Posted April 1, 2013 Pozdrav ljudi! Krajem maja mi dolazi prijateljica iz Malezije, ali stanovnicima Malezije je potrebna viza za ulazak u Srbiju. Pošto će se ona pre Srbiji zaustavljati u Turskoj, Grčkoj i Makedoniji, da li možete da mi kažete u kojim od tih zemalja je najbolje da aplicira za vizu? Hvala vam! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2013 ... je najbolje da aplicira za vizu? U kom smislu najbolje? Pretpostavljam da je procedura svuda ista. Jedino se sluzbenici ambasade/konzulata razlikuju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2013 Ona moze podneti za vizu u zemlju u kojoj zivi ako postoji srpska ambasada ako ne onda je to susedna zemlja. Ako dolazi iz zemlja koja je dosta siromansija od Srbije mogu da trazi malo vise papira. Ako je zaposlena i nije imala preksaja u Srbiji dobice vizu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2013 Ona moze podneti za vizu u zemlju u kojoj zivi ako postoji srpska ambasada ako ne onda je to susedna zemlja. Ako dolazi iz zemlja koja je dosta siromansija od Srbije mogu da trazi malo vise papira. Ako je zaposlena i nije imala preksaja u Srbiji dobice vizu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2013 s obzirom da malezija ima za srbiju posebnu proceduru za izdavanje viza ( jedino srbija i izrael su u toj grupi), pretpostavljam da i nasa drzava ima priblizno reciprocne mere... zato pretpostavljam da bi najbolje bilo da podnese zahtev sto pre, i da procedura duze traje.. ima nekoliko stvari sto se odnosa malezije prema nama tice.. prvi je da svaki podnesen zahtev ide na posebnu proveru ( to su mi potvrdili sluzbenici ambasada malezije iz vise zemalja), onda mora licno da se preda, i licno da se podigne pasos po zavrsenoj proceduri.. takodje, mozemo da dobijemo samo single entry vizu, postoji u teoriji i neka na 2 ulaska, ali ta se ceka 3 meseca, i niko je do sad nije dobio ( bar su mi tako rekli u ambasadi malezije u bgu, pre par godina)... takodje, drzavljani srbije( uz izrael) ne mogu da konkurisu ni za jedan od programa finansiranog od strane malezanske vlade, dok sve druge zemlje sveta mogu... a postoje i izvestaji nasih ljudi, da su im u ambasadama malezije po svetu govorili da zahtev za vizu nasi drzavljani mogu da podnesu samo u ambasadi u srbiji, i time ih odbijali..ja licno nisam imao takva iskustva, vadio sam malezansku vizu svuda po jugoistocnoj aziji, i nisam s te strane imao problema, ali zato jesam kod drkanja za papire, vracanja konstantnog, i predugog cekanja na vizu, iako sam vadio single enty maltene po 3-4 puta godisnje...potvrdjeno mi je u jednoj od ambasada da je to politicka stvar, i da im je receno da se tako prema nama postupaju, uz licno izvinjenje sto to rade... eto, shodno svemu tome napisanom, nije daleko od istine da i nasa konzularna predstavnistva ne primenjuju bar neki reciprocitet.. nasa ambasada zaduzena i za maleziju je u dzakarti, i dovoljno bi bilo da tvoja drugarica mora licno da preda papire, a ne da moze da ih posalje postom, pa da to napravi problem..zato, sto pre kontaktirajte ambasadu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2013 s obzirom da malezija ima za srbiju posebnu proceduru za izdavanje viza ( jedino srbija i izrael su u toj grupi), pretpostavljam da i nasa drzava ima priblizno reciprocne mere... I Crna Gora. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2013 Bas nas ne vole ti iz malezijske vlade. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2013 Bas nas ne vole ti iz malezijske vlade. Ha, mogli bi i sami sebe za pocetak vise voleti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites