Followers 0

Palermo iz Rima

8 posts in this topic

Dragi ljubitelji putovanja,

Dugo pratim Vas sajt, ali evo sada prvi put Vam se obracam sa nadom da ce mi neko pomoci u organizovanju puta, tacnije prevoza :)

Dakle, letimo iz BG za Rim 18 juna, e sad, kako iz Rima do Palerma i nazad. Povratak bi mogao da bude 2 jula, s tim sto je sve otvoreno. Na put idemo, suprug, ja i dva mala decaka 2 godine i 1 godinu, tako da je iskljuceno mnogo presedanja i cekanja po aerodrumima :)

Stizemo u Rim u 22.10.

Da li ima nocni voz i koliko su karte. Ja nisam uspela da nadjem nista sto bi odgovaralo, da li neko ima iskustva sa renta/ car,..., Najbolja opcija koju sam ja nasla je easyjet, ali 19 u 12h :-[,

Ukoliko neko ima bolje organizacione sposobnosti, tu sam :)

Hvala unapred na svim predlozima

Koliko mi je poznato Palermo je rezervni aerodrom dok je Trapani zatvoren zbog agresije na Libiju.

Pokusajte da bukirate u julu neki let....nema sanse.

Kao sto rece nvukelic kilavo je menjati ta dva aerodroma u rimu, pogotovo sa decurlijom. U tom slucaju, kada ste vec krenuli low costom...

1. dolazite u Rim u 22.30 ako ne bude bilo kasnjenja. Znaci, svakako morate da se lomatate do smestaja zbog dece.

2. najbolje resenje za povratak (a i za odlazak jer u 23 uvece tesko da cete nesto naci) je Blue expres

BV 1712 Roma Fiumicino - Palermo

19-Giu-2011 Par 11:45 -  Arr 12:50 Tariffa e tasse €39,98 

BV 1711 Palermo - Roma Fiumicino

2-Lug-2011 Par 11:00 -  Arr 12:10 Tariffa e tasse €49,99 

Totale €89,97 

Ovo je povratna po osobi za 19.06.-02.07.

3. ako vec imate 2 mala decaka i iskljucujete cimanja i presedanja kako ste mogli da bukirate let Beograd-Rim?

4. Ako niste kupili kartu ima za 200e povratna Bukurest -Palermo ali je to opet lomatanje do i iz Bukuresta.

Kombinacija sa bluex. je najjeftinija ali ka palermu mora da se spava u Rimu. Tako da ce sve to da dodje priblizno isto. Mozda da na tamo idete nekom drugom konekcijom...ne znam, mozda do Trapanija iz Memmingena (mada koliko se secam i on ide nesto rano ka Italiji) ili Brisela (ide oko 18.00 valjda..)...

da ja putujem isao bih Temisvar-Milano-Trapani... to je opustena i jeftina varijanta (3 leta dnevno Milano-Trapani). 25e kombi, 30wizz i 20tak ryan 75e na tamo

I nazad vec pomenuto Palermo-Rim-Beograd : blue 35 plus wizz 30  65 na nazad

140e povratna

Hvala, na odgovorima,

Da, bilo je pametnije da idemo iz  Temisvara, mogao je neko da nas odveze do aerodruma :bang:

Moja ideja je bila da hvatamo Windjet 19 u 7h, tako da bi klinci prespavali u kolicima tih pet, sest sati, a mi bi dezurali na aerodrumu :-[, ...ali poskupela mi je puno karta za taj let, tako da ostaju letovi u 11 easyjet ili blu ekspress, to je priblizno ista cena i mnogoooo vremena na aerodrumu.

Da li neko ima iskustva sa rentacarom,i da li je to suluda ideja, i isplativa. Npr. da nas kola cekaju na aerodrumu i da suprug vozi celu noc do Palerma, opet klinci spavaju,... ili se to meni samo ceni kao moguca varijanta?

Verujte mi mnogo je teze kad idete sa decom, ja sama nikad nisam imala dileme, pa ni kad udarim u zid :bang:

Thanks a lot 

Pa kad ste tako krenuli...moze muz da vozi Bg-Palermo  ;D ;D ;D

Ima nas ovde koji smo gazili Beograd-Vigo ili Beograd-Bodrum ili Beograd-St Petersburg...

Da skratim, to nije resenje. Rent a car ce vas odrati za varijantu da ga kupite u Rimu a ostavljate u Palermu. Plus gorivo, putarine, feri do Mesine....mnogo ali bas...mislim, koji mu je to odmor da slusa zenu i decu 1000km  ::crazy:

Imate 3 direktna voza za 50-60e po osobi Rim-Palermo ali opet se ne uklapa sa wizz-om.

Znaci, bolje i da ste se zaglavili u Memmingenu jer je mnogo lakse kada avion sleti u podne pa moze nesto da se uklopi.

Ovako....ili da menjate koncepciju pa pravac Temisvar ili neku "ozbiljniju" kompaniju tipa luftika, alitalia, mozda ide malev, pojma nemam....

Ako su deca jednu i dve godine ima li ste karte preko Alitalie komplet za sve i naravno prtljagom do 20 kg za oko 587 eura do Catanie.

Mozda me muz i ostavi posle ovako lose organizovanog puta :)

Znam za Alitaliu, ali ideja je da idemo u Palermo i okolinu, ne znam zasto, ali ja sam ubedjena da je lepse Tirensko more, mozda je  predrasuda, ali sam se nameracila da idemo dole. Odvracali su me i zbog izbeglica, ali nisam odustala :), to mi je iskreno bio glup argument.

Jos nismo kupili karte, ne znam ni ja sta vise cekamo... verovatno cemo easyjet/om,

U svakom slucaju podrudicu se da napisem nesto kad se budemo vratili, pa mozda nekom bude od koristi...

Pozdrav svim forumasima i hvala na predlozima