Posted July 24, 2018 Ne znam kako je kod Fudeka, ali kod flixbusa, dobiješ na mail kartu u pgf, štampaš i sa tom kartom ulaziš u bus. Šofer očita bar kod i to je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2018 Pozdrav Usao sam u sengen 4.4.2018 i izasao 19.6.2018. Zanima me da li mogu u 15.10.2018 ponovo uci u sengen i ostati sljedecih 90 dana??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2018 1 hour ago, Amle said: Pozdrav Usao sam u sengen 4.4.2018 i izasao 19.6.2018. Zanima me da li mogu u 15.10.2018 ponovo uci u sengen i ostati sljedecih 90 dana??? https://ec.europa.eu/assets/home/visa-calculator/calculator.htm?lang=en Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2018 2 hours ago, deleter said: https://ec.europa.eu/assets/home/visa-calculator/calculator.htm?lang=en Ne razumijem ovaj kalkulator zato pitam ovdje ako neko zna da kaze Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2018 Jos kad bi neko mogao da ode da odradi ta 3 mjeseca umjesto tebe da se ne cimas uopste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2018 (edited) 6 hours ago, Amle said: Ne razumijem ovaj kalkulator zato pitam ovdje ako neko zna da kaze Hvala Imaš User Guide dole u kom je sve slikovito objašnjeno... Evo i linka, ima čak 9 strana (od kojih su više polovine slike). https://ec.europa.eu/assets/home/visa-calculator/docs/short_stay_schengen_calculator_user_manual_en.pdf Edited July 28, 2018 by deleter dodat link Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2018 On 7/28/2018 at 5:05 PM, ThirstyTraveler said: Jos kad bi neko mogao da ode da odradi ta 3 mjeseca umjesto tebe da se ne cimas uopste. Nista necu raditi ne brini!!! On 7/28/2018 at 6:13 PM, deleter said: Imaš User Guide dole u kom je sve slikovito objašnjeno... Evo i linka, ima čak 9 strana (od kojih su više polovine slike). https://ec.europa.eu/assets/home/visa-calculator/docs/short_stay_schengen_calculator_user_manual_en.pdf Znaci mogu. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2018 On 6/22/2018 at 11:04 PM, mveruovic said: I onako te doceka nadrkani pogled i faca pandurskog olosa koji god da pruzis pasos. Dok u drugim zemljama te docekaju sa osmehom da l dosao sa domacim ili stranim pasosem. Verujem da to manje ima veze sa pasosem (koji mu pruzas),a vise sa "personalnim" karakteristikama te osobe...da li je po prirodi sumnjicav prema svima,da li je nervozan jer mu kasni plata,da li ga zena vara sa nekim,pa se sad "sveti" svima oko sebe...ko ce ga znati. @Amle:mozes. Ali upotreba tog kalkulatora stvarno nije komplikovana kad imas jedan ulazak i jedan izlazak,pa probaj da ga savladas. On 6/2/2018 at 10:42 AM, Voyageur said: U zavisnosti od zemlje. Od opomene do zabrane ulaska na 1-3 godine. Mislim da je vise (zabrana ulaska),do 5 godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2018 Nakon provedenih 90 dana. Isticu 09/10/2018. Koliko dana se pravi pauza da bi moglo ponovo da se udje u EU. Da se iskoristi 180 dana u godini Da li se racuna kalendarska godina ili se vreme provedeno u EU sabira bez obzira na kalendarsku godinu. Unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2018 (edited) Ako si "potrosio" 90 dana u Sengenu,onda se pravi pauza od 90 dana,da bi mogao ponovo da ides. Ne gleda se kalendarska godina,vec datumi. Edited September 2, 2018 by Laza GNR Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2018 (edited) Vazi li isto za Rusiju bio sam 10 dana proslo je 20 dana od izlaska..? Edited September 27, 2018 by SreckoZ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2018 Rusija nije u EU, ni u Šengenskom sporazumu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2018 Ako pitas za Rusiju,i pod pretpostavkom da imas nas (srpski) pasos,mozes da ostanes turisticki do 30 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2018 (edited) Proslo 20 dana od izlaska mogu li ponovo za Rusiju ili ima neka odredjena zabrana? Edited September 27, 2018 by SreckoZ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2018 Mozes da izlazis na jedan dan samo i da se vratis ceo mesec. Imaju tu rupu u pravilu, masa ljudi izlazi iz Rusije na dan i vraca se. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2018 Sad mi drugar,koji je bio u Rusiji da sljaka,kaze da ne mora da se ceka ni jedan dan,vec bukvalno izadjes negde iz Rusije i vec istog dana mozes da se vratis nazad (oni su bukvalno izasli na sat vremena iz Rusije i posle se vratili). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2018 Zanima me, ako neko zna, da li ostaju podaci o ulasku i izlazku iz EU u novom pasošu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2018 Radi se na unapredjivanju tehnologije,pa vise nece moci mutne radnje,tipa - izvadicu novi pasos i nece mi se videti ulasci i izlasci iz zemlja EU Inace,za takvo pitanje najbolje je da nazoves i pitas nasu policiju.Verujem da oni imaju najprecizniji odgovor na to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2018 Jel može pomoć,😢 prvi put sam bila u EU u martu ,od tad odlazim i dolazim,i potrošila sam 85 dana,i 6.8 sam se vratila u Srbiju,6.11 će biti tri meseca kako nisam ulazila u EU ,da li imam pravo da idem opet na tri meseca u novembru? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2018 Ako je 6. novembra punih 90 (ili vise) dana od kako nisi ulazila u Sengen zonu,onda imas prava da od tog datuma boravis "novih" 90 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2018 Hvaaalaa punoo ❤️ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2018 Lazo to u njenom slučaju nije tačno. Ceki ubaci dane svog boravka u Šengenu od datuma kada želiš da ponovo odeš i kalkulator će ti izračunati koliko dana smeš da ostaneš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2018 15 hours ago, Ceki said: ...6.11 će biti tri meseca kako nisam ulazila u EU Tako ona kaze (@pedjalon). Ako neko ostane 90 (i vise dana) van Sengena (a ima nas pasos i sve to),moze da ostane "novih" 90 dana.To sam i rekao.Kako god da okrenes. (cak i da ima 85,posle toga "sto je bila van" 90 dana ce joj se ti dani "brisati" vremenom) (mozes rpoveriti i sam na nekoj proizvoljnoj racunici) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2018 Zdravo svima, da li neko mozda zna za sigurno da li nakon sto sam bila 90 dana u Grčkoj, mogu da odem na nekoliko dana u Bugarsku posto ona iako je članica EU nije u Šengen zoni? Cula sam vise misljenja pa samo da proverim za sigurno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2018 Da,tako je.Bugarksa nije u Sengen zoni,tako da mozes slobodno iz Srbije da ides u Bugarsku (i turisticki tamo da ostanes do 90 dana valjda). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites