Posted April 20, 2022 Prije dvije godine Airbnb je bio uglavnom jeftiniji od Bookinga i sl. Šta se desilo posle nije mi jasno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2022 3 hours ago, berzas said: Prije dvije godine Airbnb je bio uglavnom jeftiniji od Bookinga i sl. Šta se desilo posle nije mi jasno! Ljudi koji su reklamirali svoje privatne stanove i na airbnb i na booking-u u sustini su imali iste cene na oba, koliko je meni poznato. Moj drugar koji izdaje stan mi je pricao da je imao nize takse na bookingu, pa mu se tu vise isplacivalo...ne znam kako je sad....ali ako mislis u smislu cena hotela i hostela koji se reklamiraju na bookingu, i uglavnom privatnog smestaja koji se reklamira na airbnb ( mada ima i nesto hostela), jeste da se razlika smanjila, tj. da su privatne sobe postale skupe skoro koliko i hoteli nize kategorije, i mislim da je razlog tome poskupljenje lokalnih taksi, uzasan skok cena nekretnina svuda po svetu, kao i intenzivnije uplitanje drzave u ovaj biznis, i ogranicavanje rentanja na dan, sto se i vidi na samoj ponudi airbnb- manja je ponuda nego ranije... u nekim gradovima, tipa rima npr. imas ponudu malih hotela koji su jeftiniji od bilo kog privatnog smestaja, u barseloni su jos pre vise godina pokrenuli veliku akciju ogranicavanja izdavanja stana na dan jer lokalci koji zive tamo i iznajmljuju stanove za zivot, nisu vise mogli da placaju ogromne rente koje su bile uvecane zbog toga jer su stanodavci uzimali velike pare od airbnb i rente na dan , pa nisu hteli da iznajmljuju stanove na duzi period, ili ako su izdavalai, trazili su slicne pare kao sto bi dobili od izdavanja na dan itd.. mislim da je u osnovi svega veci obim turizma nego ranije, i poskupljenje cene kvadrata stana svuda po svetu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2022 Ako izdajes na Airbnb-u placas 3%, na Bookingu preko 10% tako da si vjerovatno permutovao. Doduse Airbnb je skoro uveo i tu opciju da ti placas sve a gost nista ali onda moras da stavis vecu cijenu sto je meni bezveze. Airbnb je u mnogim zemljama postao biznis, mozes da nadjes citave komplekse tzv condo-a koji se kupuju samo za izdavanje, isti menadzer/agencija ih sve odrzava i izdaje itd... mnogo vise je biznis a manje ono sto je nekad bio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2022 48 minutes ago, ThirstyTraveler said: Ako izdajes na Airbnb-u placas 3%, na Bookingu preko 10% tako da si vjerovatno permutovao. Doduse Airbnb je skoro uveo i tu opciju da ti placas sve a gost nista ali onda moras da stavis vecu cijenu sto je meni bezveze. Airbnb je u mnogim zemljama postao biznis, mozes da nadjes citave komplekse tzv condo-a koji se kupuju samo za izdavanje, isti menadzer/agencija ih sve odrzava i izdaje itd... mnogo vise je biznis a manje ono sto je nekad bio. da , u pravu si, obrnuto je... inace, lako se prepoznaju te agencije na airbnb, cim se malo prelista vidi se da ista osoba izdaje vise razlicitih prostora....izbegavam takve akcije, uvek mozes da nadjes autenticnog gazdu, vidi se i iz komentara gostiju.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2022 Uzmimo primjer Krf, juni mjesec. Solidan studio Arbnb nemože ispod 45 eura. Booking 25 eura. Nije isti studio. Uglavnom na većini destinacija je tako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2022 Dobro ali to je do korisnika (obe strane), ne do Airbnb-a kao platforme. U nekim gradovima ili cak drzavama jednostavno drugi sajtovi bolje rade. Beograd je takodje takav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 Da li neko moze da mi kaze kako funkcionise placanje? Skidajumsa racuna Ili se placa vlasniku smestaja kada se dodje sve osim njihove provizije? KKoliko zaista uzmumdada se otkaze do trenutka kada pisu ,,besplatno otkazivanje"? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2023 Tebi treba booking.com U pretrazi izaberi opcije sa besplatnim otkazivanjem i to je to. Uglavnom placas kad stignes. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2024 Ljudi da li neko ima iskustva, na AirBnB neda mi da dodam niti jedan nacin placanja i odbija sve kartice i kada pokusam da bookiram isto sve, probao razne karttice, brisao cash i sve u browseru, dopunio profil i dalje zeza ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2024 mozda moras da verifikujes nalog - znam da je meni jednom trazilo da okacim sliku pasosa i/ili sliku sebe kako drzim pasos, pre nego sto sam mogao da nastavim sa rezervacijom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4 Slažem se s onim što je napisao @noskich – rizici na Airbnb-u definitivno postoje, i to je nešto što mnogi korisnici često ne uzimaju u obzir. Lično sam imao i odlična i ne baš sjajna iskustva. Jednom sam završio u stanu s užasnom higijenom, ali sam isto tako jednom našao super povoljnu kuću na planini gde smo proveli nezaboravan vikend. S druge strane, @bam-bam je dobro primijetio – komunikacija s domaćinom i drugi gosti zaista mogu dodati posebnu čar putovanju. Nekako mi se čini da Airbnb može biti pravo rješenje za one koji žele fleksibilnost i osjećaj doma, ali isto tako, nije uvijek za svakoga ili svaku situaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4 3 hours ago, DamirM said: Slažem se s onim što je napisao @noskich – rizici na Airbnb-u definitivno postoje, i to je nešto što mnogi korisnici često ne uzimaju u obzir. Lično sam imao i odlična i ne baš sjajna iskustva. Jednom sam završio u stanu s užasnom higijenom, ali sam isto tako jednom našao super povoljnu kuću na planini gde smo proveli nezaboravan vikend. Pa nisi za Airbnb vezan lancem. Ako je u stanu uzasna higijena izdramis malo vise korisnickoj podrsci i nadju ti drugi, cesto i doplate ako treba da pokriju razliku u cijeni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites