Markiša

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Markiša

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Markiša

  Island

  Ne idemo na kružni put Islandom pre svega jer smo našli smeštaj džaba, a drugi razlog je što nisam siguran kakva je prohodnost svih puteva u tom periodu. Na kraju iznajmili smo auto na https://www.cheapcarrentaliceland.com/, gde smo za 200e dobili Toyotu RAV 2016 sa dva vozača. Što se tiče osiguranja, koja inače nude auto kuće, ona su zaista preskupa i posebno me intrigirali to što sve posebno osiguravaš. Sada sam stava da je to samo uzimanje para onima koji nemaju vremena, jer ja sam osigurao auto na icarhireinsurance.com tako da pokriva sve te njihove štete koje oni odvojeno naplaćuju, i štetu od udesa 6000 funti za 46.40e u icarhireinsurance.com. Proverio sam i s auto kućom i osiguravajućom kućo sva pravila, samo je trebalo da prilikom iznajmljivanja uzmem osnovno CDW osiguranje, koje je besplatno i obavezno na Islandu. Pišem ovo jer na internetu sam nalazio iskustva da ima osiguranja koja imaju klauzulu da nijedno drugo osiguranje ne smeš da imaš.
 2. Markiša

  Island

  Mi idemo u Martu za Island iz Budimpeste na sedam dana. Povratna karte su nas koštale svega po 100 eura, sa godišnjom članarinom za Wizz klub. Smeštaj smo našli za 10e noćenje po čoveku, tako da je sada ostalo samo da se rezerviše automobil, pa je moje pitanje ima li neko neki savet povodom toga? Smeštaj nam je u sredini južne obale, tako da smo napravili za svaki dan neki celodnevni izlet. Inače, celokupno putovanje će nas (četvoro) koštati po 300-350e plus hrana. S obzirom da se na Islandu nigde ne plaćaju neke ulaznice, sem u Plavu lagunu, a i na osnovu iskustava koje sam čuo od ljudi koji su išli preko agencija, cena od približno 1000e koliko iste naplaćuju je zaista previsoka. Tako mi je jedna drugarica prenela utisak da je spram naših troškova ona znači platila autobuski prevoz gotovo 700 e, jer nigde nije trebala ulaznica. Prilikom potrage za automobilom, postavlja se pitanje da li 4 ili 2WD, a zatim koja sve osiguranja uplatiti. Čitao sam putopise po netu, kažu GP i SAAP (prvo su štete od kamenja, a drugo od peska i pepela- iako nemam ideju kako će da razlikuju da li je oštećenje boje od kamena ili peska-pepela...) obavezno da se uplati, a predlazuda se osiguranje ne uzima kod agencija gde se iznajmljuje i auto, jer se kod klasičnih osiguravajućih kuća za 4-5 puta manje novca ostvaruje pravo na veće premije. Svaki savet je dobrodošao.
 3. Markiša

  Interrail ~15-20.07. до ~15-20.08. 2016.

  Sve spremno za polazak sutra veče. Prva destinacija s dva noćenja je Ljubljana, zatim redom idem Cirih, Ženeva, Valence, Valensija, Kordoba, Malaga, Grenada, Kadiz, Sevilja, Faro, Porto, Lisabon, Madrid, Avinjon i nazad za Beograd. Ako se preklapam negdje s nečijim planom putovanja neka se javi. Takođe, ako se nekome dopada ova tura i ima mogućnosti da isprati još nije kasno.
 4. Markiša

  Interrail ~15-20.07. до ~15-20.08. 2016.

  Još nisam krenuo, u petak uveče ću, tako da je jako vjerovatno da sam u to vrijeme baš u Portugalu.
 5. Planiram da krenem u ovom nekom periodu na putovanje sa kartom za 15 dana korišćenja u okviru jednog mjeseca. Ovo mi je drugi interrail tako da već imam nekog iskustva što se toga tiče. Detaljniji plan putovanja naravno nemam, ali sigurno detaljno obilazim Španiju i Portugal, a od Beograda do tamo bih što manje da "kružim". Znači sklon sam za dogovoru u tom domenu. Planiram uglavnom putovati noću, mijenjati gradove po principu da ne budu udaljeni maksimalno 500-600 km, odnosno 8 sati vožnje itd.. Vjerovatno imam smiještaj kod drugara na jednom ili dva mjesta u Španiji i Portugalu. Inače, imam 25 godina (mašala, ne znam odakle mi toliko) pošto vidim svi to objavljuju pa reko da i ja. Da, u suštini tamo planiram da se napijem iks puta i provedem ekstremno dobro. Pa ako se nekome sviđa ova priča, uklapa mu se u planove i namjere nek se javi, šta drugo.
 6. Markiša

  Ranci

  Ipak sam uzeo SYMBIUM 70 ACCESS+10, jer se nekako čini mnogo veći nego F70 easyfit, zatim kod F70 easyfit rajfešlus na sredini je dupli, jedan ide ka jednom kraju i ostaje pod poklopcem, dok drugi ide na dole i stalno je dostupan nekome ko je iza vaših leđa tako da ga može lako otkopčati ranac, a da ne osjetite. Uzeo sam ga u Temišvaru i cijena je bila 110 eura (499 lei), što je ako uporedite s Dechatlonom u Hrvatskoj za isti model jeftinije za prlibližno 40 e. Nije mi to jasno kako, jer isti lanac je u pitanju, ali primjetio sam da se baš cijene razlikuju. Tako da ako bi da uzimate lijepo na voz, obiđete Temišvar, skoknete do Dechatlona koji je na izlazu ka Aradu i nazad u Beograd.
 7. Markiša

  Ranci

  Upravo mi je taj model Forclaz 70 i zapao za oko, preciznije Forclaz 70 easyfit. Kontaktirao sam preko kupujem prodajem profil " Sportino" koji ima nekoliko njihovih ranaca u ponudi i otprilike prebacuju iz Segedina modele po želji. Trenutno smo u prepisci, ali na primer Quechua F70 obični imaju upravo i mogu da pošalju što nije loš izbor.. Decathlon ima i u Hrvatskoj i Rumuniji.
 8. Markiša

  Ranci

  Prečitao sam 12 stranica i još imam pojedine nedoumice, jer jelte htio bi best buy. Nekako za oko su mi zapali Quechua ranci, čini mi se da su malo jeftiniji od Deutera, a i sviđa mi se što se čini mi jedini kopčaju po srediti. Zanima me, ja nisam našao, ali opet da pitam, mogu li se naći ovi ranci gdje u Beogradu?