Britanske vize

2,304 posts in this topic

i definitivno obidjite vise menjacnica, secam se da se prosle godine kad sam ja isla funta bas razikovala od mesta do mesta u beogradu, a negde je nisu ni imali....

Evo vesti BBC o novim nametima za odlazak u GB

Osveženo u: Četvrtak, 19. mart 2009. - Objavljeno 12:38 GMT

London: taksa za useljenike

Granična kontrola u Velikoj Britaniji

Britanska vlada je potvrdila da će studenti i useljenici koji u Britaniju dolaze iz zemalja van Evropske unije, pored uobičajene takse za dobijanje vize, od kraja 2009. godine morati da plate dodatnu taksu u visini od oko 70 dolara.

Tako prikupljena sredstva biće namenjena namirivanju dodatnih troškova koje njihovo prisustvo u Britaniji nameće obrazovnom sistemu, zdravstvenoj zaštiti i policiji.

Britanski ministar za lokalnu samoupravu Hejzel Blirs je u intervjuu za BBC iznela tvrdnju da nije reč o novoj "taksi na useljavanje":

"To nije populistička, već praktična mera kojom odgovaramo na realne zahteve koji stoje pred lokalnim zajednicama u ovoj zemlji. Ljudi koji dolaze u Britaniju plaćaju porez, ali moraju da budu spremni i da daju dodatni doprinos - u slučaju kada su socijalne i javne službe izložene dodatnom pritisku", izjavila je Blirs za BBC.

Kritičari te mere tvrde, međutim, da će uvođenjem nove takse biti prikupljen tek vrlo mali deo neophodnih sredstava.

Sto se tice parica... ako se ipak odlucite da ovde (u Londonu) menjate evre za funte, radite to u postama, nikako ne u centru - losiji im je kurs, a i uzimaju neku dodatnu proviziju i poreze (npr. na 100€ skoro 10£). Eto taaakooo...  :roll:

zdravo eh da s ei ja javim malo iako anjam britasku vizu u sarajevu al mozel mi ikoa pomoci sta mi ej sve potrebno sta god nadjem ono je na engleski aima malo problema s engleskim jezikom pa mozel mi iko na moj mail poslati odgovor stvarno mi je potrebno podhitno???

Hvala unaprijed...

mail mi je: ernic_867@hotmail.com

molim vas pomozite..

Britanci su opusteni.

Ja sam doduse lose prosao jer nisam dobio vizu odmah vec su mi zakazali dodatan razgovor u ambasadi.Pa je bio neki raspust pa se to sve oduzilo.Pri tom su mi zarobili index koji mi je bio potreban.

Na kraju posle intervjua u ambasadi dobio sam vizu.

Ako mozes molim te da mi ogovororis, koliko su to odugovlacili? Ja sam predao jos pre skoro mesec dana ali i dalje nema odgovora. Koliki je ustvari rok za izdavanje vize? Ja mislim da je 15 radnih dana ali izgleda da gresim. Zvao sam ambasadu i oni mi rekose da cekam to moze da potraje i do mesec dana. Kada sam rekao da je mesec dana vec proslo zalupise mi slusalicu. Ima li neko ideju sta da radim u ovoj situaciji? Inace imam 3 britanske ispostovane vize a od pre mesec dana imam i odbijenicu, iz nepoznatih i nejasnih razloga. 

Da li neko zna sta mi treba za vizu ako idem kod decka koji je drzavljanin UK i koji ce mi sve platiti?On mi placa i put i smestaj i platice sve sto mi treba tamo.On je zaposlen i zivi sa porodicom.Hocu li imati problema zato sto sam nezaposlena?Imam odgajivacnicu pasa koja se vodi na moju mamu i naravno da ne mogu doneti papir sa mojim primanjima.Da li moze pomoci ako na racunu imam pare i koliko bih para najmanje trebala imati?Stvarno mi je hitno i bila bih zahvalana ako neko moze da mi pomogne.Oni na sajtu su sve zakomplikovali tako da nemam pojma sta mi vise treba

zdravo eh da s ei ja javim malo iako anjam britasku vizu u sarajevu al mozel mi ikoa pomoci sta mi ej sve potrebno sta god nadjem ono je na engleski aima malo problema s engleskim jezikom pa mozel mi iko na moj mail poslati odgovor stvarno mi je potrebno podhitno???

Hvala unaprijed...

mail mi je: ernic_867@hotmail.com

molim vas pomozite..

wtf? 8-)

Da li neko zna sta mi treba za vizu ako idem kod decka koji je drzavljanin UK i koji ce mi sve platiti?On mi placa i put i smestaj i platice sve sto mi treba tamo.On je zaposlen i zivi sa porodicom.Hocu li imati problema zato sto sam nezaposlena?Imam odgajivacnicu pasa koja se vodi na moju mamu i naravno da ne mogu doneti papir sa mojim primanjima.Da li moze pomoci ako na racunu imam pare i koliko bih para najmanje trebala imati?Stvarno mi je hitno i bila bih zahvalana ako neko moze da mi pomogne.Oni na sajtu su sve zakomplikovali tako da nemam pojma sta mi vise treba

sto ne nazoves ambasadu da pitas, ili ako nije hitno posalji im mail, meni su uvek odgovorili.

Koliko sam ja do sada shvatio, ne postoji pravilo sta sve treba od papira da se ima vec ako ti oni u ambasad nesto zatraze.

Ja sam student i treba sa sestrom da idem kod rodjaka u Eng. u julu. Ostali bi duze od 3 nedelje, da li neko ima iskustva sa tim da li bih trebao da prikazem neka finansijska sredstva ukoliko rodjak navede u pozivnom pismu da ce nas on tamo ugostiti, dakle platiti troskove stanovanja i hrane..

Koliko treba obracati paznje na ona pitanja vezana za prihode i troskove zivota u formularu i da li se treba ne engleskom popunjavati?

I da li neko zna da li je problem putovati sa starim pasosem, pise da treba da vazi 6 meseci posle izd. vize, on meni vazi jos par godina al zvanicno do kraja 2009.

Znam da je puno pitanja ali svaka pomoc je dobrodosla  :)

Sutra idem da nosim dokumentaciju za britansku vizu, kako sam student i imam jednog roditelja, trebao bih da odnesem i potvrdu da mi radi taj roditelj sa prosekom plate sto je ok, plata je solidna ali je problem sto i treba izvod iz banke, medjutim u poslednjih 6 meseci non-stop je u dozvoljenom minusu koji iznosi 60ak hiljada, pa me interresuje da li je pametno da dostavi taj izvod ili da se pravim mutav posto sam student i da im dostavimo samo potrvrdu o proseku plate?

pa ne znam, ako se to bas vidi na izvodima kao minus (a mislim da se vidi iako je dozvoljeni), moje misljenje je - probaj bez toga..

ako bas budu hteli da te gnjave trazice ti to naknadno svakako, a onda sta je tu je.

ja sam uvek uplacivala na racun oko 1000 evra i to prikazivala, a sutradan vracala pare dobrim ljudima koji su mi pozajmili. (status mi je bio "zaposleni student")...

ako mozes od nekog da pozajmis pare i pokrijes minus, to bi ti bilo najbolje.

A odakle znas da ja nemam te pare  :) :)  salim se, ali sticajem okolnosti ih nemam, mozda bih mogao da uplatim na svoj racun, ne mamin, na koji primam stipendiju, nekih 500 eura, i da probam sa tim, a mamin racun da eskiviram?

pozajmis, imas, kako god samo da nema minusa a da britanci ne misle  :yok:

mislim da moze da ti pomogne neka potvrda da primas stipendiju i taj racun. znaci dobar si student nisi neki sljam pa da bezis u UK. ponesi ti to njima svakako, nije na odmet.

Bio sam juce u ambasadi, poneo sam potvrdu od majcine plate, i sve je bilo OK, sve radnice su bile nasmejane, a posebno je bila nasmejana ona koja je radila na kasi, kada sam porao da dam 7400 dinara  :D

Bio sam juce u ambasadi, poneo sam potvrdu od majcine plate, i sve je bilo OK, sve radnice su bile nasmejane, a posebno je bila nasmejana ona koja je radila na kasi, kada sam porao da dam 7400 dinara  :D

Jel si nosio potvrdu o nekažnjavanju iz suda? Neko je ovde spomenuo da treba i to. U svakom slučaju javi kako si prošao, mene čeka apliciranje za 2 nedelje.

Uzgred nove informacije su da mozete i sa plavim pasosem bez problema da aplicirate za vizu i umesto dosadasnjih nekoliko dana, obrada zahteva sada traje u proseku 20 dana, niko mi nije zatrazio tu potvrdu da nisam osudjivan

Jel si nosio potvrdu o nekažnjavanju iz suda? Neko je ovde spomenuo da treba i to. U svakom slučaju javi kako si prošao, mene čeka apliciranje za 2 nedelje.

Ja to nisam nosio (sredinom aprila aplicirao) i niko mi nista nije ni rekao niti me pitao... Dobio vizu normalno, za nekih 10tak dana, uhvatili su me uskrsnji praznici.

na neka pitanja tog tipa (hapsenja itd) se odgovara u formularu za vizu (barem je tako bilo), ali potvrde nisu trazili nikad.

Kada budem sleteo u Veliku Britaniju, da li se popunjava gde cu biti smesten i ostale stvari?

uvek je najvaznije prikazati finansijsko stanje. od roditelja nije potreban izvod iz banke, moze potvrda od poslodavca. meni su to uvazili svaki put.

Dobio sam britansku vizu  :banana: nakon tacno 15 dana, interesuje me sledece: dobio sam pozivnicu od jedne osobe koja je iz Mancestera, ostacu u Londonu, kada budem popunjavao onaj dokument o ulasku da ostavim podatke pozivaoca iz Mancestera? I da li bih mogao da imam nekakvih problema?

I ja dobih danas, nakon 7 dana. Da ne bih opterećivao ovaj topik, čeka te pitanje na drugom topicu ;-)

Dobio sam britansku vizu  :banana: nakon tacno 15 dana, interesuje me sledece: dobio sam pozivnicu od jedne osobe koja je iz Mancestera, ostacu u Londonu, kada budem popunjavao onaj dokument o ulasku da ostavim podatke pozivaoca iz Mancestera? I da li bih mogao da imam nekakvih problema?

Napisi adresu na kojoj ces zaista boraviti. Niko te nece ispitivati oko toga ili gledati neka dokumenta, eventualno ces reci da je to adresa prijatelja kod koga ides... Manje komplikovano nego da objasnjavas zasto si u Londonu, a ides u Mancester. Ta kartica je ionako cista formalnost.