AmstraTravel

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About AmstraTravel

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AmstraTravel

  Zivot i rad u Kini

  Kako se to trazi posao kad dodjes u Kinu? Jedino sto mi pada na pamet je da idem od skole do skole i ispitujem trebaju li nastavnika engleskog. Jer koja je razlika ako apliciram na oglas odavde ili iz Kine preko interneta?
 2. AmstraTravel

  viza za KINU

  Thanks. Cini se da sam nabasao na apsolutno sve moguce kineske prevarante.
 3. AmstraTravel

  viza za KINU

  Je li ovo istina?
 4. AmstraTravel

  viza za KINU

  Ima li neko bilo kakvu informaciju vezano za apliciranje za vizu u Sarajevu? I generalno, vaze li za BiH drzavljane neka druga pravila u odnosu na drzavljane Srbije (osim, naravno cinjenice da drz. Srbije od 15.01. vise ne trebaju vizu za ulaske do mjesec dana)?
 5. AmstraTravel

  Zivot i rad u Kini

  Hvala! 😄 Trazicu dalje
 6. AmstraTravel

  Zivot i rad u Kini

  Aplicirao sam preko echinacities za posao nastavnika engleskog u vrticu u Pekingu, kontaktiralo me par agencija i dobio sam neke ponude... Uglavnom, ovo su cinjenice, pa bih zamolio nekoga sa vise iskustva da mi kaze je li ovo dobro ili lose (meni na osnovu onoga sto sam citao ovdje ne djeluje lose) Ne vise od 20 sati sedmicno u vrticu/skoli u Pekingu; plata 8000 RMB sa placenim smjestajem i hranom, oni ce platiti 80% biznis vize, a ja 20%, tamo trebam otici na turistickoj. Nakon godinu dana, odnosno kad istekne ugovor, nadoknadice mi troskove avionske karte. Cini mi se da to nije lose, s obzirom da nisam po zanimanju prof. engleskog (ali bio sam u SAD i Australiji), a radno vrijeme bi mi omogucilo da sa strane nadjem i neki drugi posao.
 7. AmstraTravel

  Viza za Australiju - Bosna i Hercegovina

  Pozdrav! Prije svega, iskustan sam putnik, ali ovako nesto mi se nikad nije desilo, sramota... Iz BiH sam i slijedeci uputstva australske ambasade za drzavljane BiH (http://austria.embassy.gov.au/vien/Touristv_BiH.html) gdje pise da se dokumenti salju postom/kurirom ili donose licno u Bec, ja sam poslao sve papire u Bec postom! Dva sata kasnije sam na ovoj temi saznao da BIH drzavljani mogu aplicirati online (iako i Ministarstvo vanjskih poslova BiH upucuje na slanje postom). Slao sam mail ambasadi i iznio problem, pitao da li da apliciram online iako sam vec poslao dokumente postom, ali odgovor nisam dobio. Imam ono pracenje posiljke i pise da je moja aplikacija danas dostavljena, ali nije naplacen iznos (ispunio sam credit card authorization form koji su oni dali na web-sajtu), pa se pribojavam da nece uopste uzeti aplikaciju u razmatranje jer nije podnijeta online! S druge strane, ako apliciram online, a oni uzmu u razmatranje i identicnu aplikaciju podnesenu postom, mogli bi doci do nekakvog problema... Pretpostavljam da niko nije imao ovakvu situaciju. Naravno, krivica je moja jer ocito nisam dovoljno to istrazio (ovo je bukvalno jedina stranica na internetu gdje pise da se moze aplicirati online), ali nije mi bilo ni na kraj pameti da sluzbeni web-sajt daje informacije stare par godina! Ikakav prijedlog, savjet, iskustvo ... jesu li rigorozni kad neko zabrlja sa aplikacijom, je li se ikome desilo nesto slicno...?