Posted February 6, 2015 @nightwatcher hvala za info, i tu opciju sam razmatrao, i trenutno mi se cini kao najizvodljivija. sto se mene tice, stvarno ne bi otisao na sri lanku da ne vidim slonove, a koliko sam istrazio, svi kazu da se u udawalawe vide slonovi cele godine, a ovi gore na severu su dobri u avgustu kad je gathering. Ako se secas, koliko je kostao ulaz+iznajmljivanje kola i vozaca? cisto da znam sta da ocekujem. Jesi li prespavao tamo negde?@sandra jbg, mi tamo do 21og.. ps mrzim te, platila si kartu 45e jeftinije nego mi stvarno je extra bila ova promocija flydubaija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2015 Na kraju smo otisli u Habarana Eco park i bilo je fenomenalno, videli smo nekih 50, 60 slonova Uspesno se vratismo sinoc, posle 5 sati sedanja u avionu na pisti u dubaiju, posto avion nije mogao da poleti zbog pescane oluje.Elem, ako nekom treba neki info, ask me anything Ruta nam je bila sledeca: Negombo (1 dan, samo prespavali), Kurunegala, Dambula (3 nocenja, odavde posetili Sigiriju i Eco park), Kandy (2 nocenja,bili na Holi festivalu gde se gadjaju bojama, isli u Sri Dalada Maligava hram i botanicku bastu, a jedan dan otisli do Nuwara Elije busom, a vratili se vozom), Unuwatuna (6 nocenja, obisli sve plaze - Hikkaduwa, Unuwatuna, Jungle beach, Miriss i Nirigama - po nasem misljenju najbolja i nalepsa), Colombo (jedan dan, uglavnom dovoljno za obilazak grada).Putovali smo svugde gradskim prevozom, i ono sto moram da naglasim je da su svugde autobuska i zeleznicka stanica jedna pored druge, tako da je put lak i jednostavan, autobusi su sporiji jer su putevi losiji, ali iz kolomba postoji direktna autobuska linija bukvalno do bilo kog mesta na ostrvu.Jos jedna stvar, posto je meni iz nekog razloga trebalo vremena da nadjem tu info (a i nailazio sam na oprecne informacije na netu), od kolomba (central bus station) do aerodroma POSTOJI autobuska linija, i to ide dobar, klimatizovan autobus, autoputem, krece na svakih pola sata, a zadnji ide uvece u 6:30 (ili 7:30 po drugoj info, nisam proverio). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2015 moj savet je da posetite sri dalada maligawa,u samom centru kandy-ja, cuveni hram gde se cuva budin zub...ceremonija pocinje kasno popodne i traje to dugo, otvaraju kriptu gde se cuva zub, ali se ide u mimohodu i velika je guzva..takodje, tu su plesovi, obredi itd..racunajte jedno 3-4 sata popodne predvece za to..ali od svega sto sam video na sri lanci, to mi je ostavilo najupecatljiviji utisak..ovo ostalo imas svuda hehehZaboravio si Sigiriju i Hortons Plains, to je ono sto obavezno treba videti na Sri Lanci.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2015 Bratislava Colombo 350 eura Provereno danas. http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fizletnadlani.com%2Fletalske-karte-iz-bratislave-v-srilanko-in-nepal-ze-od-268-eur%2F&h=2AQH4UVNg&enc=AZNmSeGfMtc6DymjeMtqgurRVSNOTnCGAgpNW2t-8Cg5kdBGesWhijZDmLsLh6ofVR9rOAvlUvoQSkFhMZR86sZ7naAIvlAls6WMy9TyEE4WpwaW3i0-A3uiE4uo_DnGvmakeMqFdeH5NOO1_-Fiv6bKvFmPPg2zU9JZrv4AdxfhaA&s=1 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2015 Ljudi kakav je internet na Sri Lanci? Ako neki frilenser koji je radio onlajn na Sri Lanci cita ovo, nek javne, ziv bio. Hocemo da idemo sad u decembru ali malo brinemo da net nece biti dovoljno brz i lako pristupacan za rad. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2016 Da li je potrebna povratna karta za ulaz na Lanku? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2016 I mene to zanima, da li postoji posebna regulativa za dobijanje vize? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2016 Meni nisu trazili, a ni jednom svajcarsku sa kojim sam bio kasnije...ne tvrdim, ali ja ne bih sledeci put kupovao... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2016 Koliko se secam, niko nam nije trazio kartu na uvid. Viza se kupuje i placa online, samo ti lupe pecat kad ulazis ako se dobro secam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2016 Lijep pozdrav svima, muz i ja planiramo da krenemo na Sri Lanku u oktobru sada. Mi smo iz BiH pa me zanima vezano za vizu, da li se samo cekira na aerodromu ili ima neka druga procedura? Takodjer sto se tice transfera od aerodroma do Koggale(tu nam je smjestaj), mislili smo da to rijesimo na licu mjesta, jer preko agencije bi kostalo 60 e po osobi. Da li je tesko to izvesti s tim da slijecemo u Colombo oko pola 6 ujutro? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2016 Samo da apdejtujem temu, ETA se dobija preko interneta u roku od dva dana (kod mene je bilo i kraće) i sada košta 35$. Uglavnom ljudi odštampaju potvrdu kad im stigne mejl, a ako im ne stigne mejl (kao meni), onda možete da odštampate skrinšot sa www.eta.gov.lk. Kad sletite na aerodrom, oni ni ne gledaju te papire, već vas imaju u sistemu ako vam je ETA odobren i samo vam zalepe nalepnicu i lupe pečat u pasoš. Umesto da plaćate ETA preko neta, možete da izvadite i vizu po sletanju na aerodrom ali onda košta 40$. U oba slučaja je potrebno da popunite jedan kraći formular koji predajete službenicima na aerodromu. Formular će vam dati u avionu, a ako ne, onda možete da ga pokupite na aerodromu i popunite na licu mesta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2016 Da li je iko osim Geravodeli bio na Sri Lanci sa malom decom? Već dva tri dana čitam forume pa bih volela da čujem još neko iskustvo osim njenog Mi planiramo da idemo početkom januara ako se konačno usudim da kupim kartu, malo me plaše sve te bolesti a nismo vodili bebca još uvek na tako dug put (dečak 21 mesec), Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2016 (edited) U Sigriji smo sreli par Svedjana sa dvoje dece, klinka fazon 3-4 godine i mali oko godinu i nesto (jos je dojio). Mala se sa tatom i s nama bez problema popela na vrh Sigrije, zena je doduse ostala malo nize, posto je zadnji deo penjanja uz neke strme stepenice, pa nije mogla da iznese malog (otac je povredio ruku pre puta, pa nije mogao da ga nosi). Sve to bez da su se klinci ijednog trenutka pozalili, ili zaplakali, ni tokom penjanja uz stenu na preko 30 stepeni, a ni kad je po izlasku na vrh krenula oluja i kisa, da smo pokisli do gole koze. Samo cu reci da tako planiramo i mi da odgajamo decu od malih nogu Edited December 24, 2016 by bresian Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2016 Divno Idemo 4 januara, pisemo iskustva kad se vratimo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2017 Da napisem prve utiske posle 3 dana na Sri Lanci. Citalao sam temu od samog pocetka do kraja pre puta i naidjoh na jedno ili dvoje ljuci koji nisu odusevljeni. Moram da kazem da ne da nismo odusevljeni nego smo uzasnuti onim sto smo do sada videli. Pravo sa aerodroma dosli smo u Kendi. Unajmili smo voyaca jos iz Srbije i on je jedina svetla tacka ovog naseg dosadasnjeg putovanja (koja nas kosta 50 usd dnevno). Beskonacno putovanje do Kendija, prljavstina i uzas na sve strane, dolazimo u hotel koji ni priblizno ne izgleda kao na slikama, kad se pomeri zavesa prozori koji verovatno nisu oprani od kad je objekat izgradjen. Sirotiste slonova - nista posebno, mnogo bolje nam je bilo na Tajlandu, a i jahanje slonova je bezbednije jer su osedlani. Ovde smo jahali neosedlanog slona, sve sa detetom i tek kad smo seli shvatili smo kakvu smo glupost napravili, iako je mali bio u kenguru skroz vezan za mene. Poseta sirotistu 17 eur po osobi, jahanje 34 eur 15 min za nas troje. Nevidjeno dranje i bezobrazluk. Usput smo odustali od Sigirije, veceras se penjemo na Adamov vrh, sutra bi po planu trebali do Yala parka ali mislim da cemo i to da preskocimo s obzirom na cene i na bezobrazluk prema turistima. Spavamo veras u Wathsala Inn hotelu za 42 eur noc, ovo je uzas koliko je prljavo i odvratno. Sve u svemu, prljava zemlja, prljav narod, bezobrazan narod koji pokusava da klepi turiste na svakom koraku i sve bezobrazno skupo. Putovali smo dosta ali nikad nismo doziveli gori odnos kvalitet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2017 Kako administratori dozvoljavaju ovakve postove i vredjanje jednog naroda i zemlje...? U toj zemlji je pre par godina zavrsen gradjanski rat i genocid. Svi bi trebali imati vise postovanja. Klepanje turista zavisi od toga kako vas procene/kako se snalazite... toga ima svuda u nerazvijenom svetu, pa i kod nas. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2017 On Sunday, February 22, 2015 at 9:55 AM, bresian said: Na kraju smo otisli u Habarana Eco park i bilo je fenomenalno, videli smo nekih 50, 60 slonova Uspesno se vratismo sinoc, posle 5 sati sedanja u avionu na pisti u dubaiju, posto avion nije mogao da poleti zbog pescane oluje. Elem, ako nekom treba neki info, ask me anything Ruta nam je bila sledeca: Negombo (1 dan, samo prespavali), Kurunegala, Dambula (3 nocenja, odavde posetili Sigiriju i Eco park), Kandy (2 nocenja,bili na Holi festivalu gde se gadjaju bojama, isli u Sri Dalada Maligava hram i botanicku bastu, a jedan dan otisli do Nuwara Elije busom, a vratili se vozom), Unuwatuna (6 nocenja, obisli sve plaze - Hikkaduwa, Unuwatuna, Jungle beach, Miriss i Nirigama - po nasem misljenju najbolja i nalepsa), Colombo (jedan dan, uglavnom dovoljno za obilazak grada). Putovali smo svugde gradskim prevozom, i ono sto moram da naglasim je da su svugde autobuska i zeleznicka stanica jedna pored druge, tako da je put lak i jednostavan, autobusi su sporiji jer su putevi losiji, ali iz kolomba postoji direktna autobuska linija bukvalno do bilo kog mesta na ostrvu. Jos jedna stvar, posto je meni iz nekog razloga trebalo vremena da nadjem tu info (a i nailazio sam na oprecne informacije na netu), od kolomba (central bus station) do aerodroma POSTOJI autobuska linija, i to ide dobar, klimatizovan autobus, autoputem, krece na svakih pola sata, a zadnji ide uvece u 6:30 (ili 7:30 po drugoj info, nisam proverio). Molim te meni trebaju unformacije i te kako. Ja sam vec tri mesec na putovanju, Tajland, Cambodia, Vijetnam i zelela bih jos i Sri Lanku. Malo mora lepog i naravno sta je nezaobilazno videti. Ovako radosna sam sto sam videla svez post sada sam na plazi i decidirano gad dodjem u hotel pitam sta me interesuje, Ja ne bih sve vreme da putujem,malo sam se vec umorila, obisla bih najvaznija mesta i sjurila se negde na obalu. Volim lepo more i beli pesak, gde? Da li je sada vreme dobro za Sri Lanku, mislim monsuni? Kliko je bezbedno da starija zena (haha),putuje sama. Ja u ove nabrojane zemlje nisam imala bas nikakav problem. I sta sa vizom mislim da sam videla d aje moguce VOA? Hvala unapred 16 hours ago, suzanau said: Da napisem prve utiske posle 3 dana na Sri Lanci. Citalao sam temu od samog pocetka do kraja pre puta i naidjoh na jedno ili dvoje ljuci koji nisu odusevljeni. Moram da kazem da ne da nismo odusevljeni nego smo uzasnuti onim sto smo do sada videli. Pravo sa aerodroma dosli smo u Kendi. Unajmili smo voyaca jos iz Srbije i on je jedina svetla tacka ovog naseg dosadasnjeg putovanja (koja nas kosta 50 usd dnevno). Beskonacno putovanje do Kendija, prljavstina i uzas na sve strane, dolazimo u hotel koji ni priblizno ne izgleda kao na slikama, kad se pomeri zavesa prozori koji verovatno nisu oprani od kad je objekat izgradjen. Sirotiste slonova - nista posebno, mnogo bolje nam je bilo na Tajlandu, a i jahanje slonova je bezbednije jer su osedlani. Ovde smo jahali neosedlanog slona, sve sa detetom i tek kad smo seli shvatili smo kakvu smo glupost napravili, iako je mali bio u kenguru skroz vezan za mene. Poseta sirotistu 17 eur po osobi, jahanje 34 eur 15 min za nas troje. Nevidjeno dranje i bezobrazluk. Usput smo odustali od Sigirije, veceras se penjemo na Adamov vrh, sutra bi po planu trebali do Yala parka ali mislim da cemo i to da preskocimo s obzirom na cene i na bezobrazluk prema turistima. Spavamo veras u Wathsala Inn hotelu za 42 eur noc, ovo je uzas koliko je prljavo i odvratno. Sve u svemu, prljava zemlja, prljav narod, bezobrazan narod koji pokusava da klepi turiste na svakom koraku i sve bezobrazno skupo. Putovali smo dosta ali nikad nismo doziveli gori odnos kvalitet. Ja upravo planiram da dodjem u Sri Lanku. Molim te jos malo detalja. Bila sam u Cambodi i NIKADA vise...prljavo do zla boga. Naravno da ja ne vredjam nikoga ako kazem da su ekstremno prljavi i svako malo pokusali d ame prevare. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2017 (edited) 22 hours ago, mire_zr said: Kako administratori dozvoljavaju ovakve postove i vredjanje jednog naroda i zemlje...? U toj zemlji je pre par godina zavrsen gradjanski rat i genocid. Svi bi trebali imati vise postovanja. Klepanje turista zavisi od toga kako vas procene/kako se snalazite... toga ima svuda u nerazvijenom svetu, pa i kod nas. Ne vredjam nikog nego iznosim činjenice. Najprljavija zemlja u kojoj sam bila, odvratno je apsolutno sve a kriminalni su i pokušavaju da vas klepe na svakom ćošku. Budale nismo, dosta sveta smo obišli ali ovo nismo doživeli. Genocid nisu imali a građanski rat nije bio ni približnog intenziteta kao u bivšoj Jugoslaviji, ali to nema nikakve veze sa nehigijenom. Toliko su bezobrazni da naplaćujuaćuju ulaz u hram budinog zuba 10 eura po osobi a vitrine sa eksponatima su toliko prljave da vam se gadi apsolutno sve posle toga. Mirjana, nismo imali neka očekivanja kad smo došli ali ovde je stvarno užasno. Danas smo od Hatona do Hikaduwe putovali punih 7 sati putničkim automobilom sa vozačom koji je odavde. Udaljenost je bila 226km od početne do krajnje tačke a od toga 100 km auto put. Kilo banana im kosta 320 rupija. Sok gusti u tetrapaku najjeftiniji 450 rupija. Najjeftinija tunjevina 275 rupija. Njihov Food City, svi tu kupuju. Pampers je duplo skuplji nego kod nas, sreća pa sam ponela pelene odavde. Jutros smo hrenuli iz Hatona i večeras stigli u Hikaduwu, nadam se da ćemo ovde provesti lepih deset dana. Šro se tiče slonova ima ih tridesetak u tom sirotištu, brojala sam dok su se kupali. Postaviću slike hotela koji smo platili 42 eura, u podnožju Adamovog vrha. U goroj rupi nismo spavali. Edited January 8, 2017 by suzanau Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2017 Nadam se da ce ljudi jednog dana prestati da ucestvuju u ovom maltretiranju slonova u "sirotistima". Video nije iz SL al sve je to ista zlocinacka "industrija". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 8 hours ago, suzanau said: Genocid nisu imali a građanski rat nije bio ni približnog intenziteta kao u bivšoj Jugoslaviji, ali to nema nikakve veze sa nehigijenom. Izvini na izrazu, ali sa ovolikom kolicinom lupetanja stvarno vise ne mogu da se slozim. Ovo je otprilike kao da odes na Kosovo i kazes, e, vi niste imali gradjanski rat, nije bio kao onaj u Vukovaru ili Sarajevu Rat je rat i ljudi i zemlja su propatili zbog toga, nije ukusno davati takve pausalne ocene o tome. Sto se hotela tice-sama si ga birala, tako da, nema razloga da krivis celu naciju zbog toga. Hram Budinog zuba ti je skup? Nemoj ici, niko te ne tera, idi na nesto sto ti je jeftino. A najvaznije od svega-informisi se malo bolje o zemlji u koju ides i da li odgovara tvojim prohtevima. Drzave poput Sri Lanke definitivno nisu za tebe, biraj nesto civilizovanije i cistije i svima lepo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 Nije moje da poducavam nekog sta je genicid a sta gradjanski rat. Informisala sam se delimicno i na ovom forumu gde su pisane bajke o Sri Lanci. Da, skupo je 10 eura za gledanje prljavih eksponata u muzeju u kojem vitrine nisu ociscene godinama. Skupo im je sve, ne samo za turiste nego i za njih, govorim o hrani i ostalim stvarima neophodnim za zivot. Hotel sam birala i ocekivala nesto pristojno za tu cenu. Ali kod njih je normalno stanje da sve bude uzasno prljavo. Prosetate ulicom, ne postoji radnja sa cistim izlogom, o restoranima da ne pricam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2017 Zao mi je sto se niste lepo proveli na Sri Lanci.. Sto se prljavstine tice, definitivno nisu najuredniji na svetu, a smestaj je takav jer oni kao turisticka destinacija tek pocinju da se razvijaju. Nadam se da ste bar na obali uzivali i da vam se svidela. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 1, 2017 Nikad nemam velika očekivanja kad putujem negde, međutim definitivno Šri Lanka nije zemlja gde možete dobiti iole kvalitetnu uslugu. Umesto 5 dana po unutrasnjosti odlučili smo da već četvrtog dana krenemo iz Hatona ka Hikkaduwi. Napisah već da smo iznajmili profesionalnog vozača sa prilično dobrim autom. Put je dug 225 km od kojih je dobrih 100 auto put - a putovanje je trajalo punih 7 sati ( uključena kraća pauza za kafu i obilazak fabrike čaja u trajanju od pola sata ). Svo vreme pratim na google mapama pravac misleći da možda naš vozač greši jer mi je i dalje neshvatljivo da se toliko dugo putuje. U međuvremenu sam bukirala jedno noćenje u Hikkaduwi u smeštaju koji je u blizini smeštaja u kojem bi trebalo da budemo narednih 4 dana. Lepa vila koja je na kilometar od plaže, cena za dvoje sa doručkom 45 eur. Oduševljeni smo jer je ovo prvi lep i čist smeštaj u svakom mogućem smislu, ali ipak je mnogo para za nešto što ipak nije blizu plaže. Nije baš sve onako kao što izgleda na mapi i to vidite tek kad stignete tamo. To što zovu plaža je more i talasi koji direktno udaraju u zidine hotela tako da to i nije baš idealno mesto za kupanje, i takvih je dobrih dva kilometra plaže, počevši od koralnog grebena ka Narigama beach. Shvatamo onda da nam i taj naredni smeštaj ne odgovara u potpunosti jer nam se ne ide svakog dana po nekoliko km da bi stigli do normalne plaže. Onda odlučujemo da nađemo smeštaj na plaži i krećemo od hotela do hotela da vidimo šta se nudi, kakve su cene a kakva ponuda. Veći broj hotela od samog početka koralnog grebena pa do Narigama beach nema gotovo nikakvu plažu, jedan od boljih je Coral Sands, razmisljala sam o njemu još u Beogradu a cena na bookingu je bila oko 80 usd za noćenje s doručkom, međutim na licu mesta traže 100. I većina ih na licu mesta traži bar 20-30 posto više i čak posle silnog cenjkanja ako imate sreće spustiće vam cenu i biće ista ili nešto niža od one na bookingu - iako 80 posto hotela nema popunjenih ni 20 posto kapaciteta. A koliko sam upućena januar je među posećenijim mesecima. Ušla sam u gotovo svaki hotel redom i odnos cene i kvaliteta je katastrofalan. Nismo razmaženi i nismo tražili ništa posebno osim da imamo pristojnu i čistu sobu međutim i u skupljim hotelima čistoća nije na zavidnom nivou a prozore gotovo niko ne pere - retko gde smo videli čista stakla. Na Narigama beach nalazimo mali hotel Copakabana beach, lepe i pristojne sobe, čisto i oduševljeni ostajemo tu posle ozbiljnog cenkanja sa gazdom koji prvo traži 90 usd za sobu sa pogledom na more a hotel mu potpuno prazan (mislim da nema više od deset soba). Ispod lep kafe restoran sa lepom hranom i pristojnim cenama, dosta jeftiniji u odnosu na Top Secret koji je među popularnijim mestima. Cene su ovakve (lokal se zove Harbour): - piletina u kariju i pirinac 700 rupija - pirinac sa povrcem ili nudle sa povrcem 550 rupija - pice od 900 rupija margarita do 1500 rupija za picu sa šunkom ili morskim plodovima - jela sa mesom - to im je austijan meni, meso sa krompirom na vise nacina 900 rupija - supe 500 rupija - voda 100 rupija - koka kola 100 rupija - alkohol bilo kakav od 500 rupija za džin tonik do preko 1000 za koktele - sladoled 300 rupija - prirodni sokovi - od 300 do 500 rupija. Kod prirodnih sokova smo se najviše razočarali. Na samom početku smo bili oduševljeni ukusima i ubeđeni kako ne dodaju nikakav led ni vodu, međutim isto tako nam nisu baš prijali stomaku. Onda jednog dana slučajno prođem kraj šanka dok je momak pravio sok od ananasa - pola ananasa srednje veličine, pola blendera leda, čaša vode i nekoliko kašika nekog praška i napravi čovek dve velike čaše soka od ananasa. Ne znam kakav je prašak u pitanju ali nam postade jasno da u sve sokove ubacuju isti da se dobije na gustini i ukusu. Što se tiče cena voća na ulici cenkanje je bilo nemoguće. Ananas srednje veličine 250 rupija, banane kilo 150 rupija - iznenadih se kad sam videla da momak koji radi u hotelu, njihov, plaća ananas 250 kao i ja. Sobom smo bili zadovoljni, divna terasica i pogled na more, ako zanemarimo prljava stakla i navučemo zavesu sve je divno. Međutim prvo i jedino čišćenje i menjanje posteljine tek četvrtog dana iako smo produžili boravak u hotelu na 9 umesto 5 dana. I da, u međuvremenu su neki rusi spavali u jednoj sobi dva dana, sve osim toga svih dana prazno. Plaža lepa, more divno i toplo, klinac se oduševio a i mi smo uživali u talasima. Interesantno je da nigde nema plaćanja ležaljki, uglavnom su hotelske, međutim legnete gde god hoćete, jedete i pijete gde hoćete, nema obaveze da kupite piće ili hranu. Zamerka mi je to što osim plaže nemate nikakvu drugu aktivnost, nemate gde da prošetate (osim plažom), taj glavni put je rizičan i za kratke relacije s obzirom kako voze. Dan vam se svodi na plažu i doručak, ručak, večeru ako niste zainteresovani da obilazite budističke hramove na svakom ćošku. Tu je i farma kornjača koja je interesantna, ali dovoljno vam je 15 minuta da pogledate kornjače. Hotelčić pored našeg se zvao Yula beach i konstantno je bio prepun, ulazila sam i u njega, međutim sobe i nisu bile nešto u odnosu na Copakabanu a tražili su mi 60 usd na licu mesta a na bookingu su 22-23 eur za nocenje za dvoje sa doruckom i mislim da je to jedno od retkih mesta gde je odnos cena kvalitet korektan. Razocarenje mi je definitivno bio Avenra beach hotel u kojem smo trebali da budemo 5 dana, lep hotel i sobe, bazen i plaža, na slikama mi se jako dopao međutim uživo to nije to. Odustali smo od njega kad smo videli da nemaju suncobrane i da nemaju ležaljke na plaži. Nije mi jasna njihova poslovna politika ni odnos prema gostima a ni sami gosti koji za 125 usd moraju ceo dan da leže na nekoj drugoj plaži jer njihov hotel nema suncobrane ni ležaljke na plaži. Uglavnom, žao nam je što nismo proveli nekoliko dana u Colombu jer nas je to malo grada što smo videli poslednjeg dana pred polazak na aerodrom oduševilo u odnosu na sve ostalo što smo videli na Šri Lanci. A moja je greška što sam izbacila Kolombo iz plana putovanja jer sam na dosta mesta pročitala da ne treba gubiti vreme na Kolombo jer nema šta da se vidi. Oduševili su nas parkovi i mali deo sa barovima i restoranima u šetačkoj zoni, tu smo baš uživali u klopi i muzici i veseloj atmosferi. I u kolombu je sve jeftinije nego u Hikkaduwi. Međutim u Hikkaduwi je povoljniji kurs za zamenu eura (157) nego u Kendiju (153). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2017 Beograd-Colombo-Beograd za 248e FlyDubai Moze se ici oktobar-novembar-decembar-januar-februar (mozda i ostali meseci ali samo sam sa ovo gledala). Akcija traje do sutra uvece Ja danas kupujem karte za sredinu februara 2018 ^^ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2017 Vratio sam se 14. marta sa Sri Lanke i mogu samo reci fenomenalno iskustvo, fenomenalna zemlja, fenomenalni ljudi. Zaista sam oduseveljen. Presli smo celu zemlju uzduz i popreko, nismo bili samo na istoku. BIli smo u Anuradapuri, Dzafni, Kendiju, Novara Eliji i na kraju u Hikaduvi. Posecivali usput naravno Dambulu, Sigiriju, penjali se na Adamov vrh. Obilazili plaze na i gradove na jugu, Galle, Matara, Veligama, Mirissa. Isli do Uda walawe nacionalnog parka. Ne znam, prosto je sve bilo fenomenanalno. Svakom bih preprucio i kao avanturu ili neki aktivan odmor a i za nekoga ko mozda zeli samo da bude na plazama... Cini mi se da su ljudi koji su prethodno pisali sve pokrili, ako koga sta zanima slobodno neka pita. A ja mozda nekad kad sredim utiske budem napisao neki detaljaniji post... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites