Followers 0

dva crnogorca - jedno pitanje :)

8 posts in this topic

Ćao drugari.. zovem se Lazar, živim u Podgorici i imam 25 godina - moj saputnik se zove Risto i živi u Ulcinju, ima 27 godina. 

Mogu da mlatim do sjutra, da smišljam keči-rečenice, da predstavljam sebe i kompanjona kao mlade, pametne, pozitivne osobe.. ali nemam nešto živaca - prevruće je u PG ovih dana :)

Uglavnom, R i ja smo došli do nekog keša i želimo umiriti želje koje nam ne daju mira godinama..

Iako nemamo kapi iskustva, držimo nos gore ka pravi đetići - nošeni megalomanskom euforijom polako osvajamo sfere realizacije. Ovih dana kupujemo opremu, tražimo gedžete preko neta, isčitavamo linkove, kontaktiramo ljude preko CS, zovemo neke svjetske lutalice koje poznajemo.. uglavnom, opošljavamo taj tehnički dio.

Ali ne znamo ono najbitnije, i tako dođoh do tog pitanja:

KUDA?

Bazična ideja nam je da krenemo sa velikim ruksacima, šatorom, setom za spremanje hrane, vrećama za spavanje, podobnom odjećom i obućom - naoružani telefonima sa wi-fi konekcijom, mapama i svim ostalim gedžetima... i sa po 300 eura.

Kapiram da je budžet od 600 eura jako fleksibilan, uzevši u obzir da ćemo koristiti usluge CS, da ćemo ići stopom, da ćemo se stisnuti najviše što budemo mogli..

Znači, da ne otvaram glave više - šta nam preporučujete? Planirali smo nekih 12-13 dana da izdvojimo na tu avanturu..

Svako dobro!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisi rekao najbitnije sta volite, sta bi ste zeleli da vidite, kakav odmor zelite...? Ja obicno kad planiram putovanje imam neke crte sta bi zeleo da vidim i kako da se provedem. Nije isto ako volis da budes u prirodi sam i ako volis da se smucas po gradovima  :).

Edited by ozzy80

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako planirate da koristite CS onda predlazem da stedite pare i ledja i ne kupujete satore, vrece i set za spremanje hrane :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imamo pola opreme (šator, vreće..) - treba nam obuća i ruksak - ostalo su sitnice..

Pa.. možeš i sam da zaključiš da nemamo jasno definisani plan. Fleksibilni smo za sve ideje, jer kao što navedoh u pozdravnom postu, nemamo puno iskustva.. 

Razmišljali smo o tome da uključimo obilazak nekih značajnih lend-markova, da se povežemo sa nekim komunama ukoliko ih ima, da isprobamo čari fleksibilnijih sfera hedonizma, da eto čak iskusimo i malo noćnog žvita.. ne znam koliko je sve to realno, ali eto, otvoreni smo za sve savjete.. samo bez ksenofobičnih komentara :)

Ako neko ima neki sličan plan (mi smo planirali da putujemo od 20. jula do 5. avgusta), možemo se naći na pola puta.. možemo iskulirati u nekoj zemlji zajedno neko vrijeme.. otvoreni smo za doslovno sve :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A mozda bi, kad ste vec dole, mogli na trajekt do Barija, pa kroz Italiju malo, pa trajekt za Albaniju, i napravite lepu kruznu rutu?  smartass

Jeste da je trajekt skuplji...ali ima svoje cari  flowers::

Share this post


Link to post
Share on other sites

U ja sam vec ljubomoran na ovaj trajekt. Isao sam po dva puta, tamo i nazad. Nema boljeg provoda! Ja sam isao kolima do Ugenta sam jug italije. Treba nekih 6 sati. A vi vidite iz barija mozete bukvalno sve a trajekt je fenomenalan cak sam jednom putovao i sa pokojnim Luisom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam prije 3 dana stigla iz Maroka. Bila sam tamo 20dana sa 500e, tako da ako koristite cs, stop i ostalo i ima kakvih jeftinih letova, mozete razmisljati i o necemu daljem. Ja Maroko preporucujem od srca, osjecam se kao da su me vanzemaljci vratili u Cg i da je sve ono sto sam dozivjela tamo bilo previse dobro da bi bilo istinito.:D Sjutra bih zapalila opet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0