Posted August 11, 2014 Da, da, ebola... Ja bih u Maroko ali ipak Libija je blizu... Da li ima nekih naznaka stisavanja virusa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2014 Ja bih u Maroko ali ipak Libija je blizu... Ni Nambija nije daleko... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2014 Maroko je daleko od Libije koliko je Srbija daleko od Sirije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2014 Ma dajte ljudi uoZbiljite se! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2014 Stvarno ne znam, možda da pitaš nekog CSera tamo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2014 (edited) Ma dajte ljudi uoZbiljite se!A zasto bi tacno, trebali da se uozbiljimo? Edited August 15, 2014 by Un I.Q. ue Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2014 Zbog virusa Imam novu vest. Pitala sam prijatelja u Maroku kakvo je stanje kod njih kaze da je sve ok i da se moze putovati jupi Znam da nije tema Maroko ali eto cisto htedoh radosnu vest da podelim sa vama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2014 Vratio sam se iz Egipta pre 5 dana. Bio sam tamo 6 nedelja. Znam da pisem ovo sa zakasnjenjem ali opet: nisam znao da u Africi postoji neki virsu (eubola?!) sve dok me majka iz Srbije nije rekla. Aj sto su mediji preterali sa tim virusom nego su mi i na aerodromu Nikola Tesla uzimali podatke i dali mi uput za preventivni lekarski pregled. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2014 Opasan virus Imam prijatelje u Nigeriji, kazu tamo zarazenih ima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2016 Zdravo ekipa. Idem uskoro u Egipat pa osvezim pricu o situaciji (ukoliko preteknem tj. ) U medjuvremenu, da li je neko skorije bio, ili zna nekoga ko je isao na Sinaj u poslednjih nekoliko meseci? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2016 (edited) Isli su moji drugari(Kanadjanin i Brazilka) pre oko mesec-dva, bas su onako spartali Egiptom, po Kairu, isli busem od Kaira do Luksora i Abu Simbela, boravili par dana, posle toga nazad za Kairo, pa busem za Sarm el Seik i Dahab, par dana tamo i opet nazad busem za Kairo. Edited March 8, 2016 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2016 Hvala Dragance. U medjuvremenu saznadoh da je Sinaj OK, medjutim nista od White Desert i kompletne Dakhla oblasti, ukljucijuci posete Mutu i selu Balat koje je Lazar pominjao u nekom od ranijih postova. Vlada je zabranila bilo kakve individualne ili grupne poste. Steta. No hajde, nece valjda da pukne do kraja sve , pa cemo ici uskoro ponovo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2016 Hello everyone, Imam pitanje vezano za dobijanje vize za Egipat. Državljanin sam BiH i usljed nekih okolnosti mogu da mi odobre vizu u Sarajevu samo na mjeseca dana pa da dole riješavam dalje. Treba mi viza na tri mjeseca. Faktiči bih dole produžavao vizu. Da li neko možda ima iskustvo sa vadjenjem/produžavanjem vize u Egiptu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2016 Nisam radio licno ali znam ljude koji jesu. Moguce je jeftino je i dosta ljudi to radi tako da ces se snaci. U Kairu se to radi u onoj velikoj vladinoj zgradi na Tahiru. To bi trebao da uradis nekoliko dana pre nego sto ti istikne viza. Sent from my SM-J500F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 9, 2016 Mislim da ova zabrana za White desert nije više aktuelna.. Pre neki dan mi je bio u gostima drugar koji živi u Kairu i kaže da je nedavno bio tamo (sa vodičem, mala grupa).... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2018 Evo mene opet sa odlaskom u Egipat. Na žalost, kada sam ja bila, dakle mart-april 2016 baš se nije moglo. Ono sa vodičima nikako, a eventualno neke privatne varijante možda i da, no niko od moje ekipe iz Kaira nije bio voljan na rikiz (bukvalno policija zabranila bilo kakav pristup tom delu). Ono što sam ja tada bez problema obišla je kompletan luksorski i deo asuanskog kraja. Ne znam da li da se radujem da smo drugarice i ja bile jedine u Kom'Ombu, Edfuu, retkeeee strankinje u poseti celom luksorskom kraju, itd. Sa jedne strane, prelepo iskustvo jednog potpunog doživljenog i lokalno proživljenog putovanja, sa druge, koliko su svi oni niže od Kaira nagrabusili sa svim promenama ovih poslednjih 6-7 godina. Takođe, ostalo je da javim šta je bilo sa Sinajem i posebno posetom manastiru Sv. Katarine i prelepoj rizinici-biblioteci koju imaju, koju su btw otvorili ponovo za javnost pre jedno mesec dana. Dakle te 2016. mi je baš onako zabranjeno bilo. Da se razumemo, pošto često putujem sama ili sa nekoliko devojaka, razumem kako biti plav, sam i na berberskoj teritoriji kroz koju više ne organizuju pratnju (čini mi se od 2014.) Da nije neko skorije bio u poseti, ili ima informacije? Ja ću ponovo u Egipat sada krajem februara, i eto, opet pitam za Sinaj, jer ono, jedan od ortaka čak radi za tu njihovu policiju-vojsku, i otprilike krsti se na moje ideje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2019 Позз свима. Да ли је неко био скорије у Каиру и има неку препоруку за хостел на крову? Хвала Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2019 Pozdrav! Imam dva pitanja. Jedno je, da li nam i dalje treba viza za Egipat? I da li se nabavlja tamo po sletanju, ili moramo ovde u ambasadi? Drugo, trenutno su direktni Air Serbia letovi oko nove godine (29i dec - 9i jan) negde oko 380 eura. Da li vam se to cini premalo, previse, taman? Da li ocekujete da ce pasti u narednom periodu? Da li znate za neku znacajno jeftiniju kombinaciju sa presedanjima? Tražio sam al nisam uspeo nista naći... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2019 Viza moze da se kupi na salteru na aerodromu za 25€/$ ili u ambasadi za 12$, ali tamo moras da radis citav proces (dolazis 2 puta, jednom apliciras i sled put kupis pasos).Bilo je i nizih cena do Kaira, ja sam leteo za 110 eur, ali to kako ti se zalomi.Alternativa ti je iz Budimpeste ili Temsivara do Izraela, pa odatle mozes kopnom do juznog sinaja ali je dosta vise cimanja - i u tom slucaju mozes dobiti free 15 dana vizu ali samo do sharma. Ako hoces dalje trebalo bi da izvadis istu u ambasadi kod nas, ili nekako da je vijas na aerodromu u Sharmu.Sent from my SM-A600FN using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2019 10 hours ago, spaceploit said: Pozdrav! Imam dva pitanja. Jedno je, da li nam i dalje treba viza za Egipat? I da li se nabavlja tamo po sletanju, ili moramo ovde u ambasadi? Drugo, trenutno su direktni Air Serbia letovi oko nove godine (29i dec - 9i jan) negde oko 380 eura. Da li vam se to cini premalo, previse, taman? Da li ocekujete da ce pasti u narednom periodu? Da li znate za neku znacajno jeftiniju kombinaciju sa presedanjima? Tražio sam al nisam uspeo nista naći... Ja idem 20. 12. let iz Budimpešte do Eliata, Izrael. Plaća se izlaz iz Izraela 105ILS Ako ostaješ samo na Sinaju 14 dana, ne treba viza. Vizu možeš da dobiješ preko neta tj e-visu, za 25USD. https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home?VISTK=84JZ-8YR9-ADT5-UT5R-KM7D-KT3Y-OUGT-84RT-62ZW-027D-0OU4-R6BH-DV46-OM1S-0781-GABF Ulaz, taksa za Sinaj je 400EGP, plaća se pri svakom ulazu. Dakle ako odeš iz Sinaja i hoćeš da se vratiš radi povratka iz Eliata, ponovo 400Egp Ako te još nešto zanima, tu sam. (Ako znam). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2020 On 11/22/2019 at 1:24 PM, pedjalon said: Ja idem 20. 12. let iz Budimpešte do Eliata, Izrael. Plaća se izlaz iz Izraela 105ILS Ako ostaješ samo na Sinaju 14 dana, ne treba viza. Vizu možeš da dobiješ preko neta tj e-visu, za 25USD. https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home?VISTK=84JZ-8YR9-ADT5-UT5R-KM7D-KT3Y-OUGT-84RT-62ZW-027D-0OU4-R6BH-DV46-OM1S-0781-GABF Ulaz, taksa za Sinaj je 400EGP, plaća se pri svakom ulazu. Dakle ako odeš iz Sinaja i hoćeš da se vratiš radi povratka iz Eliata, ponovo 400Egp Ako te još nešto zanima, tu sam. (Ako znam). Odlicno, hvala. Planiram u februaru ili martu tako da dodjem do Kaira, ove regularne AirSerbia karte su mi preskupe. Kako bilo na putu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2020 Odlično, bez ikakvih problema. Ima sada neka akcija AirSerbia za Kairo. Imam karticu za mobilni, važi do kraja februara, msm. :) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2020 Kolega, moze neki putopis Sent from my SM-A600FN using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2020 (edited) Cao ekipa, Elem, imajuci ovu situaciju u vidu, odlucio sam se da otputujem za Egipat u svojoj reziji. Let BG-Hurgda (8mi - 19ti nazad) pa bih da napravim neki iternary. Ono sto me zanima je kako da se iskombinujem najprakticnije a da provedem 2 nocenja u Kairu (idem sa partnerkom), dakle koji prevoz koji taxi ? Drugo pitanje je posto volim dinamican odmor koliko su ok restorani i klubovi po Egiputu (konkretno u Hurgadi, jer posle Kaira planiram da se vratim u Hurgadu) jer se plasim da mi rezort ne dosadi a ne vidim opravdanim iako mi budzet nije problem da boravim u resortu ako svako 2 dana planiram da sam izvan istog. Edited August 14, 2020 by priganica Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2020 @priganica mislim da trenutno ne mozes iz Hurgade u Kairo i Luxor, ili eventualno da uradis test na covid-19 u bolnici u Hurgadi pa tek onda da ides. Mislim da test kosta oko 30€. Sto se prevoza tice, imas bus (blue bus i gobus) oko 20/30€ povratna do Kaira. Takodje, imas i ABC taxi pa vidi i sa njima, povoljni su i korektni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites