Posted July 3, 2017 Ja bih volela da saznam ko su ti stranci po selima Kambodze? Upoznala sam u redu za vizu, Tajlandska ambasada, Holanđanina koji se bavi uzgojom šečerne trske u Tajlandu. Ima 3 čerke. E sada pošto je poljoprivreda Tajlanda dominantna i monopolistička, baš me interesuje vrsta biznisa kojim se neko bavi u Kambodzi na selu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2018 Jel si i dalje u Kambodzi? Interesujem se,voleo bih doci da radim ali i cuti se sa nasim ljudima prvo cisto da imam na koga da se "oslonim" za pocetak Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2018 Jedan drugar (iz Panceva inace) mi se javio bas pre neki dan da je stigao u Kambodzu.Auto stopom,iz Srbije Mozda i ti probas. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2018 Camalus malo redje posecuje forum, ali samo da javim da je i dalje u Kambodzi pa bi mozda bilo bolje da mu posaljete privatnu poruku. Cuo sam se skoro sa njim jer i ja idem ove godine tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2019 Premestio sam diskusiju o MSG, GMO i bezbednosti hrane u odvojenu temu: A ovde možemo nastaviti o Kambodži. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2019 MSG i GMO su veoma vezani za "kuhinju" Kambodze i Kine i nalaze se na svakom koraku i to je tema koja je karakteristicna za pomenute zemlje a kako je ishrana Veoma Vazna (barem nekima) ona spada pod vazan ako ne i presudan faktor koji bi ljude zainteresovane za odlazak u pomenute zemlje zanimao.Isto kao i kvalitet vazduha i zagadjenje.Ja npr nikada ne bi radila u Pekingu zbog zagadjenja.Batali pare ako nemas zdravlje.Isto tako ne bi nikad,ali nikad jela u kineskom klasicnom restoranu u Kini jer ne zelim MSG i GMO u sebi! Kupujem iskljucivo uvoznu hranu i malo kineskog povrca i voca ako pise organsko! To je sto se mora,a njihove MSG nudle ne nikako,to ne moram. S toga molim te,ako pomenuto ne spada pod vazne informacije usled odlaska u neku zemlju onda prenesi i teme o zagadjenju vazduha u Pekingu recimo ili Kambodzi od silne prasine u novu temu ili novi podforum.Hahahahha,zaista smesno. Potrudi se da ne shvatas opste postove i teme licno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2019 @Bonito, hvala na konstruktivnom savetu. Postovi su premešteni u novu temu jer se ne tiču samo Kambodže, a trudimo se da očuvamo konzistentnost tema i preglednost foruma. Slažem se da je kvalitet ishrane veoma važan faktor za odlazak u neku zemlju. Zbog toga sam u ovoj temi postavio link na novu temu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2019 Tema nije o Vijetnamu ili hrani u Srbiji (imate https://www.klubputnika.org/forum/topic/13395-msg-gmo-kvalitet-i-bezbednost-hrane/), tema je o Kambodži. Prebacio sam postove u odgovarajuće teme, pa nastavite tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2019 Pozdrav, ljudi. Vidim da se odavno nije pisalo na ovoj temi, nadam se da će se naći neko da mi odgovori. Muž i ja već neko vreme razmatramo odlazak u Kinu, ali saznajemo da je policija tamo počela masovno da hapsi strane nastavnike. Iako ima dosta pozitivnih strana i na hiljade ljudi svakodnevno odlazi u Kinu da radi, ovo me je malo obeshrabrilo pa razmatram koje su druge opcije. Ja inače jesam nastavnik engleskog i imam iskustva u radu sa decom, dok muž nema. Dakle, kakva je sad situacija sa odlaskom u Kambodžu zbog rada, odnosno predavanja engleskog? Kakav je život tamo i isplati li se otići? Koja nam je još zemlja na raspolaganju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2019 Zdravo, imas neke detalje ovde na temi na prethodnim stranicama. Kada je rec o vizi nema problema u Kambodzi i Vijetnamu. Vijetnam je nesto isplativiji finansijski jer su plate vece, a troskovi nizi, ali razlika nije ogromna. Kao kvalifikovan nastavnik sa iskustvom veoma ces lako naci posao. Da li se isplati zavisi od toga sta radis sada. U principu bez problema pokrivas sve troskove i ustedis deo plate, koliko tacno zavisi od tebe. Kakav je zivot najbolje ce camalus odgovoriti, on je tamo vec mnogo godina @camalus. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2019 Da li kao u Kini može bilo ko ko imalo zna engleski da predaje, ili ipak samo oni sa kvalifikacijama? U slučaju da ne može, koji su još poslovi u ponudi za naše ljude? Koja su dokumenta potrebna za odlazak? Videh da se radna viza kupuje. Je l to i dalje važi i je l za sve poslove? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2019 (edited) Sada su malo poostrili, ovde je dobro objasnjeno: https://twocantravel.com/getting-a-cambodia-visa/ Ovde o poslu predavanja engleskog: https://twocantravel.com/find-teaching-job-cambodia/ Koliko sam razumeo kvalifikacije nisu toliko bitne koliko je bitno iskustvo i prezentacija. Ovaj sajt sto preporucujem je veoma koristan, ali je pisan iz perspektive Amerikanaca, native speakera ocigledno, tako da nije bas 100% relevantan za non-native, ali opet koristi procitati... Edited June 5, 2019 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2019 Moje iskustvo nije kambodžansko nego kinesko, ali ipak je (valjda) relevantno za ovo pitanje. Nije toliko bitna kvalifikacija, koliko prezentacija. Ko je nasmejan, komunikativan, energičan, ko voli da radi sa decom, može jako lepo da zaradi. Da kažemo 20% kvalifikacija, 80% prezentacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2019 Pozdrav. Imas li neku varijantu za Kambodzu? Neki kontakt? Mogao bih da predajem Engleski i da radim kao kosarkaski trener Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2019 13 hours ago, BasketballCoachChina said: Pozdrav. Imas li neku varijantu za Kambodzu? Neki kontakt? Mogao bih da predajem Engleski i da radim kao kosarkaski trener To prijatelju, samo Kambodža, zemlja košarke! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2019 Bok ekipa ! Krajem mjeseca letim za SR, ima tamo netko naš, neki kontakt ako može ? Idem na duži odmor u SR. Pošto sam u mirovini posao mi nije previše važan, ali bi mi sjelo da tamo nešto radim, čisto da se osjećam zaposleno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2019 Ćaos, ako ima nekoga ko trenutno živi u Vijetnamu ili Kambodži i predaje engleski, zamolila bih ga da mi piše na mejl: okice2712@gmail.com Hvala puuuunooo svima koji se jave unapred! :) Jelena Ćaos, da li trenutno radis u Kambodži? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2019 16 hours ago, Jelena2712 said: Ćaos, ako ima nekoga ko trenutno živi u Vijetnamu ili Kambodži i predaje engleski, zamolila bih ga da mi piše na mejl: okice2712@gmail.com Hvala puuuunooo svima koji se jave unapred! Jelena Ćaos, da li trenutno radis u Kambodži? @Dodik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2020 Pozdrav, može li neko ko je trenutno u Kambodzi da mi se javi na PP, imam par pitanja.Inače trenutno sam na Koh RonguSent from my Redmi Note 7 Pro using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2020 Koga zanima Kambodža, ali stvarno i to Phnom Penh, otvorio sam temu: Da, znate otprilike šta vas čeka i gde dolazite. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites