Britanske vize

2,304 posts in this topic

Cestitam, srecan vam put svima ;) Ogist mi putujemo zajedno ako dobijem vizu, vidimo se u avionu :D

Cestitam, srecan vam put svima ;) Ogist mi putujemo zajedno ako dobijem vizu, vidimo se u avionu :D

Ja idem wizzom jutarnjim.  :dance: Jos se niko nije javio da nije dobio vizu, tako da bi trebalo sve u redu da bude.

Nadam se....evo sada mi na internetu pise da mogu da preuzmem dokumenta. Ali ne rade vikendom tamo, tako da ponedeljak ujutru onda :)

Otisla sam na 2 zakazani termin i prosla normalno clap.gif' alt=':clap:'>

To je bilo, 6og, rekla mi je da cu imati odgovor izmedju 5-15 dana, ali sada kada citam vase komentare, mislim da cu i ja dugo da cekam 

Ljudi dobili smo i ja i moja devojka....i to bez ijednog prilozenog dokumenta o stanju na racunu ili 100 evra po danu boravka glzposti. Lepo kazu...donesite sva dokumenra koja mislite da ce pomoci u dobijanju vize...njima je bitno da nosite dosta para. da ne idete tamo da radite ili tako nesto.pozdrav svima i hvala na pomoci. srecan nam put :)

Wow, cestitam ribizla90.. Ja sam predala 22. 5. a putujem 15. ujutru u 8, sudeci po svim postovima viza bi trebalo da bude gotova u sredu, cetvrtak, najkasnije petak, ali ako bude u petak kasno popodne pa moram tek u ponedeljak da je pokupim gotova sam... Jel ima jos nekog da je predao 21. ili 22. ?

E pa ja sam predao 21.06.... tako da ce sto posto ove nedelje da ti bude gotovo. Ona je vec stigla tamo, nego je guzva pa nisu promenili status online....strpi se jos malo :) Javi sta si uradila :) srecno!

Pozdrav,samo jedno pitanje,ovaj formular odstampani sto mi treba,sto se popunjava online,kako njega da odstampam? Ima nekoliko stranica,ako bi mogao neko da mi pomogne frka mi je stvarno,ovo ostalo sam sve pripremio. hvala  klanj::

I ako bi neko mogao da izdvoji koliko god vremena moze da mi pomogne u popunjavanju formulara znacilo bi mi,pitanja naravno nisu teska,ali sam u situaciji da sam punoletan,ali idem jos u srednju skolu,sada u cetvrti razred,ne znam sta da popuunjavam u vecini polja,niti da navedem da sam student,ni sta da pisem u polja o primanjima plate,o pitanjima koliko trosim na zivotne potrebe mesecno,bilo sta bi mi pomoglo  :mah:

Cao. Prelistaj forum malo. idi unazad.... imas odgovore na dosta pitanja o tom upitniku. Moj savet je da sta mislis to i napises, budi iskren....sem u onom delu koliko para nosis :D tu napisi minimum 1000 i nemoj da ides preko 1500 funti jer ti nece verovati. Veruj mi :) Srecno...

Sto se tice stampanja....popunjavas formular korak po korak... onda dolazi na red da  platis vizu online 100 eura preko visa ili master kartice...meni je skinuo 11900din da znas. Zatim kad platis vizu, tj formular je slobodan da se stampa i dolazi ti ne email adresu.

Hvala puno na odgovoru. Danas nosim dokumenta sudskom tumacu da mi prevede sve na engleski jezik,pa sam saznao da on moze da mi popuni ovaj formular takodje,uzima 3000 dinara,ali hajde nema veze,bar ce ispuniti sve kako valja...

Nije potreban sudski tumac :) MOzete sami to sve da prevedete....mislim da vam je to nepotreban trosak. Prelistajte malo forum, iscimajte se sto bi se reklo  :D i zavrsicete to i sami, to vam je moj savet

Visa decision ready for pick up by Applicant or Courier company ! Woop woop! Sad jos samo da vidim je li decision in my favor  ;D

E neki decko mi rekao da je on nasao sajt na kome ukucate vas kod za vizu koji dobijate kada pratite.... i pise vam dal ste dobili vizu ili ne odmah.! Tako da raspitajte se ili vidite ukucajte na googlu nesto povodom toga....da ne bi strepeli i cekali :)

Jos nesto, u VAC-u,kako izgleda intervju,razgovor,posto idem u cetvrtak,rezervisao sam termin u pola 10. Neki saveti?

Preronjacu jos malo temu sada i potraziti odgovore i utiske,ali kome nije tesko da pise,neka puca  klanj::

Tvoj najtezi zadatak je da se ispravis dok te slikaju ako si doneo sva dokumenta.  ;D Samo predas dokumentaciju, najverovatnije ce te pitati da li putujes negde pre odlaska u Britaniju i to je to. Ali kao nesto ne doneses onda mogu da te smaraju da im objasnjavas. Posle ides da das otiske prstiju i da te slikaju.

A ja imam jedno pitanje sto se tice vracanja dokumenata. Prilikom prijave sam prilozio i original ovlascenja koje je potpisao moj cale (zivi u SAD) u ambasadi u Vasingtonu. na tom papiru pise da moja majka moze da daje pristanak za moj izlazak iz zemlje do punoletstva. Jeste da cu ja vrlo uskoro biti punoletan, ali do tada treba da idem na ekskurziju i na skijanje u inostranstvo tako da mi je taj papir potreban. E to ovlascenje meni nije vraceno.  :psuje: Ima li mogucnosti da ja dobijem taj papir nazad? Pisali smo Worldbrdgu i sad cekamo odgovor pa me zanima da neko nije imao slicna iskustva?

Aha,hvala. A evo sada jedno verovatno svima vama smesno pitanje,da li u VAC rade britanci? I jel intervju na engleskom jeziku? Prvi put vazim vizu uopste za bilo koju zemlju pa je takva situacija,hvala

Rade Srbi, sve je na srpskom, nemoj da brines.  :) Ako doneses svu potrebnu dokumentaciju, skoro nista te nece ni pitati, osim da li ti treba pasos za neko drugo putovanje (u roku od 15 radnih dana, dok cekas vizu), da li sa nekim putujes  i pitace te nacin na koji zelis da pratis status tvoje vize (mozes preko neta, sto je besplatno ili da ti jave telefonom, da ti dostave preko kurirske sluzbe, sto se naplacuje, ali ne znam tacno koliko). Posle te prozovu da das svoje otiske i da te fotografisu i to je sve. Opusteno ;)

Hvala,ulepsao si mi vece,jer sam par dana u frci i skroz stisnut zbog prikupljanja svih dokumenata. Jedina stvar koja bi mogla da dovede do odbijanja je novac,naime ja i otac smo dobili nagradu od Frikoma,put na olimpijadu,gde je placeno sve,hotel 7 dana,avionski prevoz i ulaznice za olimpijske igre,i ja posto imam 18 godina,idem jos u srednju skolu u onom formularu sam napisao da planiram da ponesem 300 funti,a otac 400 funti i jos je otac napomenuo da nosi master card sa 800 eura na njoj,e sada da li treba da otvorim ja devizni racun i da stavim na njega jos 500 funti za svaki slucaj? Ne znam koliki su limit odredili da moram da imam po danu,i da li ima nekog uticaja da mi je sve tamo placeno? plasim se da ako na devizni racun stavim vise od 500 funti da ce me smarati otkud meni sa 18 toliki novac a nisam zaposlen a i primanja oca i majke nisu tolika... hvala jos jednom unapred onome ko da neki savet,cenim dosta to  klanj::

Najbolje je da ne razmisljas :D Meni su dali vizu...ostajem mesec dana u Engleskoj, nisam prilozio nikakav dokument o imanju bankarskog racuna zato sto me izdrzavaju roditelji....dovoljno je bilo da su oni zaposleni i da vide njihova primanja. A posto ti ides na 7 dana i sve ti je placeno.... plus vide da si osvojio nagradu. Dobices vizu sto posto. Samo nemoj toliko da se cimas.... prilozi ona dokumenta koja mislis da treba. I slobodno napisi da ti cale nosi vise para sa sobom u kesu, to im je bitno, naravno mozes i sebi da stavis malo vise da nosis, iako to nije istina....nije bitno, treba da ih ubedis da imas dovoljno para. To je to... srecno ti bilo, javi nam sta si uradio :) I predaj sto pre za vizu...to ti je moj savet. Zato sto je velika guzva i mozes dosta da cekas na nju. Ja sam konkretno 19 dana cekao. Pozdrav ;)

Dokumenta predajem u cetvrtak 12.jula a putujem 1.avusta,bice bas bas zeznuto da se to zavrsi na vreme...

Ne mora da znaci....mozda tebi brze zavrse. Predpostavljam da je bila guzva zbog Wimbldona kad sam ja predao. Trebalo bi tebi za desetak dana da bude gotobo...nadam se. Nazalost ne mozes nikako da utices na to, mozes samo da predas i da cekas. Aj srecno  :pivoooo:

U koje vreme obicno stave informaciju na sajt, da je viza gotova i da se moze preuzeti? Predala sam 25.6. i jos uvek cekam, a bas mi je hitno da do petka bude gotova.