Viza za Indoneziju

71 posts in this topic

Pa to je socijalno-kulturna viza, samo ta viza moze da se produzuje. Ta viza traje 60 dana. Turisticka viza (visa on arrival) ne moze da se produzuje.

jel ulazio neko skoro? vidim sada da bez vize moze na 30 dana, jer traze povratnu avionsku kartu tj. jel traze nesto od papira ili se samo udje, jel se plati nesto? hvala! :smile:

p.s. koliko se sad placa 'izlazak' sa balija?

Edited by nemanja

Ako ideš avionom, uračunato je u cenu avionske karte.

16 hours ago, nemanja said:

jel ulazio neko skoro? vidim sada da bez vize moze na 30 dana, jer traze povratnu avionsku kartu tj. jel traze nesto od papira ili se samo udje, jel se plati nesto? hvala! :smile:

p.s. koliko se sad placa 'izlazak' sa balija?

Viza se sa srpskim pasošem ne plaća. Besplatna je. Meni nisu tražili ništa kada sam poslednji put bila. Doduše možda zavisi od toga ko ti gleda pasoš i gde ideš. Mi smo išli na Javu. 

Ja sam skoro kupovala kartu za Bali (tek treba da idem) i taksa mi je uključena u cenu karte (AirAsia).

Interesantno da u Indoneziji ljudi nisu mnogo informisani o ratu u BiH i time nemaju izrazeno negativno vidjenje Srbije koje imaju Malezani. A obe islamske zemlje. Mene su Malezani maltretirali sa srpskim pasosem i kad je trebala i kad nije trebala viza. Cak su me i sa australijskim maltretirali kad su videli mesto rodjenja.

Edited by noskich

Onda ti baš nisi imao sreće. Mi smo u poslednjih par godina, bar desetak puta posećivali Maleziju i nikad nisam primetila da me drugačije tretiraju. Sem jednom kad sam prelazila s drugaricom, kojoj se graničar očigledno nabacivao. Tada smo imali baš poseban tretman, u kom je ona očigledno uživala. :smile:

@marica jevite molim vas da li ce vam airasia odobriti boarding bez vize. Jel oni kada sam ja trebao da putujem nisu imali srbiju na spisku.

Malajci su jako divni ljudi cak u nekom pogledu slicni srbima.

Proslog meseca leteo sa Air Asia od Kuala Lumpura za Jogjakartu bez ikakve vize, niko nije pravio problem pri boardingu i pecat/viza dobijen(a) bez problema nakon sletanja. U Maleziji bas nikad nisam imao problem sa srpskim pasosem, ni dok nije bila potrebna viza za vreme probnog perioda, niti pre/nakon toga. Doduse, moj utisak je takodje da su Indonezani vise prijateljski nastrojeni nakon sto cuju odakle dolazite, mada mislim da je u njihovom slucaju (narocito na Javi) intrigantna (njima) egzotika iz koje dolazimo. Takse su sve ukljucene u cenu karte.

1 hour ago, marica said:

Onda ti baš nisi imao sreće. Mi smo u poslednjih par godina, bar desetak puta posećivali Maleziju i nikad nisam primetila da me drugačije tretiraju. Sem jednom kad sam prelazila s drugaricom, kojoj se graničar očigledno nabacivao. Tada smo imali baš poseban tretman, u kom je ona očigledno uživala. :smile:

Prvi put sam u Maleziju ulazio vozom iz Tajlanda I voz je kasnio jer se cekalo na vishu instancu da odobri moj ulazak u zemlju. Imao regularnu turisticku vizu. Bilo 2011. Zaustavljen na granici, poslat u malu sobu za ispitivanje gde sam cekao pola sata. Kad je bilo odobreno vikali mi da trcim na voz.

1 hour ago, StefanDylan said:

@marica jevite molim vas da li ce vam airasia odobriti boarding bez vize. Jel oni kada sam ja trebao da putujem nisu imali srbiju na spisku.

Ovaj put na Javu, koji sam pominjala, je bio u avgustu 2016 i isto sam koristila AirAsia. Doduše, ja se uvek čekiram online, i ne svraćam do AirAsia šaltera jer putujem samo sa ručnim prtljagom. Niko me ništa nije pitao ni na singapurskom aerodromu u toku ukrcavanja, ni nakon sletanja na aerodrom u Džogdžakarti.

Ne očekujem drugačije iskustvo ni ovog puta.

@marica jao da. U pravo ste. To je super opcija onlajn cekiranja kada imate samo rucni prtljag.

@Fungus vise su indonezanske sluzbenice prijatnije. Od nasih gnjida u ambasadi. Koji kao da su moc sveta imaju. Sps kadar. PropaaSt 

12 hours ago, marica said:

Viza se sa srpskim pasošem ne plaća. Besplatna je.

Pozdrav! Mislis vize nema, ili je ima ali se ne placa i vadi se na aerodoromu ili nesto trece? :smile:

11 hours ago, nemanja said:

Pozdrav! Mislis vize nema, ili je ima ali se ne placa i vadi se na aerodoromu ili nesto trece? :smile:

U pravu su, nije da se viza ne plaća. Nego nam uopšte ne treba ako ostajemo do 30 dana. Loše sam se izrazila. 

Kad sletiš udare ti samo pečat na kojem piše VISA EXEMPTION, da možeš da ostaneš do 30 dana i da ne možeš da produžuješ boravak.

Edited by marica

da li neko ko je bio u Indoneziji po novom bezviznom rezimu moze da mi kaze koliki je taj pecat sto lupe u pasos? da li je obican, ili tipa pola stranice, ili zahtevaju da imate praznu stranicu u pasosu ili tako nesto? 

pitam ovo jer bas kuburim sa stranicama, mislim da necu imati ni jednu praznu stranicu dok stignem do Indonezije, ali to bi mi bila poslednja destinacija, tako da mi ne treba nista za posle....mislim da cu imati pola stranice da sacuvam.

da li neko ko je bio u Indoneziji po novom bezviznom rezimu moze da mi kaze koliki je taj pecat sto lupe u pasos? da li je obican, ili tipa pola stranice, ili zahtevaju da imate praznu stranicu u pasosu ili tako nesto? 

pitam ovo jer bas kuburim sa stranicama, mislim da necu imati ni jednu praznu stranicu dok stignem do Indonezije, ali to bi mi bila poslednja destinacija, tako da mi ne treba nista za posle....mislim da cu imati pola stranice da sacuvam.

cc29849e6239f7df032afeeb92281d49.jpg

Ima li neko iskustva ostajanja u Indoneziji vize od 30dana? Koliko sam razumela za sve preko 30dana treba viza? Ukoliko neko ima bilo koje informacije o ovome bila bih i vise nego zahvalna ako moze da pomogne :smile:

Planiram sa deckom da odem na Bali i da ostanem neki period do 3 meseca.

43 minutes ago, Zoki28 said:

pa nama je Indonezija davno ukinula vize, ovo je neka specijalna koja je uvedena svim drzavama sveta tokom trajanja pandemije Korona virusa...nesto slicno je uvela i Juzna Koreja...Od ukidanja pandemije jos uvek nisu povukli odluku o tim specijalnim vizama, ali moglo je uvek da se dobije na samoj granici prilikom ulaska u zemlju