Followers 0

Promocija putopisa ''EZAN'', 4. juni 2011

1 post in this topic

Poštovani saputnici, drugari, kolege i istomišljenici, želeo bih da vas u svoje ime i u ime Književne omladine Srbije pozovem na centralnu promociju mog putopisa ''EZAN'' 4. juna u 19h30 u Kući Đure Jakšića, Skadarska 34, Beograd.

Neki me od vas znaju po starijim postovima i putopisima koje sam objavljivao na sajtu ST dok sam bio aktivan. Poslednje tri godine posvetio sam projektu EZAN pokušavši da stvorim putopis koji će biti književno delo visokog kvaliteta i koji će popularizovati ovaj književni žanr široj čitalačkoj publici. Ovom knjigom povezao sam dve velike strasti - književnost i putovanja - i, nadam se, podario ljudima retko štivo koje će im pružiti dragocene užitke čitanja.

O knjizi možete više saznati na: putopisezan.wordpress.com

Ako volite putopise i orijentalnu kulturu, dođite 4. juna na promociju čiji će bogati program, između ostalog, uključivati i spektakl orijentalnog plesa!  ::arabia:

U nastavku sledi sinopsis putopisa i izvod iz recenzije prof. dr Darka Tanaskovića, našeg priznatog orijentaliste:

Turska, Kavkaz, Iran, Levant, Egipat… Sedamdeset sedam dana uzbudljivog putešestvija, prepunog autorovih pustolovina po vozovima, medresama, zamkovima, manastirima, pustinjama i zabitima, odvešće vas pravo u jedan udaljeni i očaravajući svet. Iskustvo iz prve ruke obogaćeno spontanim osvrtima na razne zanimljivosti, predanja i anegdote iz istorije islama, i sve to predočeno otmenim stilom, živo i opipljivo, upotpunjeno obimnim istraživanjem, ali bez dosadne faktografije i šablona. Pred vama je delo koje će vas zaintrigirati, zapanjiti, a katkad i šokirati. EZAN je živopisna priča koja se čita u dahu, originalno ostvarenje mladog pisca, poziv na duhovno putovanje Orijentom, svojevrsna pohvala putofilije…

“Nenametljivo u svoje kazivanje uplićući podatke i objašnjenja o događajima iz prošlosti i preplićući ih sa slikama savremenosti, Nikolić je kroz susrete, bivakovanja, saputništva i rastanke s raznim putnicima namernicima i istočnjacima različitih nacija, jezika i kultura, izatkao gusto i bogato narativno tkanje koje neosetno uvlači čitaoca u magiju stranstvovanja koja se stalno i zakonito očituje kao smirujuće zadovoljstvo prepoznavanja sličnosti u različitostima i bliskosti u udaljenostima. Ovaj putopis će sigurno steći mnogog usrdnog čitaoca koji posle čitanja nikako neće ostati isti. Može postati samo mudriji i bolji, za put spremniji...”

Iz recenzije prof. dr Darka Tanaskovića

izdavač: Književna omladina Srbije

žanr: putopis

broj strana: 256

povez: broširan, sa klapnama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0