Followers 0

Atina-Krit

9 posts in this topic

Koliko kosta karta iz Atine do Krita trajektom i da li moze nekako da se stopiraju brodovi ili sl?Kako na Kritu radi CS? Dal je puno skuplje u odnosu na ostatak Grcke?Moze li se kampovati?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://paleologos.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BR

Meni je izbacio 63€ (28+35) povratnu od Pireja do Hanije u novembru, za jednu osobu, smeštaj na palubi (od 21 do 6 ujutro). U sezoni je izvesno skuplje.

Za CS ne znam, ja sam išao turistički u hotel pre nekoliko godina. Nije ništa skuplje u odnosu na ostatak Grčke. Generalno je bolje turistički opremljen od proseka, pa se ne mogu naći šupe od smeštaja za 8€ kao u Olimpik Biču, otud verovatno i fama o navodnoj skupoći. Ostrvo je ogromno i ima dosta divljih predela, te pretpostavljam da za kampovanje nije problem, što na regularnim mestima što u divljini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Letos je karta povratna karta od Pireja do Irakliona bila 60 evra. Mada na osnovu iskustva mogu reci da na licu mesta uvek ima povoljnih varijanti. Ja sam pre tri godine na licumesta kupio povratnu kartu za 35 evra. Ono sto sam primetio je da prevoznik Minoan uvek ima skuplje karte od Aneka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anek je uvek  jeftiniji,ali za samo 4-5 evra.Ako doleces u Atinu ne kupuj preskupu metro kartu od aerodroma do centra(8€).Ustvari, ne moras nista da kupis.Kontrola nema nikada(ja sam se vozio 20-ak puta). Do Pireasa ti treba oko sat vremena, busom 1.5. I da, ponesi dovoljno hrane i pica.Na brodu je sve skupo. Brod ce biti verovatno manje od 20% popunjen pa ces imati na svim spratovima vise nego dovoljno mesta da spavas i to naravno ne na palubi nego u jednom od brojnih separea ili na podu, u fotelji itd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Можеш и да пливаш ако си бржи од брода,па га стопираш кад се умориш))))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trajekt je oko 60 evra kakogod okreneš, a hrana i piće na palubi prošlog leta nisu bili preterano skupi. Malo je skuplja varijanta Pirej-Hanija, ali se meni čini da je Hanija možda najlepša na Kritu...

Nije preskup smeštaj, soba sa pogledom na luku u Haniji 35 evra (za dve osobe), u Retimnu nešto čak i jeftinija. Ako se izmestiš iz centra možeš da nađeš i jeftinije, još i sa bazenom. Proceni situaciju i cenjkaj se (preko maila, na licu mesta baš i ne ide). Opusti se i uživaj, Krićani su neposredni i šaljivdžije, čini mi se da u "Zorbi" Kazancakis ništa nije preterao...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahaha hvala,ali ja nemam te pare hote.Planiram da spavam u satoru po sumama ili zabacenim plazama.Hotel mozda neki drugi put:-).Ima li mozda kakav sezonski poslic da se nadje dole bitna mi je samo hrana pare ne:-)

Babarebu,nije mi jasno sta ti je cudno  da neko stopira brodove? Koliko ljudi to samo radi,pa i ja sam uspeo da navatam brodove prosle godine za dzaba po Hrvatskim ostrvima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0