Posted July 14, 2014 Pozdrav svima.Da li je iko nedavno koristio prevoz gea tours-om od soluna za beograd? Interesuje me koliko traje voznja i generalno iskustva. Zelim ovog puta da zaobidjem standardne autobuske prevoznike i voz.Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2014 Naime, putovala sam iz Beograda do Budimpešte, gde sam imala let u 16:45. Uveče (naravno) mi je bilo javljeno da vozača mogu da očekujem ujutru između 7 i pola 8. Ok stižem bar 3,5 sata ranije- ali nije problem, bolje i tako nego da zakasnim. Nakon kasnog pakovanja, navijam sat u 6, budim se pre istog i odmah po otvaranju očiju mi zvoni telefon (5:45). Vozač Gea tursa mi poluljubaznim tonom objašnjava da je na adresi kroz 10 minuta. Kada sam pokušala da objasim da mi nije rečeno u 6. nego u 7, čak i pola 8, još ''ljubaznijim'' tonom mi je rekao da požurim, jer on poštuje satnicu!?Nažalost, skorašnje iskustvo sa Terra Travel nije ništa bolje. Bio je dogovoren polazak u 4 sata (za moj let realno je bilo krenuti i u 5.30 al' dobro, uklapaju i druge ljude) iz Novog Sada za Budimpeštu. U 2 ujutru me budi vozač uz komentar veoma neprijatnim tonom i govori mi da je već krenuo iz Beograda i da moram što pre biti na stanici i kada mogu biti. Nakon gotovo deset minuta neprijatnosti gde je čovek gotovo vikao kako nije moguće da ne mogu biti do tri na stanici, složismo se da to nikuda ne vodi i da ću se potruditi da dođem čim pre. Elem, stigoh nekako oko tri, da bi mi on odgovorio da će doći u 3.15 pa smo čekali još nekoga do 3.30 i na kraju krenuli u 3.45 (kada sam i mislio da budem tamo bez ovih neprijatnosti, dakle cela priča je bila nepotrebna).Obrazloženje je bilo gužva na granici što mi je u prvi mah bilo sumnjivo jer sam par sati pre toga proverio i zadržavanje je bilo normalno. Kada smo došli na granicu, čini mi se da je nikada brže nisam prešao jer je ispred bilo par automobila. Međutim, s nama je putovala i jedna gospođa koja je imala let pre onog mog i ovaj dolazak joj je savršeno došao. Samo slutim da su se nešto preračunali i naknadno uvrstili još jednog putnika ili je neko nepotrebno izdramio, ali pored te neorganizacije koju hajde i da oprostimo, neljubaznost je nešto što ostavlja veoma gorak utisak. Nažalost, koliko vidim neke alternative i nema, jer su iskustva sa Geom kudi kamo gora. Naravno, narodski posle sve ovo zvuči smešno i prepričava se u šali uz , ali rek'o čisto da podelim sa vama šta se sve može dogoditi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2014 Trebalo bi da računate sada i neke radove oko aerodroma, ako sam dobro razumeo iz mejla od Wizz-aMali prelaz:a i tačka posle slova, pa spejs daju et = @ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2014 Sa "Geom" nisam putovao, ali svaku put kada sam imao sa "Terra travel" oni su me zvali da požurim ili da će kasniti. Nikada nisu došli na vreme. Jednom sam ih čekao na stanici čak sat vremena jer "jedan putnik se uspavao", a jednom su me zvali da požurim "jer su oni uspeli malo brže da pokupe putnike i nema gužve na putu" pa sam morao da plaćam taksi da ne bi ostali čekali. Već me malo nerviraju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 GEA TOURS JE KATASTROFA I ILEGALNA AGENCIJA! Idite avionom, privatnim autom, autobusom,vozom, biciklom, peske, ma idite bilo kako samo ne sa ovim prevarantima! Prvi I jedini put da sam koristila GEA prevoz bio je proslog vikenda na putu za Sarajevo. Vec 15 godina 2-3 puta godisnje putujem u SA autobusom, isla sam I odmah posle rata, nikad me na granici nisu zadrzali duze od 10ak min iz bilo kog razloga! Ali sa GEA tours-om na dva granicna prelaza cekala sam po 2-3 sata I nijedan nisam presla! JER NEMAJU DOZVOLU! JER PUTNIKE PREVOZE ILEGALNO! JER IMAJU ZABRANU OD BiH DA VOZILIMA PREDJU GRANICU! JER IMAJU ZABRANU OD STRANE MINISTARSTVA SAOBRACAJA REPUBLIKE SRBIJE ZA PREVOZ PUTNIKA!Gea Tours sam uzela iskljucivo da bi putovanje trajalo krace (5 sati, 7.5 autobusom). A trajalo je od 7 uvece do 5 ujutru! I kada smo izasli iz Srbije I nasli se na "nicijoj zemlji", sofer kaze: Imamo nekih tehnickih problema sa carinom, ako vas pitaju za Geu nikad culi niste, mi smo drugari, ovo je privatni prevoz! Dakle, da lazem carinike u korist vase agencije? Da sebi pravim probleme? Za sta?! Zbog cega?!Prvi granicni prelaz sa Bosnom nismo presli (negde oko ponoci, drzali su nas 1h na granici). Resimo da nas sofer vozi na granicni prelaz kod Zvornika da bi sacekali autobus iz BGa I probali tako da dodjemo do Sarajeva. Sofer krene ka tom granicnom prelazu, kad ga pozva vlasnik agencije Zoran Balovic I krenu da urla na sofera (koji vozi 8oro ljudi u kombiju I odgovara za zivote)- DEBILCINOOO, STO NISI LAGAO, GLUPANE, DOBICES OTKAZ, GDE SI KRENUO KAKAV ZVORNIK, VOZI IH NA DRUGI GRANICNI PRELAZ, NE SMEJU DA PREDJU U AUTOBUS, PUTNICI MOGU DA TRAZE DA IZADJU AL' JA NE DAM!!! I tu ja moram da se zapitam, kako se zove cin kada vas neko protiv vase volje drzi negde I onemogucava slobodu kretanja?! Otmica! Da, tako se zove. Gospodin Balovic naredjuje soferu gde da vozi putnike, protiv nase volje, jer smo se mi svi slozili da idemo na Karakaj I cekamo bilo koji prevoz u sred noci na granicnom prelazu, ali da sa tom prevarantskom agencijom vise ne idemo nigde! Pa I ako treba da peske predjemo granicu I dodjemo do Zvornika I autobuske stanice. Zamolili smo sofera da nas odveze na Karakaj, gospodin (ako ga tako mogu nazvati) Balovic je prestao da insistira da idemo na drugi prelaz (I celu noc pokusavamo da predjemo granicu) tek kada sam rekla soferu da mu javi da u kombiju vozi bratanicu drzavnog tuzioca BiH I da ako nas momentalno ne odveze na Karakaj, neka se ne nada da ce I jedno vozilo vise ikada preci granicu BiH, legalno ili ilegalno, svejedno. Ni Karakaj nismo uspeli preci, autobus je odbio da nas primi, na kraju smo uzeli taksi I tako presli 200km do Sarajeva u sred noci. Gladni, premoreni, promrzli, 10 sati bez odlaska u toalet. GEA Tours, naravno, dinara od mene nije videla, moras biti krajnji idiot da platis prevaru I ponizenje.Ako imate bilo kakav savet kome bih mogla da se obratim? Zastitniku gradjanja? U sud ne verujem, nemam dokaz za sve sto se desilo, mada postoji zapisnik sa carine, nase LK, registracija vozila, a na kraju krajeva I carinici koju su tu noc radili.Takodje, molila bih vas da ovu pricu prosirite koliko god mozete. Meni je bitno da sam ziva I zdrava stigla tu noc, ali neko ce krenuti na avion, zakasnice, bice vracen sa granice a morace hitno da ode negde, itd...Gea Tours je svesna da ilegalno prevozi putnike, medjutim to ih nije briga, bitne su im samo pare. Da vas pozovu I kazu- ok idete sa nama, ali ilegalno prelazimo granicu, pristajete li na to? Sta biste vi rekli? Ne, hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 U jbt koja titula bratanica drzavnog tuzioca... Pa sta cemo ti mi onda za savet, zovi svoje onda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2014 nisam poklonik teorija zavere ali je upadljivo da samo neke novajlije sa 1 ili 2 posta kritikuju GEU. mislim da bi moderatori trebalo da na to obrate paznju, ne znam da li to ima veze sa jedinom njihovom konkurencijom koja se reklamira na nasem sajtu dajuci famoznih 5 procenata popusta, ali nekako vuce na to.Nemam nista ni za ni protiv GEE koristila sam je samo 1 i sve je bilo bez problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2014 gde se na sajtu reklamira terra travel? ja nisam video...a ovo za "fiktivne" ili ne- komentatore gee, stoji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2014 dajuci famoznih 5 procenata popusta, ali nekako vuce na to.S Geom nisam putovao dok sa Tera jesam jednom i bio sam onako - nit' smrdi nit' miriše. Jedan komentar sam čak i ostavio na tu temu. No, ono što je zanimljivo jesu upravo tih 5% koje možeš ostvariti samo ako uplatiš unapred i to u dinarima na njihov račun. Razlika u kursu i provizija za uplatu taman to pojede ako ne i prekorači. Što bi rekli, popusta, mislim crva nije ni bilo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2014 gde se na sajtu reklamira terra travel? ja nisam video...a ovo za "fiktivne" ili ne- komentatore gee, stojina ovom forumu drugi topic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2014 nisam poklonik teorija zavere ali je upadljivo da samo neke novajlije sa 1 ili 2 posta kritikuju GEU. mislim da bi moderatori trebalo da na to obrate paznju...A ako se sve tako i desilo (ako postoji zapisnik sa carine o nepropustanju vozila ili sta vec) - sto i da se ne isprica onda to?Cemu sakrivanje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2014 stoji to, ali te osobe ostavljaju samo po 1 post i vise se ne javljaju ni na jednu temu, zasto bas samo to iskustvo zele da podele sa nama, a ne i neko drugo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2014 Nađoh iste takve i na Expat forumu i Trip Advisoru. Sa sličnim, ali ne i identičnim pričama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2014 Ја сам почео с нестрпљењем да чекам нове приче о негативним искуствима с разним превозницима, међу најзанимљивијима су на форуму... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2014 stoji to, ali te osobe ostavljaju samo po 1 post i vise se ne javljaju ni na jednu temu, zasto bas samo to iskustvo zele da podele sa nama, a ne i neko drugo?A mozda ce kasnije podeliti jos neko iskustvo?Mislim da ima odredjen broj ljudi koji redovno ili povremeno prate ovaj forum,ali eto,nikad im nije palo na pamet da napisu nesto.I na kraju se nadje nesto bitno da kazu,pa to i podele.Dok ih ovi svakodnevni komentari i price po forumu "smaraju"Kazu sta imaju i odu.Ne mozes od svakog ocekivati da bude aktivan na forumu.Ugl.,moja poenta je:ako su navodi istiniti - po meni to onda ne treba sakrivati.Ako su izmisljeni - onda sankcije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2014 jelena-va, ana-sunrise, jovana.j, bejbe, milevakrstic I m.dj - znaci 6 ljudi sa postovima samo o GEI I to su svi negativni. A kako da znas da li su izmisljeni?Dosadno mi je vise dai zgleda kao da branim GEU ispasce da sam njihov fan, samo pokusavam da racionalo razmisljam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2014 Devojka koja stoji iza nicka milevakrstic mi je koleginica na faksu, tako da eto, 1 manje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2014 jelena-va, ana-sunrise, jovana.j, bejbe, milevakrstic I m.dj - znaci 6 ljudi sa postovima samo o GEI I to su svi negativni. A kako da znas da li su izmisljeni?Pa sta ako neko ima samo jedan post,a i ako je taj post negativan?Jel to znaci (po tvom racionalnom razmisljanju) da je to onda izmisljeno?Ja ne znam nikog od navedenih,ali eto,Rax zna tu Milevu,mozda jos neko zna neku osobu,i sto bi ih odmah okarakterisala kao one koji izmisljaju?Samo zato sto imaju samo 1 post na forumu,jer ih mrzi da diskutuju i budu duze aktivni?Slaba logika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2014 Slusaj Lazare, nemam zelju da se raspravljam I sto se mene tice zatvaram ovaj dijalog, ali mi u logiku ne diraj.Pa pogledaj molim te samo poslednji napad, pa velika,boldirana slova, recnik, tvrdnje da imaju ZABRANU ( namerno velikim slovima) prevoza putnika od naseg ministarstva? I ZABRANU od BIH da predju granicu. Pa ko to izdaje zabrane, koliko ja znam moze da postoji ili ne dozvola. A tek titula potpisnice . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2014 To sve sto si navela (velika slova,stil pisanja,itd.) govori o toj osobi koja pise.Dok ja govorim o konkretnom dogadjaju - i zasto ga sakrivati ako se zbio.A ne o osobi (ko god da je).Ta osoba je takva kakva je,ali verujem da joj se desilo to.I dosla je i ispricala iskustvo sa njima,sa poprilicno detalja (ako ce vec neko da laze,onda gleda sto manje detalja da saopsti).Mozda drugog iskustva sa njima nema.Al sto sad pravati neki problem zbog toga?Po meni nema logike cutati o tome sto se desilo.Ako po tebi ima (zato sto je to nekom prvi post na forumu i sto je ne-pozitivan),onda... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2014 Лазо, јасно ти је да и ти постајеш сумњив кад се оволико трудиш? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2014 Gea tours Beograd Sarajevo. Moja majka je danas stigla tim prevoznikom iz Beograda. Ja sam u apsolutnom soku, dok joj stavljam hladne obloge na noge, gdje je dobila tromb od sjedenja, listam ovaj forum, koji sam sasvim slucajno pronasla, jer sam odlucila da proguglam Geu, obzirom na njeno uzasno iskustvo, da sam bogdom to uradila prije putovanja.... Iz Beograda su krenuli u 7h ujutru, u kucu je stigla u 17h. Putovali su 9 i po sati iz Beograda za Sarajevo. Bez prethodne napomene, sofer je vozio preko Cacka i Visegrada, umjesto preko Romanije i Zvornika. Do trenutka prije nego sam nasla ovaj forum i komentare, bila sam potpuno uvjerena da se radi o nekoj bandi koja se urotila protiv ove agencije jer je moja majka pobogu se dosla sa tom pricom, nakon sto sam je pitala "GDJE JE DO SADA???" jer sam je ocekivala u 14h. kao sto su i rekli iz agencije. i veli mi ovako"Jadan neki fini decko,, sofer koji vozi, morao nas je voziti okolo jer su im bosanci zabranili ulaz u bosnu preko zvornika, zato sto se autobuski prevoznici zale na njih te su ih nelegalno sabotirali. I to je samo za Bosnu, zamisli, oni voze po cijelom svijetu, samo ova nasa gov.a bosanska im nedaju".. I tako ja odlucim da proguglam kad imam sta i vidjeti... Jedno te isto se desava od 2012. godine.Majci sam ovaj luksuz platila 50KM (25Eura) sto nije ni protivvrijednost od 25 Eura trebalo bi biti manje za par maraka, a putovala je citav dan, dosla kuci bolesna, u zabludama. Trebali su doci do 14h. Dosla je u 17h. Nebi mi to tesko palo, da nisam jos otkrila sve ovo kako godinama lazu narod. Znaci prije nego bilo sta uradis u zivotu trebas prvo proguglati..Uzas, uzas, uzas.Samo da vam napomenem, da bi moja majka zivjela u toj zabludi i svim prijateljicama pricala pricu Gea-e da joj nisam redom iscitala ovaj forum. Sigurno vise nece koristiti ovog prevoznika. Inace uzela ga je po preporuci neke komsinicine prijateljice, a odgovaralo joj je da je doveze od vrata do vrata, kako se nebi dodatno maltretirala jer je u godinama i sve joj teze pada.(Vidim da se neki zale da neki korisnici ostavljaju samo komentare za ovo ni za sta drugo. DA, DA I DA. SAMO ZBOG TOGA SAM SE I LOGOVALA, KAKO BIH UPOZORILA OSTALE DA SE NE DOVODE U OVAKVE SITUACIJE. MOJOJ MAJCI JE 61 GODINA A KAZE DA JE BILO I STARIJIH U KOMBIJU..A JA SAM OSIJEDILA CEKAJUCI JE. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2014 Око 40 кофол-марака је аутобуска карта... читајући овај форум, додао сам на листу ствари које морам да урадим пре него што умрем и вожњу геа турсом Морам да видим дал је као што причају.Иначе, пре пар месеци возио сам се аутобусом и уђем у неку причу са неким момцима из Билеће о малом бизнису у малом месту, нпр. кафићу. Поред свих претпоставки , кажу момци, мораш да имаш и 20 људи да ти "бају".Кажем, шта да раде?Да "бају", да свуда причају "немој тамо, тамо је безвезе, ајмо овамо... " Бајање, дас сербише марктинг Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2014 ) Moram i ja da isprobam geu ako nista drugo zbog dobrog zezanja i avanture Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2014 Jbt. ne znam dal je gea platila za ovo, ali ovi antikomentari su pun pogodak...moram da probam tu geu pa kud puklo da puklo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites