoliko sati setnje a sutradan i po danju. Iako je vreme bilo vrlo prijatno, na ulicama nema puno ljudi cak i na glavnom trgu...Ali zato osecaj fenomenalan, gradic bajkovit, potpuni mir i tisina, nema ni automobila mnogo, covek seta i uziva...Potpuno drugacije u odnosu na dan, nocno osvetljenje, reflektori ali podjednako vredno svakog minuta boravka...Seo i u neki kafic, pogledao malo Ligu Sampiona, popio pivo... Sto se tice atrakcija, pisati sad nesto, stvarno bez preterivanja je dovoljno reci - ako imate prilike dodjite, toliko. Oba grada su celi sami po sebi atrakcija, drugaciji, autenticni, gde god se okrenete uzivacete a opet sto je vazno za putovanje bez neke jurnjave, bez nekog strogog plana, muvate se po ulicama, levo-desno, vremena ima i za predah, i da se iskulira malo na klupici na nekom trgu ili pored vode, uziva u pogledu, ode na klopu ili pivo. U Brizu ja sam se odlucio da platim ulaznicu za Belfort i uzivam u pogledu na Briz kao na dlanu sa sve 4 strane. To je 12 evra i takodje pod must voznja kanalima - 8 evra u trajanju od 30 minuta. Kao i nekom kolegi ranije sa topika, zanimljivo mi je bilo da pogledam i lokacija film In Brugges i prisecati se nekih scena. Cokolade, vafl, pivo na svakom koraku, za soping takodje sve poznate i nepoznate marke su tu, za svakog ponesto...Naravno, vise dana bilo bi i detaljnijeg istrazivanja gradova, ali ja sam i ovim prezadovoljan, voleo bih da se vratim jos koji put u ova 2 grada a svakako cu preporuciti bilo kome. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites