Turija

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Turija

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Turija

  Zivot i rad u Kini

  Ovo za bachelor diplomu je važno njihovim državnim organima prilikom izdvanja radne licence, ti možeš da prevedeš diplomu naše vosoke strukovne škole (trogodišnje strukovne studije - Viša škola pre Bolinjske deklaracije), kao Bachelor degree ali nisam siguran da li koneski državni organi priznaju tu diplomu kao fakultetsku što ona realno nije. Meni je čak sama škola izdala diplomu na engleskom i pise "Bachelor of economics", "basic applied studies" ali niko ne zna da mi kaže da li je ta diploma priznata kao Bachelor u Kini ili nije. Ono što kapiram je da Kona traže čistu fakultetsku diplomu a ova na kojoj piše applied studis u stvari nije fakultetska diploma. To što si izvršio nadoveru u sudu, overe u ministarstvima i na kraju punu legalizaciju u ambasadi se ne odnosi na sadržaj dokumenta već na potpis nadležne osobe ( koja ima deponovan potpis u sudu) i pečat institucije, koja je izdala dokument. Voleo bih da ako neko zna više o ovome da me uputi gde da se raspitam? Kako mi to ne bi bio jedini problem za dobijanje radne licence.
 2. Turija

  Zivot i rad u Kini

  Da li se radna dozvola može da dobije sa diplomom visoke strukovne škole (npr. "appl bachelor of economics in tourism and hospitality") ili izrečito mora da bude fakultetska diploma?
 3. Turija

  Zivot i rad u Kini

  Kako sam do sada informisam, za dobijanje Z vize i uopste pronalazenje posla je potrebno imati "Bachelor" degree (4 godine fakulteta). Diploma koju imam je Strukovni ekonomista tj. "Bachelor appl" (3 godine drzavne visoke poslovne skole u Leskovcu). Da li vredi sa ovom skolskom spremom pokusati ili ne?
 4. Turija

  Zivot i rad u Kini

  Kako sam shvatio fakultetska diploma tj. "Bachelor" degree je uslov za dobijanje radne Z vize. Na oglasima za posao predavača engleskog u vrtićima je svuda istaknuto "Bachelor" degree. Imam diplomu strukovnog ekonomiste što je "Bachelor appl". Da li je moguće sa diplomom visoke strukovne škole tj. "Bachelor appl" naći posao predavača engleskog jezika i dobiti radnu Z vizu?