Posted August 19, 2016 Imam pitanje u vezi prevoda. Ko je vama prevodio dokumenta? Da li je dovoljno samo pisanom rukom ili? Lepo sam svuda pročitala da NE MORA od sudskog tumača, već da može bilo ko ozbiljnije profesije... Prijateljica koja radi kao prevodilac kaže kako je teško prevesti ispite O.o U školi stranih jezika mi kažu oni to ne rade, preporuče mi da pitam sudskog tumača, odem kod advokata on mi pokaže papir kako izgleda prevod, a on kaže kako prevodi muzičke tekstove ili šta već sa engleskog a ne bi znao ovih mojih nekoliko dokumenata da prevede kaže bilo bi nakaradno... Ostaje mi ovih dana da pitam još par ljudi koji su profesori engleskog i slično, mada razmišljam da li da uradim na kraju prevod preko one agencije Uk Visa in Serbia... da ne bih više išla i objašnjavala da to nije neki bauk oko ovog prevoda...ne znam oko čega se tripuju, a i bolje mi možda da platim agencije nego da mi neko od poznanika bude nezadovoljan parama i slično... Inače, apliciram za turističku vizu, student sam i dečko živi tamo 16 godina, vadi švedski pasoš u Londonu tako da mislim da je sve ok...Pripremam još tih nekoliko papira što trebaju(krštenica, lična karta, pasoši roditelja i brata,svi stari pasoši, izvod iz banke, pozivno pismo, dečkov pasoš, moj indeks, potvrda sa faxa, potvrde roditelja da su zaposleni...:) Nadam se da je to ok:) Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2016 Dobar dan, ja sam 20.maja aplicirala za bracnu vizu i odbijena sam 1.avgusta zbog lošeg formata nekih dokumenata. Ostavljena je mogućnost zalbe. 12.avg sam online popunila formular i platila vizu nakon čega su mi poslali cover letter koji je trebalo popuniti i poslati sa dokumentima koji podrzavaju zalbu. To sam učinila slanjem PDF formata dokumenata na mail. Osim toga još uvek nemam nikakvih novosti. Da li neko ima iskustva sa zalbom na bracnu vizu? Da li bi trebalo da dobijem obavestenje da je zalba zavedena u sudu ili ne? Strah me je da ta dokumenta poslata mailom uopšte nisu stigla kod njih. Molim za bilo kakav savet a naročito za vremenski okvir razresenja zalbe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2016 Pozdrav, imam jaaako specificnu situaciju i treba mi pomoc! trenutno sam u americi i vracam se u srbiju brodom idem iz New York-a do Southampton-a brodom i odatle odmah uzimam autobus za Pariz. Na sajtu uk ambasade sam videla da mi je potrebna tranzitna viza i aplicirala sam online, i imam zakazan intervju u bostonu u ponedeljak. Nisam sigurna da li sam dobro popunila aplikaciju pa mi treba pomoc. Kao obavezno polje mi je stajalo da popunim vizu ili neki permit kojim dokazijem da mogu da boravim u francuskoj. Medjutim posto nama ne treba nista za Pariz nisam znala sta da stavim pa sam stavila broj pasosa. Ne znam da li je to velika greska. Objasnicu im to u ponedeljak, jednostavno nisam znala sta da stavim tu s obzirom da nama boravisna dozvola za pariz nije potrebna. hvala vam puno ljudi na pomoci! Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2016 Milsim da je to nevazan detalj i da ne treba da brines. Ako te i pitaju, objasnices. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2016 Hvala puno! mnogo se plasim jer sam sve sama radila, niko ne daje nikakve informacije! Zvala sam UK ambasadu u beogradu, u velikoj britaniji i u Bostonu i niko nikakve informacije ne zeli da da. Strasno! A karte za brod sam vec kupila i ne mogu se refundirati. Hvala dragance na brzom odgovoru! javljam kako sam prosla... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2016 Pozdrav, UK viza mi ističe 11.10., a put koji sam planirao bi se završio ili 7. ili 10.10. Da li je to izvodljivo? Ili postoji nešto slično kao za pasoš da mora da važi bar 6 meseci u trenutku ulaska u zemlju, naravno ne toliki rok.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2016 3 hours ago, milan123 said: Pozdrav, UK viza mi ističe 11.10., a put koji sam planirao bi se završio ili 7. ili 10.10. Da li je to izvodljivo? Ili postoji nešto slično kao za pasoš da mora da važi bar 6 meseci u trenutku ulaska u zemlju, naravno ne toliki rok.. vracas se u roku..to je dovoljno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2016 Jedno pitanjce, mozda je i bilo, da li prilikom aplikacije za Britansku vizu ima neko pitanje vezano za americku vizu, tipa da li je americka viza izdata, ponistena da li i koliko puta sam bio u americi itd? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2016 Ne znam za koju vizu apliciraš(ja sam za turističku), ali mene niko ništa nije pitao kad sam predavala dokumenta iako sam očekivala da bude neko pitanje. A ja predpostavljam da ti je i to neka prednost ako si imao/imaš američku vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2016 Koliko se ja sećam, postoje ona generička pitanja "da li ste ikada odbijeni za bilo koju vizu" i "gde ste putovali u zadnjih x godina". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2016 Koлико кошта виза са свим пратећим трошковима ? Да ли могу да се добију информације на UK Visa Application Centre Airport City Belgrade Omladinskih Brigada 88b 11070, Belgrade Serbia Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2016 Sve imas na sajtu njihovom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2016 Pozdrav svima! Nadam se da ce neko moci da mi pomogne jer se jako tesko snalazim. Naime, momak mi je u Britaniji zbog stipendije koju je dobio preko Madjarske jer je njihov drzavljanin. Posto sam procitala da za vizu treba pozivno pismo sponzora da li on moze da bude taj sponzor? Od dokumenata ima Confirmaton letter u kojem stoji koliko dugo boravi tamo, razlog boravka i visina stipendije. Planiram da ga posetim krajem decembra u trajanju od najvise dve nedelje, tako da bi to bila turisticka viza. Unapred hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Nadam se da ću nekome biti od pomoći u vezi dobijanja turističke vize ako je u sličnoj situaciji kao i ja, jer je meni sve bilo malo i komplikovano, a zapravo nije već samo treba znati koja dokumenta trebaju, a po interentu i ovom i drugim forumima sam skupljala sve i svašta. Dokumenta i aplikaciju sam uradila preko ove agenicije https://www.ukvisainserbia.com/ i potpuno sam zadovoljna, da nije bilo njih ja bih predavala npr. kopije pasoša svih iz moje porodice a ne bih ni pomislila da mi treba potvrda da moji snose troškove...Takođe oko prevoda sam gore pisala da mi niti je jasno šta treba da se prevede ni kako i sve koje sam pitala za prevod bukvalno kao da su se plašili da prevedu. Ja sam predala moju krštenicu, potvrdu sa fakulteta da sam redovan student, potvrde mojih roditelja da su zaposleni i sve to prevedeno...moj izvod iz banke već na engleskom i izjavu roditelja na engleskom da me izdržavaju(to su mi poslali iz ove agencije i ne treba da je overena)...predala sam i stari pasoš... garantno pismo, dečkov pasoš, njegov izvod iz banke...Mislim da je to to... Meni se čini da oni menjaju dokumenta koja trebaju, ja sam bila ubedjena da treba da se slikam pa da odnesem slike ali to već nekoliko meseci ne treba, i predala sam iskopiran indeks(nije preveden) iako to 99% ne treba... Razgovor u aplikacionom centru i uzimanje otisaka prstiju, slikanje...je jako jednostavno i kratko sve traje. A vizu sam ja konkretno čekala 8 radnih dana, kada mi je stigla poruka da je doneta odluka sutradan je stigla poruka da su dokumenta stigla nazad i sutra sam otišla po pasoš. Srećno svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2016 Drugari da li je neko ikada prekidao proces aplikacije. Naime, predao sam dokumenta 20. septembra, nisam uplatio prioritetnu obradu vize, a moram da dobijem natrag pasos 4. oktobra popodne. Da li znate ako sutra povucem apliakciju kada cu dobiti dokumenta natrag, odnosno da li postoji mogucnost da sada uplatim prioritetnu obradu vize. Hvala, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2016 On 9/22/2016 at 11:16 AM, Aga said: Nadam se da ću nekome biti od pomoći u vezi dobijanja turističke vize ako je u sličnoj situaciji kao i ja, jer je meni sve bilo malo i komplikovano, a zapravo nije već samo treba znati koja dokumenta trebaju, a po interentu i ovom i drugim forumima sam skupljala sve i svašta. Dokumenta i aplikaciju sam uradila preko ove agenicije https://www.ukvisainserbia.com/ i potpuno sam zadovoljna, da nije bilo njih ja bih predavala npr. kopije pasoša svih iz moje porodice a ne bih ni pomislila da mi treba potvrda da moji snose troškove...Takođe oko prevoda sam gore pisala da mi niti je jasno šta treba da se prevede ni kako i sve koje sam pitala za prevod bukvalno kao da su se plašili da prevedu. Ja sam predala moju krštenicu, potvrdu sa fakulteta da sam redovan student, potvrde mojih roditelja da su zaposleni i sve to prevedeno...moj izvod iz banke već na engleskom i izjavu roditelja na engleskom da me izdržavaju(to su mi poslali iz ove agencije i ne treba da je overena)...predala sam i stari pasoš... garantno pismo, dečkov pasoš, njegov izvod iz banke...Mislim da je to to... Meni se čini da oni menjaju dokumenta koja trebaju, ja sam bila ubedjena da treba da se slikam pa da odnesem slike ali to već nekoliko meseci ne treba, i predala sam iskopiran indeks(nije preveden) iako to 99% ne treba... Razgovor u aplikacionom centru i uzimanje otisaka prstiju, slikanje...je jako jednostavno i kratko sve traje. A vizu sam ja konkretno čekala 8 radnih dana, kada mi je stigla poruka da je doneta odluka sutradan je stigla poruka da su dokumenta stigla nazad i sutra sam otišla po pasoš. Srećno svima! Jos samo da kazes koliko novaca kosta ta usluga Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2016 E drugari da osvetlim jos jedan slučaj, možda nekome bude od koristi. Ako ste preduzetnik. Ja sam citao brdo iskustava ali ovo nisam nasao. Postoje neke generalne informacije ali ne i direktna uputstva. Predao sam Aplikacioni formula, Check listu, Potvrdu iz APRa (kopiju) i potvrdu da nisam dužan poreskoj upravi, Pozivno pismo u kom se navodi da firma koja me poziva snosi sve troškove za mene, Izvod sa deviznog racuna (kreteni napisu sifru valute umesto EUR pa sam to dopisao), fotokopije vencanog lista i izvoda krj. za sina (kopije). Ovo ostalo su orhinali i u principu nista nije na engleskom sem PP. Predao sam sve u TLS u Utorak 20.9., u sredu 21. dobio mail da je u Varšavi, danas 29.9. sedam radnih dana od aplikacije da je doneta odluka, Sve u svemu nadam se da cu dobiti vizu, javicu da li je sve ovo bilo dovoljno. Ali imao sam veliki problem jer 5.10. letim za Pariz i bio sam u frci da li ce mi vratiti pasoš do tada, ali po svemu sudeći pasoš će biti u Bg za 8 ili 9 dana. Nadam se da će ovo nekome pomoći ko ima zgusnut raspored, ali ipak predlažem prioritetnu obradu. Ne vredi 180eura nerviranja. Poz, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2016 Ivan Stojanovic, Sve ukupno sam platili nešto malo manje od 18.000 din...Viza je valjda 107 funti(tako mi je pisalo u emailu koji sam dobila kad je razgovor zakazan) a usluga agencija je 30 e plus pdv Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2016 Jako je glupo angazovati agenciju za nesto sto sve moze samostalno da se uradi i to pored interneta i gomile informacija. Isto tako kao popunjavanje aplikacije za US vizu, naplacuju 1500/2000 dinara, a bukvalno je objasnjeno i u formularu i na netu da moze osoba ogranicenih mogucnosti da popuni istu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2016 Moze li mi neko reci koliko kosta zahtev za izdavanje vize u tom kratkom roku 4-5 dana od predaje?Cini mi se da je 87 funti ova klasika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2016 A jesi li ti išao ikada u Veliku Britaniju ili planiraš da ideš možda?! Znam proces za američku vizu i nije isto kao i za britansku, ja sam navela zašto je meni agencija značajno pomogla(meni je bilo potrebno verovatno nekome ne treba...), a pri tom NIGDE ne postoji KONKRETAN spisak dokumenata(postoji okvirno) što je meni i REČENO u aplikacionom centru kada sam predavala dokumenta, niko ovde nije ograničen da ne može da prekopa internet, zakaže aplikaciju ili prevede nešto,a kao što vidiš dosta ljudi je u sitnoj paranoji oko dokumenata, aplikacije itd... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2016 (edited) Evo, ja sam isao i takodje tvrdim da je apsolutno nepotrebno angazovati bilo kakvu agenciju, osim ako nemas para za bacanje. Ili radis za navedenu agenciju, pa hoces da je reklamiras. I za britansku, kao i za americku vizu postoje dokumenti koji su obavezni, kao i spisak ostalih dokumenata kojim dokazujes svoje veze sa zemljom porekla i svoje imovinsko, bracno stanje, itd. Nece niko zameriti i ako dostavis sva navedena dokumenta, niti ako preskocis neki dokument koji je u tvom slucaju zanemarljiv. Zaista ne vidim razlog zasto bi iko skupio sva potrebna dokumenta, predao ih agenciji i platio im da ih oni dostave u britanski konzulat? Ko ima nedoumica, uvek moze ovde da pita, ili da se raspita na nekom drugom mestu i potrazi iskustva drugih ljudi na internetu. To kosta jako malo vremena i nista novca. Edited September 29, 2016 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2016 Ja sam 2 puta aplicirao za UK vizu, sa 18-19 godina, oba puta sam svu papirologiju odradio sam i nikakve agencije mi nisu trebale u zivotu a tad sam jos bio mlad i neiskusan Ne bacajte pare bezveze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2016 Javljam se ponovo aplicirala sam za britansku vizu (visitor in transit) iz amerike i bilo je mnoogo lako odes na website, napravis aplikaciju, zakazes sastanak. Nama je bilo zakazano u bostonu, da nam uzmu otiske prstiju i da nas slikaju i lupe pecat na sva dokumenta koja smo pripremili. To je sve trajalo desetak minuta, zatim smo morali da napravimo shipping label i platimo 34 dolara, odstampamo taj papir i sve to zajedno sa aplikacijom, pasosom i svim ostalim dokumentima posaljemo u britanski konzulat u new yorku, posle par dana dobili smo mail da su primili nasa dokumenta i nakon 6 radnih dana dobili smo potvrdu da nam je viza odstampana u pasosu, poslali su to popodne i pasos nam je stigao sutradan predivno iskustvo i jedva cekam na broood polazimo iz New York-a 11og oktobra i u engleskoj smo 18og Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites