Posted March 26, 2013 Da li neko može da pomogne u vezi ova dva prelaza, da li su funkciji, postoji li ogranileno radno vreme ili neka druga ograničenja? Nisam uspeo ništa da pronađem, čak ni na sajtu AMS ili MUPa. pozdrav, Dejan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2013 Ovo je informacija od prošlog leta u vezi sa graničnim prelazom Jaša Tomić. Granični prelaz radi samo odredjenim danima u mesecu, obično 5-6 dana mesečno. Ne zna se mnogo unapred kad će prelaz raditi, jer sve zavisi od dogovora srpskih i rumunskih carinika. Radno vreme je leti (valjda) od 7-19 h a zimi od 7-15 h. Ne postoji način da se preko interneta sazna kad će prelaz biti otvoren, jedino da se uspostavi neki kontakt sa lokalnim carinicima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2013 Otprilike to sto je Nemanja rekao. Stvar je u tome da se vec neko vreme ovde (u Zrenjaninu) prica o tome i vodi debata oko otvaranja granicnog prelaza Jasa Tomic-Fenj.To bi skratilo put teretnim vozilima ka Temisvaru.I u novom (proslogodisnjem valjda) planskom nacrtu Vojvodine (ili kako se vec to zove) stoji da treba da se odradi taj prelaz.Kao,Rumuni su vec sredili,ostaje samo jos da mi sredimo sta treba i da onda to proradi. Inace,prelaz u principu radi,ALI NE UVEK.To uglavnom bude vikendima i to mozda jedan vikend u mesecu (ili u dva,ne znam tacno).Znaci,ne mozes da racunas na to kad ce raditi,a kad ne.Jedino je sigurno za neke vece praznike,tipa Bozica,Uskrsa i slicnoTako da ti je najsigurnija varijanta da ides na Srpsku Crnju.Bar do daljnjeg.Oni rade non-stop. Ili,ako ti treba bas Jasa Tomic,onda pozovi policijsku stanicu ovde (u ZR),pa ce ti oni dati broj nekog tamo ko se bavi tim stvarima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2013 hvala puno! Imam jos jedno pitanje u vezi ova dva prelaza. Da li je isto kao i na prelazu Bajmok, gde mogu prelaziti samo naši i Madjari, dok nosioci trećih pasoša ne mogu, ili su u pitanju klasični prelazi bez ograničenja? pozdrav, D. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2013 Pa ne mogu ti bas 100% pouzdano reci,ali mislim da je Srpska Crnja taj "klasican" prelaz bez ogranicenja,dok je Jasa Tomic verovatno rezervisan samo za nas i Rumune. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2013 Saznao sam ja za Srpsku Crnju, pa ću napisati ovde, nekom može isto zatrebati informacija. Zvao sam ih direktno telefonom, naime prelaz je za sve, a ne samo za naše i Rumune. Za Jašu nisam uspeo ništa da nadjem, mislim da taj prelaz treba za sad zaboraviti, bar dok ne budu negde jasno obaveštavali o radnom vremenu i uslovima korišćenja. Šteta jer je to iz Beograda nakbliži put za Temišvar. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2013 Ovako , prelaz Jasa Tomic je medjudrzavni tj. samo za gradjane Srbije i Rumunije,a mislim da radi samo preko leta i to neko osmo casovno vreme. Prelaz Srpska Crnja je medjunarodni, radi 24 sata i mogu prelaziti svi. Posto su oba prelaza pod ingerencijom Carinarnice Zrenjanin evo kontakt,pa ako nekom treba neka informacija neka pita 023 541 420 (mada znajuci fuj profil svih koji tamo rade,mozda nece znati ni elementaran odgovor da vam daju...toliko o onim koji su na prvoj crti kad neko ulazi u zemlju..tj.oni su prava slika Srbistana) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2015 Данас сам звао царинарницу Зрењанин и рекли су ми да гранични прелаз Јаша Томић ради сваки дан од 7 до 19 часова. Ето чисто да поделим информацију. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2015 И Јаша Томић и Наково. Српска Црња ради нон стоп, и међународни је прелаз, полицајац тамо ми је рекао да Јаша Томић и Наково раде сваки дан до 19 или би 20, и да ће тако бити стално. Прешао сам на Наково, румунско име Лунга, мало је забачен у селу Цомлосу Маре, кад идеш од Санниколау Маре ка Жомбољу Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2015 (edited) Прешао сам на Наково, румунско име Лунга, мало је забачен у селу Цомлосу Маре, кад идеш од Санниколау Маре ка Жомбољу Sta je pisac hteo da kaze ovom recenicom Nakovo je pogranicno mesto u Srbiji, a Lunga prvo seoce sa rumunske strane-to bi bilo ispravno reci. Lunga nije rumunski naziv za Nakovo, kako bi se dalo zakljuciti iz prvog dela recenice.Drugi deo recenice i ne umem da rastumacim Izgleda da su neke necastive sile delovale na tebe na onom groblju u Nakovu. Ili je to mozda bilo groblje u Lungi Edited April 16, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2015 (edited) Лунга није румунско име за Наково већ за граничи прелаз који се код нас зове Наково Сад видим да постоји и село Лунга, које се састоји од једне улице, која повезује село Цомлосу Маре и гранични прелаз Остатак реченице значи да се прелаз може наћи тако што се од места Санниколау Маре прате путокази за Жомбољ, јер путоказа за прелаз, границу или само место Цомлосу Маре нема малтене док не стигнеш у село/место Постоји и овај пут Периам - Песац - Ловрин - Готлоб - Цомлосу Маре, али ја сам ишао два пута тим путем и оба пута сам погрешио бар једно скретање Уствари, кад прочитам шта сам горе написао, мислим да је поприлично разумљиво Edited April 16, 2015 by Relja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2015 Kad pišeš ćirilicom, onda treba i da znaš transkripciju. Nacionalni ponos ima svoju cenu. Komlošu Mare. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2015 Kad pišeš ćirilicom, onda treba i da znaš transkripciju. Nacionalni ponos ima svoju cenu. Komlošu Mare.Завера модератора?Мислим да је моја транскрипција боља Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2015 Bio sam od 28.4 do 1.5 2015-te godine u Temisvaru. Prelaz Srpska Crnja radi 24h, a prelaz Jasa Tomic od 7-19h. Na ulasku u Rumuniju se iz nekog razloga placa vinjeta 3 evra (7 dana vazi). Eto to su najjnovije informacije iz prve ruke. P.S.Preporucujem obilazak Temisvara u prolece zbog mnostva cveca i zelenila po gradu. Bio sam prosli put u oktobru i utisak je mnogo bolji u prolece. Izvinjavam se ako je ovo bilo van teme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2015 Та вињета је румунска путарина, плаћа се без обзира идеш ли путем или аутопутем Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2017 Da li neko zna da li se vinjeta može kupiti24/7 na prelazu Jimbolia (RO). Naime, imamo let iz i za Temišvar u nedoba, idemo kolima, nedelja noć. Da li da se upuštam u ovu egzibiciju ili da platim GEA tursu da me voza? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2017 Ima trafika gde može da se kupi i trebala bi da radi, međutim mnogo je lakše uzeti preko interneta na njihovoj stranici. Plaća se karticom i stiže na mail. Poslednja dva puta kada sam bio ove godine sam tako kupovao bez ikakvih problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2017 Hvala na infu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2017 On 12/17/2017 at 2:49 PM, snjavi said: Da li neko zna da li se vinjeta može kupiti24/7 na prelazu Jimbolia (RO). Naime, imamo let iz i za Temišvar u nedoba, idemo kolima, nedelja noć. Da li da se upuštam u ovu egzibiciju ili da platim GEA tursu da me voza? Кад сам био, није радила, али зато имаш бензинску пумпу на излазу из Жомбоља према Темишвару која ради целу ноћ и где може да се купи. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites