Posted January 12, 2017 Pozdrav, Upoznao sam devojku u Poljskoj pre neke 2 godine, otišao sam tamo i sad bi želeli da nastavimo sa životom zajedno. Zanima me šta mi sve treba da bih se preselio tamo definitivno, imam i posao sređen. Da li neko ima iskustva sa ovim? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2017 (edited) Ozeni je to ti je najlaksi put, posle samo ona treba da te prijavi na njenu adresu I dobijas boravisnu sa kojom mozes da radis. Druga opcija je da imas nesto sto poljacima treba a oni nemaju pa da se isplati firmi iz poljske da ganja radnu dozvolu I papire za tebe. Treca opcija ako imas jos neki pasos osim naseg tipa Bosanski pa da ulazis I vracas se sa drugim pasosem svakih 90 dana. Sto opet dodje opcija broj jedan je najbolja I najbrza. Edited January 16, 2017 by Resurection Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2017 Ako si upoznao djevojku prije dvije godine i imate dovoljno dokaznog materijala (zajednicke slike s porodicom, s putovanja...), mozes aplicirati za privremeni boravak na osnovu vase veze (konkubinata). Ja sam tako aplicirao i dobio boravak na godinu.dana. Nije ti potrebna nikakva viza , boravak sredjujes na licu mjesta, a ako imas sredjen posao, to ti je cak i cvrsci argument na osnovu kojeg ces 100% dobiti boravak (ali moras racunati na to da neces moci raditi sve dok ne dobijes dozvolu, trenutno to traje oko 5 mjeseci) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites