Followers 0

Dve posebne avio karte?

4 posts in this topic

Pitao bih iskusnije putnike letace dugoprugase, da li je glupo ili pogresno uzmati dve odvojene karte umesto jedne redovne? NAime da pojasnim malo. Uzimam let od Novog Zelanda do Srbije. Ako uzimam kartu koja me vodi do Beograda najbolja ponuda mi se ne svidja (aviokompanija i njihova usluga, recimo Etihad ili TurkishAirlines). Umesto toga bih uzeo kompaniju kojom sam zadovoljan i imam dobro iskustvo. Cena je ok medjutim moram da presedam u Frankfurtu i tu cekam na liniju Frankfurt Beograd. Znaci kupujem dve posebne karte, jednu kod jedne kompanije drugu kod druge. Da li je ovo pogresno? Nije preporucljivo iz nekog razloga?

Nadam se da sam se dobro izrazio.

Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedini problem koji postoji je rizik da iz nekog razloga prvi let kasni, pa da zbog tog propustis drugi let. U tom slucaju, jedina opcija ti je da kupis novu kartu. Ako kupis dve karte vezano, u slucaju kasnjenja, duzni su da te prebace na prvi sledeci let, bez naknadnog troska.

Ja sam kupovao karte i odvojeno, za prekookeanske letove, ali sam uvek ostavljao podosta vremena za konekciju, za svaki slucaj i problema nije bilo.

Jos jedna potencijalna komplikacija u slucaju odvojenih karata je dozvoljeni prtljag. Obicno za prekookeanske letove imas 2 torbe, da li po 23kg ili 32 kg, zavisi od destinacije. I onda krenes sa 2 torbe i sa 2 odvojene karte i moras papreno da doplatis tu torbu viska na relaciji Frankfurt-BG. Kod vezanih karata, nemas taj problem.

Gledaj sta ti se najvise isplati u odnosu na date okolnosti. Ako je dvoumljenje samo izmedju Etihada i Turkisha, onda si na slatkim mukama :D

PS: Pretpostavljam da znas da Turkish nudi besplatan hotelski smestaj i transfer, kad presedas u Istanbulu i cekanje je duze od 10 sati u ekonomskoj klasi(ako je mozda to nesto sto ti se ne svidja)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru, tako nesto sam i mislio. Samo sam hteo da proverim da nisam sta prevideo. Prvi put sam isao Singapur Airlinesom, pa kad sam kasnije letoe sa Turkish, shvatio sam koliko je Singapur bolji. Slutim da je i Etihad airlines nesto kao Turkish...

U avionu Turkish A. sam se osecao kao otprilike u Severtransovom autobusu. TOlio je i mesta i udobnosti bilo. Ali kolko para tolko muzike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam sad bas najbolje razumeo sta si hteo da kazes ;D Par puta sam isao Severtransovim autobusima i bili su mi ok. Leteo sam nedavno Turkishom i bio sam vise nego zadovoljan i komforom i hranom i profesionalnoscu. Turkish je proglasen za najbolju aviokompaniju u Evropi. Ne sumnjam uopste da ima i boljih kompanija, ali, izgleda da je tvoj kriterijum za udobnost vrlo visok  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0