Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Danas za članove 20% popust.

Edited by pedjalon

Da li je neko putovao wizz-om iz Tuzle u skorije vrijeme? Interesuje me da li su slučajno nekome desilo na samom aerodromu u Tuzli tražili povratnu kartu, bilo wizz-ovo osoblje bilo pasoška kontrola? Meni se prošle god. desilo jednom ali sa airsrbijom da mi njihovo osoblje traži povratnu, pa reko da li wizz to nekad praktikuje?

Sa Wizzom je bilo puno problema prosle godine na letovima iz Sofije. Za Tuzlu ne znam...

Edited by Hermesa

Pozdrav svima. Duže vreme putujem WizzAir-om, ali prvi put sam primio ovakav mail:

wizzvolovi.jpg

O čemu se radi? Uredno sam kupio povratnu kartu BG-Memmingen-BG, sve ukupno koštalo 91 euro i sada?

Hvala, pozdrav.

U pitanju je elektronska faktura. Ja sam je dobio svaki put (jedno 5-6 puta). Nisam mnogo obraćao pažnju na nju i naravno, sve je bilo okej sa letovima. Da ti prethodni put nije otišla u spam?

Edited by sofra

videcu sutra spam.

a gde mi je karta?

zasto nisu poslali kartu. tj karte?

to je poklon mom prijatelju, voleo bih da mu posaljem karte na mail.

hvala na odgovotu

Nisam siguran na koje karte misliš. Prilikom kupovine dobiješ potvrdu o rezervaciji i elektronsku fakturu. Sa rezervacijom ne možem mnogo toga da učiniš, jer ti je za ulazak u avion potrebna bording karta. Bording kartu dobijaš nakon check-in-a koji možeš uraditi on-line ili na aerodromu (što se u nekim slučajevima za Wizz-air dodatno naplaćuje). Ako se čekinuješ on-line, možeš isprintati ili imejlom poslati bording kartu.

Nadam se da sam pomogao i da nisam uneo dodatnu zabunu  smartass

znam kako ide obicno, ali sada sam mejlom dobio samo taj pdf, tj.to sto sam okacio gore. bez icega drugog. ranije bih dobio mejl da je karta kupljena i da mogu da izvrsim rezervaciju

hvala na pomoci

Edited by 4chan

jos neko molim vas?

Dakle, pošto si karte kupio, u vrlo kratkom vremenu na e-mail dobijaš potvrdu rezervaciju i taj dokument se zove plan puta. Račun (inovice, fakturu...) obično stigne na e-mail posle nekoliko dana i potpuno je nebitan dokument osim ako nisi platio sa računa firme pa im je potrebno za knjigovodstvo.

Ukoliko nisi dobio plan puta na mejl, možeš proveriti stanje tvoje rezervacije na tvom nalogu na Wizzair.com, tako što se uloguj i idi na "moje rezervacije". Ako je tamo sve u redu ne brini. Zatim se u roku od 30 dana pre puta čekiraš, opet preko svog nalog na sajtu i tek tada dobijaš "kartu". Naziv tog dokumenta je boarding pass ( propusnica za ulazak u avion). To možeš poslati drugu.

Problem je što sam kupio kartu kod brata, on ima internet karticu, meni moja nije stigla. Pa ne znam zašto nisam preko mog Wizz naloga uzeo, nego preko njegovog, tako da se to dodatno iskomplikovalo, ali evo mislim da je to to. Poslao mi je mejlom gde piše AY***A, tj. kod i svi podaci su tu:

kad je let iz BG, kad je let iz Memm, na koga je registrovan Wizzair (podaci mog brata), ko leti (podaci mog druga), koliko je plaćeno (91e) itd... tako da, to je to.

Još online čekiranje za koju nedelju i srećan ja, a srećniji moj drug.

Hvala puno na porukama i strpljenju.

Pozdrav!

Zvuči kao "ne pokušavajte ovo kod kuće". Baš mi ništa nije jasno  :shockkk: Kako si mogao sa nečijeg naloga da uzmeš kartu za nekog drugog kada je uvek ime vlasnika (time i nosioca prve karte) naloga nepromenljivo? Jedino ako putuje i tvoj brat sa tvojim drugom, pa da si kupio dve karte. Ili ja negde grešim.

u pdf-u:

Kontankt informacije:

moj brat.

Putnik:

moj drug

Sve normalno. I meni je pre brat kupovao kartu, pre nego što sam imao nalog. Samo ukuca ko putuje. Ili čekira: JA PUTUJEM, pa njegove podatke automatski izabere ili ako putuje neko drugi, ubaci njegove podatke:

wzz.jpg

Jedino što ne može brat da koristi popust na druge putnike, jer je ON član Wizzair club-a. A da kupuje kartu za druge ljude  preko svog naloga, može.

Eh svašta, ne verujem da nisam nikada stigao dotle bez da sam ulogovan na svoj nalog kada nema mogućnosti menjanja. Hvala  kiklop

Ja sam kupovao karte sa svog naloga drugima iako ja nisam putovao. Moguće je.

Koliko znam, to pre nije bilo moguce. Ovo je ocigledno nesto novo. I svakako dobro :)

Bilo je moguće i u prošlosti (siguran sam da je moglo od 2010, pre toga ne mogu garantovati).

Ime je nepromenljivo ako ste uzeli kartu sa popustom od wizzcluba, postoji opcija da se stavi skuplja tarifa (za one koje nisu članovi) kada se bira karta na prvom koraku. Ako se to izabere onda se mogu uzimati karte za druge ljude koji putuju bez vas (vlasnika naloga)

upravo sam uplatila kartu za memingen preko wizza za dete koje ce u trenutku putovanja imati manje od 14 godina i prilikom pokusaja cekiranja ne da mi mogucnost da ukucam njegov datum rodjena vec da je dete starije. razmisljala sam da ukucam tacan datum a godina da bude 2000 umesto 2002. ima li neko iskustva? sta da radim?

opet ja i još jedan problem.

Hteo sam sada da dodam prtljag za prijatelja.

Dodao sam u oba pravca + prio. ukrcavanje i skinulo mi je sa kartice 55 eura, ali sajt je ''pukao'' u trenutku i resetovao se sajt. Dakle, sad kad ukucam njegovo prezime i ID broj, on me ponovo vraća na početak i pita je l hoću prtljag, je l hoću transfer itd... 

a platio sam i išao na next i skinulo mi sa kartice

aham, rešio sam problem. Odabrao sam veliki prtljag opet i cena je 0 dinara. Odabrao sam prio. ukrcavanje, cena je 0 dinara, samo idem na dalje...

Ima dečko strah od letenja, nisam hteo da se stresira u toj sobici sa 150 ljudi, nego da udje ranije i smesti se, malo spozna avion, nauči za nedajbože šta treba raditi i tako to :D

Priv put leti avionom.

verovao ili ne, postoji mogucnost da poslednji izadje iz te prostorije, nekada puste ljude da udju u bus, pa onda na kraju puste roditelje sa deceom i te prioritetne direktno u avion

Pozdrav.

PrioBoard je bio dobar. Prozvali su ljude sa Prio i roditelje sa decom.

No, prijatelj se uskoro vraća kući. Ima torbu za gepek, do 32 kg. Zanima me sme li u torbu da preveze:

- monitor 19''

- cilindrična pakovanja kapućina

- neke kupke