Nikola91

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

About Nikola91

  • Rank
    novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Pozdrav! Postavio sam ovo pitanje u temi za legalizaciju dokumenata ali nznm kolko je tema aktivna jer niko još nije odgovorio. Naime, na mom originalu diplome iako sam završio faks po Bolonji ne stoji Bachelor već samo broj ects bodova i naziv zvanja na srpskom. Ali imam dodatak diplomi na engleskom gdje stoji Bachelor of Laws i sve ostalo, predmeti i sl. Znači čitav dodatak od 3 strane je na engleskom. E sad jel dovoljno samo da priložim taj dodatak ili mi treba posebno uvjerenje od faksa da sam Bachelor?
  2. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Hvala Lazare. Iz nekog razloga Wechat mi je blokiran, pa ako neko moze da mi pomogne. Moj id je NikolaSK91
  3. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Fun fact, kontaktirao sam sud na čijoj sam teritoriji stekao diplomu i u sudu nemaju sudskog tumača.
  4. I samo jos neko ko je ovo radio u BiH, legalizaciju i prevode da napise kolko ga je sve to kostalo.
  5. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Jel moze neko ko je radio legalizaciju u BiH da napise kolko su ga izasle sve te ovjere i prevodi?
  6. Pozdrav! Na temama sam iscitao sve oko legalizacije ali jos imam neke nedoumice. Naime, legalizujem original diplome jel tako ? Ne kopiju diplome . Kada legalizujem original i njegov prevod (sud, ministartsvo pravde, ministarstvo spoljnih poslova, ambasada Kine) treba li da saljem tu diplomu u Kinu direktno il je dovoljno samo da skeniram i posaljem? Jer original zelim da zadrzim kod sebe i ne saljem nikome. Takodje na diplmi mi ne pise Bachelor, vec samo Diplomirani pravnik. Ali na dodatku diplomi na engleskom gdje su mi i ocjene pise Bachelor of Laws. Jel treba i taj dokument da legalizujem u svim tim institucijama? Jer ja kontam kad mi sudski tumac prevede original diplome, Diplomirani pravnik na srpskom ce biti Bachelor of Laws na engleskom? Pa nznm sad da li i na srpskom primjerku treba da stoji BACHELORS jer ce definitivno taj naziv stajati na englesko prevodu? Hvala!!!
  7. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Hvala ti! Znaci ide ovako: prevedenu kopiju diplome na engleski ovjeravam u sudu gdje sam zavrsio faks,prevedeno na engleski uvjerenje o nekaznjavanju u sudu mjesta prebivalista, onda nosim na overu u Min pravde pa nosim na ovjeru u Min spoljnih poslova, pa onda u ambasadu Kine. Malo me buni to, jel ovjeravam kopiju il original diplome i jel ovjeravam i diplomu koja je na srpskom i prevedenu na engleski. Isto i za uvjerenje o nekaznjavanju, jel ovjeravam i uvjerenje na srpskom i na engleskom? I sto se tice prevoda, jel se moraju prevoditi u sudu kod sudskog tumaca il moze neko privatno da mi prevede?
  8. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Jel isao neko preko work and travela iz BG za Kinu? Kolko vidim ugovor je na godinu dana sa mogucnoscu produzenja. I rad je legalan kolko vidim sto nije mala stvar iako je manja plata. Iskustva?
  9. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Have received an education conducted in English for at least 12 years. Jel neko zna sta znaci ovaj uslov? Jel se odnosi da smo sve predmete slusali na engleskom?12 godina?
  10. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Na drugom forumu sam dobio takvo objasnjenje a meni je to doduse i logicno. Ti mozes da ostanes 90 dana u periodu od 180 dana. Ali ako ima neko iz BiH tamo da objasni, valjalo bi jer sam i ja iz BIH i planiram put. Dakle po ovome udjes, ostanes 3 mjeseca, nakon toga moraš da izadješ i budeš negdje drugo 3 mjeseca. ,, Tim sporazumom propisano je da državljani obiju strana mogu bez vize ulaziti i boraviti na teritoriji druge države do 90 dana, u bilo kojem periodu od 180 dana"(BIH). ,,Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, državljani dve zemlje će moći da borave ili tranzitiraju na teritorijama Kine i Srbije do 30 dana od ulaska"(Srbija)
  11. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Jel ima neko u Kini da je sa BiH pasosem da objasni kako je dobio vizu? Posto mi mozemo da ostenemo 90 od 180 dana i za nas ne vazi ono sto rade drzavljani Srbije da sijeku granicu svaki mjesec. Dakle treba nam neka viza.
  12. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    eDIT_ NikolaSK91
  13. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Ako neko planira u nekom buducem periodu da pali tamo a narocito ako je iz RS/BiH moj we chat je:NikolaS91. Ovo za BiH govorim zbog iste papirologije koja nam treba i blizine :). POZZ :)
  14. Nikola91

    Zivot i rad u Kini

    Nznm kako je bolje ici u Sloveniju i raditi fizički nego predavati djeci Engleski. Zbog fizičkog posla nikad ne bih napustao posao koji ovde imam.