Posted February 18, 2018 8 hours ago, chili said: Burazer od supruge se zeni sa amerikankom na leto, pozvani smo na vencanje naravno. Da li ima poente pokusavati, jer smo mladi bracni par (26 i 25) sa zavrsenim fakultetima i malom bebom. Ja sam zaposlen na minimalcu, a zena ni to. Nemamo nista od nekretnina, prijavljeni smo na adresi i nekretnini roditelja na Vracaru. Dobili bismo pozivno ili garantno pismo americke porodice koja bi nam i organizovala smestaj. Radi se o San Francisku. Namere su nam casne, ne planiramo da ostajemo niti da lazemo. Ako vam nije problem da izdvojite novac i stalo vam je da odete na to vencanje, svakako morate prvo aplicirati i nadati se najboljem. Niko da sigurnoscu ne moze da vam kaze ni da cete dobiti, niti da necete, pre nego sto ste i aplicirali. Na vama je da pripremite dokumentaciju, budete opusteni i ubedljivi na intervjuu, a konacna odluka je na konzulu. Srecno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2018 Cisto jedna info oko brzine prolaska uplate - odneo sam odstampano uputstvo u Intesu u subotu da platim, i u ponedeljak oko 9 ujutru mi je stigao mejl da je prosla uplata, i da mogu da rezervisem termin onlajn. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2018 Pozdrav, koliko si ostajao dok si bio u USA prosecno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2018 Ljudi,treba mi mala pomoc...U utorak imam zakazan razgovor za turisticku vizu,stvar je u tome da prijatelj kod koga idem zivi u Cikagu i bavi se transportom(ima svoje kamione) a ovih dana od mnogih sam cuo da kada to u ambasadi pomenes nikako ne ide na dobro.Ima li neko slicno iskustvo,da je kao kontakt osobu naveo nekoga ko se bavi ovim poslom a dobio vizu?Da li uopste da pominjem da on to radi?Imaju li oni uvid u to?Inace on je americki drzavljanin a moje namere su da samo provedem tamo odmor,malo vidim ameriku i vratim se kuci...Unapred hvala 😊😊😊 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2018 Pozdrav svima! Situacija je sledeca.. Planiram da apliciram sa deckom za turisticku vizu. On je zaposlen, ja apsolvent. Bila sam u Americi pre dve godine (work and travel program), on nije nikada. Godinama putujemo zajedno i New York nam je velika zelja Da li je neko bio u slicnoj situaciji, kakva su iskustva (nisam pronasla na prethodnim stranicama)? Da li to sto sam apsolvent i nezaposlena moze da predstavlja problem? Hvala na odgovoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2018 Pozdrav svima Je l zna neko kakva je mogucnost da ukoliko supruga ode u Ameriku, na radnu vizu, da eventualno i ja krenem sa njom? Ali problem je sto imam kredit od 20K e. Kakva je mogucnost? Sta uopste gledaju u ambasadi? Da li gledaju tu zaduzenost i slicno? Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2018 Pozz, moze li mi neko ukratko objasniti kako se dobija viza tj sam postupak. Otac treba da ide za USA kao turista da obidje rodbinu ima tamo rodjenog brata i sestru koji rade i zive preko 10 godina, poslali su mu garantno pismo koje uskoro treba stici, koji su sledeci koraci?on je penzioner 55 godina ima i na sebe ima nekretninu i nema nikakvih kredita i slicno. Hvala unapredSent from my SM-G955F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2018 Zdravo svima, Znam da je svako od nas poseban slucaj kad je u pitanju viziranje u Americkoj ambasadi citam komentare i vidim i dobre i lose komentare. I nista mi nije jasno Elem, ja imam strasnu tremu i nervozu zbog viziranja iako je moj slucaj sledeci: Kao student 2013,2014 i 2016 sam isla na J1 vizu - otisla na vreme, vratila se pre isteka vize ( 2015te nisam zelela da idem, a 2017te sam bila apsolvent). Uporedo sam upisala dva fakulteta, od kojih sam zavrsila jedan, a na drugom imam jos 5 ispita do kraja i plus sam u oktobru 2017 upisala master na kom sam polozila 5/5 u prvom semstru i imam jos 3 u drugom, koje cu da polozim u aprilu - imam dozvolu od profesora - (znam da vec mislite da nisam normalna). Moji roditelji imaju firmu, koju drze vec godinama, a ja u firmi imam 1,5god radno staza, takodje imaju imovinu ( ja nemam, i iz nekih razloga, moji jos uvek nisu spremni da mi prepisu jednu od nekretnina). E sad,razlog sto sam ovo ukratko napisala je taj sto sam dobila posao u Americi da radim preko leta i sad treba da apliciram za H2b vizu. Ne znam kako cu da prodjem, citam na sajtu da treba da imam sto vise stvari koje me vezuju za zemlju stan, kola, racun u banci... a od svega toga ja imam posao i racun u mts-u gde otplacujem uredjaj i mogu da uzmem na fakultetu potvrdu da sam student master studija i apsolvent na osnovnim i imam racun na koji mi leze plata, a ustedjevinu nemam Da li moze neko da mi kaze sta misli o mojoj situaciji, sta treba da uradim kako bih dokazala da nemam nameru da ostanem u Americi (a stavrno nemam), koje papire da ponesem? Da li je pametno da pominjem osnovne studije i uopste da pominjem da radim i da sam student? Da li da ponesem neke papire na kojima pise da moji roditelji imaju firmu, kola, kucu, stan, racune u banci, njive itd...? Sta je plus a sta je minus? Hvala na strpljenju za citanje ovog texta i hvala unapred na odgovoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 5, 2018 Evo utisaka od jutros Meni je cista situacija bila, idem poslovno na 2 nedelje (B1/2 viza), firma sve placa, imao pozivno pismo iz Amerike i potvrdu da sam zaposlen odavde. 1. Ono popunjavanje aplikacije je sjajno, bas je ekstra objasnjeno, jedino je fora sto treba da odvojite pola sata natenane da popunite, jer bas ima dosta pitanja. 2. dodjete ispred ambasade (kao sto su rekli, nema potrebe da poranite vise od 15 minuta, jer ce vas skloniti odande u suprotnom), i tu imate prozivanje i pretres. Note: proverite da nemate neke omote od čokoladica, jer i to pisi na onom rendgenu budjavom 3. ulazite jedan po jedan u prostor gde je rendgen za stvari kao na aerodromu. Ostavljate ugasene telefone (mene pitali 3x, tako da prebacivanje na silent vrv nece da prodje), i idete dalje 4. prolazite kroz dvoriste, i ulazite u glavni deo. na ulazu vam bace pogled na odstampanu aplikaciju, i daju vam broj. Ovde vam naglase da na salteru date samo pasos, a ostalu dokumentaciju samo ako vam traze 5. kad je vas broj prozvan, idete na salter gde imate blic pitanja na srpskom (2 minuta). Nakon toga vas posalju da sednete na mesto. Druga prozivka je na drugom salteru, gde ostavljate otiske prstiju, i treca prozivka je detaljniji razgovor. Imao sam termin u 8:15, izasao iz ambasade oko 9:20. U utorak u 11:26 ujutru mi je stigao SMS od DHL da je pasos spreman u poslovnici u Jurija Gagarina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2018 On 1/15/2018 at 4:28 PM, makica171 said: Zdravo svima, Imam jedno pitanjce, vezano za info o travel companion-u u aplikaciji. Moja situacija je da decko putuje iz Francuske na konferenciju, pa kad se konferencija zavrsi da se nadjemo u New York-u na nedelju dana turisticki i svako svojoj kuci, on u Francusku, ja u Srbiju. Moje pitanje je da li treba da ga navodim kao travel companion-a u aplikaciji, buduci da ne putujem sa njim ni ka tamo, niti se vracam sa njim? Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2018 (edited) Da li je ceo intervju na srpskom? Ili ima deo I na engleskom? Edited March 15, 2018 by Anoni greska Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2018 Meni je prvi na srpskom bio, a drugi (detaljniji) na engleskom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2018 Hvala Nije problem,nego cisto da znam sta da ocekujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2018 Moze da bude i na srpskom taj drugi, ne moze niko da te natera da pricas na engl ako neces ili ne znasZ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2018 Postovani, imam pitanje? 51 godina, ozenjen, dvoje dece, stalan posao drzavno preduzece, solidna plata 70000, na racunu 5000 eura,nikoga nemam u USA, ali mi je zelja da vidim New York. Isao bih cisto turisticki 10 dana.Nisam nesto sa jezikom. Rezervisao bih hotel, i tu adresu cu da stavim u aplikaciju.Imam i stari pasos u kome ima viza slovenackih i sengen.Da li ce problem da bude sto od 2010 g. nisam putovao i u tom pasosu stoje par pecata Slovenije i Hrvatske, znaci nisam neki bog zna turista.Da li da nosim i stari pasos? Jednostavno sa stedeo da bih video New York. Kakve su sanse da dobijem vizu????? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2018 Sve kako ste naveli, popunite i u aplikaciji i odgovorite na pitanja na intervjuu kad Vas budu pitali o motivima posete. Stari pasos mozete poneti, ali ga pokazite samo ukoliko Vam to zatraze. Poenta jeste da pokazete da imate dovoljno sredstava da finansirate put, sto imate i sto cete pokazati izvodom sa racuna i potvrdom o visini plate ili sta vec, kao i razlog da se vratite, a to su kuca, deca, sta vec, sto cete vec pokazati na jedan diskretan nacin, kroz intervju, bez isticanja i mlacenja kojekavim papirima. To bi trebalo da bude dovoljno da dobijete vizu, ali to ipak zavisi samo od konzula. Srecno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2018 Ja bih samo dodao da hotel rezervisete sa besplatnim otkazivanjem (free cancelation). Ne znam da li treba da se prikaze avio karta, ako treba i to bih takodje uzeo sa opcijom refundiranja, za svaki slucaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2018 Ne kupuje se karta nikada za turisticku US vizu pre nego sto se ista dobije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2018 Hvala, na odgovoru, i interesujeme konkretno na aerodromu kod imigracione kakva je tu situacija, posto slabo baratam engleskim , fotokopiracu povratnu kartu, rezervaciju hotela, a sta se desava sa parama, da li da nosim kesa 3000-4000$ ili da ponesem jedno 500, a ostalo da imam na kartici i potvrdu iz banke, malo mi je glupo tolike pare da imam kod sebe. Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2018 Ne znam kako ide ako ne govoris engleski, mozda bi bilo zgodno da nadjes nekog naseg da ti prevodi, za svaki slucaj. Ali, svakako nije lose imati kopiju adrese de ides, napisano na papiru koliko ostajes i kopiju povratne karte. Mozda na papiru da ti neko sroci tekst da se izvinjavas sto ne govoris engleski i ukratko napises gde ides i koliko ostajes i sta ces da radis. Ako govoris neki drugi jezik, recimo spanski, mozda to bude od koristi. Kes svakako ne treba da nosis u toj kolicini, par stotina je u redu, ostalo stavi na racun, ponesi karticu i kopiju izvoda sa racuna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2018 19 minutes ago, Dragance said: Ne znam kako ide ako ne govoris engleski, mozda bi bilo zgodno da nadjes nekog naseg da ti prevodi, za svaki slucaj... Koliko se sećam nije dozvoljeno da ulazi bilo ko u prostorije konzulata osim osobe koja ima zakazano (ovo pričam za Beograd). Isti dan kada sam predavao za vizu, imao je i jedan kinez zakazano koji nije pričao ni srpski ni engleski, i poveo je drugaricu da joj prevodi. Bila je rasprava ispred kako je ne mogu pustiti, i nisam ih video unutrakada sam predavao ( a zaglavio sam duže vreme pošto su baš bili spori taj dan, oko 4-5h). Konzul (onaj koji vrši poslednji intervju i koji odlučuje o vizi) generalno priča srpski, ali im nije maternji. Koliko sam video mogu da se sporazumevaju sa ljudima i verujem da ako bude problem, dovešće nekog od drugih zaposlenih po šalterima (koji su generalno naši državljani) da prevode. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2018 5 minutes ago, deleter said: Dragance, hvala ti, javicu kako sam prosao, a deleter nisi me razumeo,ne govorim o ambasadi nego o situaciji kad sletim??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2018 Mene su prethodna dva puta pitali koliko para nosim ali nisu trazili da im pokazem (ne znam kako bi bas to islo sa tim izvodom da imas zaista novac na racunu). Nije problem za engleski, prosta su pitanja jako, ako ne budes razumeo trazice nekog iz mase ko prica jezik a naci ce se sigurno neko. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2018 2 hours ago, mveruovic said: Mene su prethodna dva puta pitali koliko para nosim ali nisu trazili da im pokazem (ne znam kako bi bas to islo sa tim izvodom da imas zaista novac na racunu). Nije problem za engleski, prosta su pitanja jako, ako ne budes razumeo trazice nekog iz mase ko prica jezik a naci ce se sigurno neko. Moj utisak je da ih za razliku od EU graničara koji žele da vide da imaš dovoljno da preživiš, više interesuju ljudi koji nosi više nego što je dozvoljeno keša (posebno zbog toga što sam u par navrata ušao sa 100-200$ i karticama (bez izvoda) i to im rekao i uopšte nisu bili zabrinuti zbog toga). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites