Britanske vize

2,304 posts in this topic

Pre podne stave skoro uvek.

Evo dobio sam informaciju sto se ovlascenja tice, Juce oko 16h smo im poslali mail, a javili su se jutros sto me je malo iznenadilo pozitivno. Ostavili su dokument na kapiji ambasade i mogu da pokupim kad zelim. Tako da ako vam nesto ne vrate, a treba vam, to je procedura. :)

Dobila sam vizu, tako da idem da se 'ladim u nedelju ujutru.

Predala sam 22.5. a dobila je 10.6. ako nekog zanima.. Posto sam student prilozila sam sledece

-Odstampan formular

-2 fotografije (mada mislim da treba samo 1 jer su mi jednu vratili kad sam isla po vizu)

-kopija indeksa + original na uvid (znaci bio je kod njih dok nisu odlucili)

-potvrda sa fakulteta (+ prevod)

-potpisano pozivno pismo

-kopija pasosa osobe koaj me poziva

-izvod iz banke te osobe jer mi u garantnom pise da cu odsedati tamo uz njegovu finansijsku pomoc

-avionska karta (mada mislim da im je to najmanje bitno)

-izjava da me roditelji izdrzavaju(+ prevod)

-potvrde sa maminog i tatinog posla o primanjima za poslednja tri meseca i prevod obe potvrde i izvod iz mamine banke o stanju na racunu i prevod tog izvoda...(primanja im nisu zavidna,zajedno oko 80 hiljada tako da te price o 100 funti na dan koje su mene najvise plasile jer idem na 15 dana ne znace da stvarno toliko moras da imas na racunu..doduse moj sponzor mislim da ima oko 2000 funti platu,tako da ne znam..sami zakljucite sta i kako  :P )..sve sama prevodila..

-fotokopija ISIC kartice

-Fotokopija polise o zdravstvenom osiguranju koje vlasnici ISIC kartice imaju kod UNIQA

Ne znam da li je sve to bilo neophodno ali znam da sam dobila vizu za 13 radnih dana i bas sam srecna  ;D

Ljudi u World Bridge-u su ultra profesionalni i ljubazni, "razgovor" je bio samo da li mogu da zadrze index, kad planiram da putujem i koja je svrha putovanja tako da stvarno nema razloga za brigu sto se toga tice.. A sto neko malopre rece najveci problem mi je bio da se namestim -pravo- da me uslikaju  :P

See ya later aligator..

Evo ovako,sve je spremno od dokumenata za sutrasnji odlazak u VAC,jedini ,,problem'' koji je ostao je da sam u fromularu naveo da planiram da ponesem 300 funti,a otac 400 funti + otac napisao da ce poneti i master card sa 800 eura na njoj,ali nema nikakvu potvrdu o njoj,planira da je pokaze fizicki sutra,a ja imam otvoren stedni devizni racun sa jos 500 eura na njemu i imam tu potvrdu iz banke. Eto jedino sto bi moglo da nas ,,obori'' je taj novac,ne znam iz kog razloga... Ne znam da li ce nekog uticaja imati sto nam je nagradnom igrom placeno sve tamo...

Koliko je zapravo vazan papir iz banke o deviznom racunu?posto cale nije predao nista u vezi novca osim fotokopije kreditne master card,slika obe strane,i naveo u formularu da ce poneti kreditnu karticu u london pored 400 funti koje je naveo da nosi u kesu.. klanj::

Ja nisam predao nijedan dokument za banku....niti kopiju kreditne kartice...a ostajem mesec dana....i dobio sam vizu. Tako da opusteno!

Ljudi bas sam u frci, predala sam 25.6. Proslo je vec 14 radnih dana i nista jos uvek, a hitno je.  :(

Ne znam kako, neki koji su predali 22.6. (to je petak bio), znaci samo jedan radni dan pre mene su vec dobili.  :cry22:

Dobila sam vizu! :dance:

Jos jedna vazna informacija za one koji cekaju, kada vam na sajtu bude pisalo da su dokumenta stigla u World Bridge, mozete ih istog dana pokupiti, ne morate cekati da prodje 24h.

Jel zna neko kako se chekira karta online preko wizz air-a? I da li treba da se stampa u dva primerka rezervacija i to na tu temu....nemam pojma. Hvala

Da li mi neko H i t no moze pomoci? Nezaposlena sam od skoro zivim sa momkom, koji me izdrzava, ali nije nam ista adresa u licnoj karti, dakle nisam ni udata. Postoji li sansa da dobijem vizu za London, posto idu moj momak i jos jedan kolega iz njihove firme na Olimpijadu, karte su dobili od austrijske firme sa kojom rade, dakle njima je sve placeno, a za mene bismo doplatili. E, sad na sajtu za vizu ne spadam ni u jednu kategoriju ne zivim ni sa roditeljima, a nisam ni u braku, pa me zanima, da li neko zna ima li sanse da dobijem vizu ili odma daodustanem...Hvala unapred

Je l ima neko iskustva sa ovom uslugom ubrzane obrade zahteva? Platis uslugu 10.900 dinara i onda tvoj zahtev obradjuju u ambasadi pre ostalih,posto ce mi to izgleda trebati,jer cekam vizu 10 dana,imam let 1.avgusta tako da ne bih da rizikujem,pa ako je neko vec koristio ovu njihovu uslugu neka se javi  klanj::

Mislim da to ubrzano ne moze svako da dobije. Ima neko pravilo vezano za to, koje ja ne znam. Dobices sigurno vizu do 1 avgusta...ako si vec predao onda ni ne mozes da doplatis za to ubrzano, bilo bi samo bacanje para.

Ma zvao sam call centar u VAC-u,rekli su mi da mogu da uzmem ubrzanje,cim im platim,oni odmah zovu ambasadu i istog trenutka se obradjuje moj zahtev i vec istog dana mogu da preuzmem dokumenta,verovatno cu platiti ubrzanje u cetvrtak ako do tada ne bude nista,ne bih da rizikujem bas.

I da,jos nesto,jel zna neko koliko iznose aerodromske takse?

Ako letis wizzom takse su ukljucene u konacnu cijenu karte. Imas takse za placanje karticom ili bankovnim transferom, ali nakon sto to odaberes u padajucem meniju suma se dodaje konacnoj cijeni karte.

Ako putujes nekom drugom kompanijom, prodji sve korake dok ne dodjes do ukucavanja podataka o putniku i kartici, pa ces vidjeti ukupnu cifru.

Da li neko zna koliko se sada u proseku ceka?

Ja sam predala pre nedelju dana i jos uvek nista, mislila sam da nece biti guzve sada s obzirom da je prosao ovaj talas za olimpijadu.

IMAM PAR PITANJA!

Puno je bilo diskusija o POZIVNIM PISMIMA, ali mene zanima samo sledece:

Da li moj prijatelj iz engleske moze poslati to pozivno pismo preko mejla, i da li ga ja mogu samo istampati i tako predati... znaci, da li je moguce dobiti vizu sa "odstampanim" njegovim potpisom na pozivnom pismu tj bez falsifikovanja potpisa? ??????

I, da li je NEOPHODNO  pored tog pozivnog pisma i fotokopije pasosa davaoca poz. pisma, dostaviti jos i potvrdu njegovog zaposlenja, potvrdu njegovih prihoda u zadnja 1/2/3 meseca i potvrdu da iznajmljuje stan (nezgodno mi je da ga zamolim da  sve to vadi...naravno, ne mislim na poziv. pismo i fotokopije pasosa.)

Ja sam student, koliko sam skontao, dovoljna su mi dokumenta sa faxa, dokumenta fin. primanja mojih roditelja, index, popunjen i odstampan online formular, moj devizni racun sa 1000 evra, fotke i to je to. Procito sam negde da ne treba pored toga i pozivno pismo, ali necu da rizikujem pa sam odlucio i to priloziti medjutim necu bas puno da gnjavim moje "prijatelje/poznanike" u engleskoj pa mi je zato frka...

HVALA UNAPRED NA SAVETIMA :pi

Da li neko zna koliko se sada u proseku ceka?

Ja sam predala pre nedelju dana i jos uvek nista, mislila sam da nece biti guzve sada s obzirom da je prosao ovaj talas za olimpijadu.

Ја предао 16. јула, подигао данас визу

Meni nikako nije jasno kako neko ko nije predao potvrdu iz banke - dakle bilo kakav dokument o posedovanju novca, dobije vizu??

Na osnovu čega vama koji to niste učinili izdaju vizu? Poveruju vam na rečeno, or what?

that's fucking unfair!  :psuje:

Pozdrav svima,  :mah:

planiram da apliciram za turisticku vizu (7 dana) uskoro pa me interesuje nesto oko potrebnih papira, procitala sam citavu temu par puta ali jos sam u nedoumici.

Prijavljujem se kao redovni student, znaci imam potvrdu s fakulteta,index, fotografije, podaci o jednom roditelju ( kopija radne knjizice, potvrda napisana na memorandumu firme o zaposlenju, radnom stazu i visini plate u prethodnih 6 mjeseci, prevedena), stanje na mom racunu (1000 eura), garantno pismo, odstampan upitnik.

E sada me interesuje da li moram imati jos i platne listice od roditelja u poslednja 3 mjeseca ili neki drugi njihov papir iz banke posto ajmo rec' tu je vjeciti minus a na potvrdi iz firme vec pise visina plate koja je poprilicno visoka.

I jos jedno pitanje, kada se popunjava aplikacija online, pitanje ko placa prevoz i ko placa smjestaj da li tu stavim ja ili roditelj?

Pozdrav svima.

Procitalo sam od pocetka do sada sve postove i dosta su mi pomogli oko nekih pitanja ali ostalo mi je nejasno sledece...

Uplata online vize da li mora sa mog tek. racuna ili nije bitno sa cijeg racuna, vazno samo da sam uplatio za tu vizu koju apliciram.

Da li za uplatu online, moze racun dinarski ne devizni.

Posto sam promenio prezime i nosim stari pass sa starim prezimenom i novi pass sa novim prezimenom, valjda nece da prave problem. a dostavicu im i iz opstine potvrdu da nisam krivicno gonjen i osudjivan na engleskom koji cu da prevedem.

Hvala vam puno oko pomoci.

p.s. Koliko se sada otprilike ceka do 15 radnih dana ili je neko imao priliku da dobije i za brze vreme.

p.p.s. Kod zakazivanja koliko se ceka dana.

Hvala puno