Followers 0

Hrvatske željeznice

5 posts in this topic

vidim postoji tema za srpske željeznice pa reko treba napraviti jednu i za hrvatske. :) nisu ni ove naše bog zna što ali ja osobno obožavam vlakove i kako bi mi samo bilo žao ak bi se nastavilo propadanje javnih željeznica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uglavnom stopiram, no prije 2 tjedna sam išla vlakom na relaciji Bg - Zg i zaključila da neću nikad više, s obzirom da je stop tako lagan i brz, a vlak tako spor i skup. :)

Edited by ajrmmm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao i većina javnih poduzeća u RH, HŽ je prepun uhljeba i kojekakvih menadžera i direktora koji u životu nisu vidjeli unutrašnjost vagona, a kamoli se vozili u jednom od njih.

Kao što to i inače biva u ovim našim državicama, lova koja bi trebala ići za rekonstrukciju pruga, novih vlakova itd. koristi se da se kupuju automobili direktorima, za razne bonuse, putovanja i slično. Ja se osobno volim voziti željeznicom no ja nikada nisam imao potrebu ići na posao svakodnevno s vlakom, a to je vrlo bitno. Osobno poznajem nekoliko ljudi koji su se preselili u Zagreb jer jednostavno nisu mogli ovisiti o vlaku kada taj vlak gotovo svakodnevno kasni i ljudima nije preostalo ništa drugo nego da se presele u Zagreb ili dođu ranijim vlakom 1 do 2 (možda i ranije) ili izgube posao zbog učestalog kašnjenja... Isto tako vlak je jako skup (gledajući odnos kvalitete usluge i cijene). Uglavnom, svakako preporučujem svima koji se žele vratiti kroz vrijeme, upoznati Micu Ubicu na blagajni, sjesti u stari, ekstremno hladni i/ili topli vagon, provesti vrijeme čavrljajući o životu u dobroj staroj državi s bakom koja prodaje kokice na placu, upoznati svako selo i zaselak jer vlak ide lagano pa imate vremena za to, no ukoliko niste za takvu vrstu avanture, možda nije loše izbjegavati i probati alternativni prijevoz :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0