mihaildj

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

About mihaildj

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Recent Profile Visitors

633 profile views
 1. Šta mislite,da li se manje čeka u Podogrici na nemačku vizu?
 2. Jedno pitanje:Moj otac pored srpskog ima i crnogorsko državljanstvo Želi da preda za nemačku radnu vizu (ima obezbeđenog poslodavca) Šta mislite ,da li je pametnije da preda zahtev u ambasadi u podgorici,tj da li se manje čeka?
 3. mihaildj

  Tunis 2018

  Ja sam uplatio anražman u Hotelu El Mouradi Port El Kantoui. Kakav je hotel,da li je neko bio ? Da li u blizini postoji neka pešačka zona,prodavnice,kafići? Koliko vožnje ima od aerodroma do hotela? Inače idem sa agencijom Sunline 17.9. Kakvo je vreme u tom periodu,more?
 4. mihaildj

  Dobijanje hrvatskog državljanstva

  Ja uspešno predao zahtev danas.E sada ostaje samo da čekam i nadam se najboljem
 5. mihaildj

  Dobijanje hrvatskog državljanstva

  Da li možda znate da li je potrebno prilikom predaje zahteva za državljanstvo overena fotokopija pasoša i izvod iz MKR kao dokaz o državljanstvu,ili moram da vadim uverenje o državljanstvu ? Pošto na zahtevu piše ,,uvjerenje o državljanskom statusu:uvjerenje o državljanstvu,ovjerena preslika putovnice odnosno osobne iskaznice,, E sad da li ili jedno ili drugo ili oba?
 6. mihaildj

  Dobijanje hrvatskog državljanstva

  Mislio sam da je možda neko pre ovo radio,pa čisto da mi prenese svoja iskustva... U ambasadi su vrlo škrti po pitanju informacija
 7. mihaildj

  Dobijanje hrvatskog državljanstva

  Upisao sam u Mkr podatak o nacionalnoj pripadnosti.Takođe sam izvadio i potvrdu iz NZS da se izjašnjavam kao hrvat.Jel to dovoljno?
 8. U zakonu o hrvatskom državljanstvu,pročitao sam da se državljanstvo može dobiti ako ste pripadnik hrvatskog naroda i to možete da dokažete,zatim sam zvao ambasadu koja mi je to isto potvrdila.Ono što mene interesuje je da li je neko imao iskustva sa ovim? Ja sam do sada pribavio sledeća dokumenta,koja su mi oni rekli da pribavim : 1.Zapisnik o nacionalnoj pripadnosti-kod nadležnog matičara izjasnio sam se kao hrvat,a potom dobio zapisnik o tome 2.Izvod iz MKR sa podatkom o nacionalnoj pripadnosti 3.Potvrda o nacionalnoj pripadnosti iz Nacionalne službe za zapošljavanje 4.Upis na birački spisak hrvatske nacionalne manjine 5.Zapisnik o nacionalnoj pripadnosti moje majke kao i njen izvod iz mkr sa podatkom o nacionalnoj pripadnosti (upisano je hrvatica) (ona nema i neće hr državljanstvo) ,takođe i njena krštenica iz katoličke crkve Ja krštenicu nemam jer nisam kršten. Recite mi da li je sve ovo dovoljno da bi dobio državljanstvo ili mi treba još nešto ? I da li sva ova dokumenta moram da nosim kod tumača da ih prevodi na hrvatski?
 9. Zato što ne znam jezik,a nemam kad da ga naučim. Nisam uspeo da pronađem odgovor na linku.Ako može neko objašnjenje?
 10. Da li ima neko ko bi mogao da mi odgovori?
 11. Pozdrav,imam pitanje: Situacija je sledeća: Želimo porodično da se preselimo u Nemačku. Tata ima slovenačku radnu dozvolu i s tom dozvolom radi u nemačkoj (prema ugovoru,teren u nemačkoj) Mama i dve sestre imaju mađarske pasoše. Ja imam 19 godina i srpski pasoš (mađarski nije opcija zbog jezika). Ja bi želeo da u Nemačkoj studiram i možda radim nešto usput. Da li ja imam pravo na spajanje porodice preko mame,pošto sam negde načuo da je do 21 god to moguće? Ako nemam,na koji drugi način mogu da dobijem boravišnu dozvolu u Nemačkoj i kakva je procedura? Hvala Unaped!
 12. mihaildj

  Sofija ili Sarajevo?

  I da li je bolje da u Sarajevu koristim gotovinu ili platnu karticu ? Platna kartica mi je jednostavnije rešenje iz prostog razloga što su praznici i menjačnice verovatno neće raditi,ali ne znam da li je prihvataju po restoranima,prodavnicama,za gradski prevoz,taksisti ?
 13. mihaildj

  Sofija ili Sarajevo?

  Ono što me brine: U pitanju je hotel IBIS STYLES (4*) ali ima 5 km do centra.Da li je neko bio u ovom hotelu ,kakav je? I da li je problem stići odatle do centra?
 14. mihaildj

  Sofija ili Sarajevo?

  Koji grad po vašem mišljenu izabrati za doček nove godine? Nisam bio ni u jednom ni u drugom
 15. Jedno pitanje: Prilikom online kupovine fudeksove karte za beč,da li se karta dobija na kućnu adresu,ili na mail u pdf formatu,pa se štampa? (platio bi karticom)