Papirus

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

About Papirus

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Papirus

  Britanske vize

  Update: dobila sam vizu! S tim što mi je stiker sada drugačiji u odnosu na prošlu godinu (?) Prošlogodišnji je bio zelen i baš je pisalo "VISA", dok na ovome piše "Entry Clearance", a ostatak je identičan - znači klasika: piše tip posete VISIT, multi entry, datum važenja, itd. Da li neko zna u čemu je razlika, i zbog čega sam sada dobila Entry Clearance s obzirom da sam aplicirala za potpuno istu stvar i od dokumenata priložila maltene sve što i prošle godine? Nigde ne mogu da pronađem neki konkretan odgovor. 🤔
 2. Papirus

  Britanske vize

  Jeste mi tvoje iskustvo ulilo nadu haha! Evo da podelim i ja svoje, ja sam danas primila mail da ce mi pasos u sledeca dva dana biti spreman za preuzimanje. Predala sam dokumenta proslog ponedeljka i jutros (cetvrtak) sam primila taj mejl da je gotovo. Videcemo kad preuzmem pasos kakav je ishod!
 3. Papirus

  Britanske vize

  Jesu li trebali da mi uzmu u TLS centru i onu formu od 13 strana? Od svega što sam predala, naknadno su skenirali samo checklistu i vratili mi sve bez skeniranja forme. Oni to pretpostavljam imaju u digitalnom formatu? Ili sam ja prošla sa izostavljenim dokumentom? 😰😰 E da, i je l mislite da ima šanse da mi do 14. Oktobra stigne pasoš ako sam ga predala 24. Septembra i istog dana je stigao u DMC 🤕 Preračunala sam se izgleda i kupila karte za 15. Oktobar 😞
 4. Papirus

  Britanske vize

  Hvala vam!
 5. Papirus

  Britanske vize

  Je li zna neko šta tačno treba da uradim u slučaju da se ovo ne popravi? Termin u TLS centru mi je zakazan za Ponedeljak, 23 Sept, i već tri dana nisam u mogućnosti da preuzmem checklistu.
 6. Papirus

  Britanske vize

  Kako si ti to uradio? 😄
 7. Papirus

  Britanske vize

  Hvala puno na brzom odgovoru! Još jedna sitna stvar me interesuje, da li je potrebno da u svakom pdf dokumentu bude samo po jedna strana, ili mogu da grupišem relevantne stvari?
 8. Papirus

  Britanske vize

  Pozdrav svima! Drugi put apliciram za vizu, i imam par pitanja: 1. U kom formatu treba da budu dokumenta koja sami aploudujemo na TLS sajt, pdf, jpeg.. ? I da li je potrebno da sve bude u boji i A4 formatu? Da li postoji neki redosled kojim aploudujemo dokumenta, ili sve ide odjednom? 2. Da li je potrebno posle poneti ta dokumenta i originale u TLS centar radi provere, ili su potrebni samo pasoš, potvrda o uplati, popunjena checklista i formular? 3. Za vreme trajanja prethodne vize sam tri puta ušla u UK da posetim dečka koji je britanski državljanin. Poslednji put sam na onom papiru koji popunjavamo napisala da ostajem 17 dana. Međutim, na dan kad sam trebala da napustim zemlju sam propustila let zbog sudara na autoputu i zastoja koji je trajao 3h, nakon čega sam kad sam stigla na aerodrom odmah na šalteru avio kompanije kupila kartu za prvi sledeći let nazad, što je bilo dva dana kasnije i imam papirić sa novom kartom kupljenom na šalteru koji bih mogla da priložim kao dokaz. Da li mislite da je potrebno ovo pominjati prilikom aplikacije, s obzirom da sam ostala dva dana duže nego što je isprva "planirano"? Ili možda dečko da pomene to u pozivnom pismu, s obzirom da me je on vozio na aerodrom. 4. Da li je problem što je pozivno pismo vrlo slično prošlogodišnjem, samo smo malo promenili neke rečenice i dodali relevantne "novitete" (?)
 9. Papirus

  Britanske vize

  Jao.. sutra ujutru u 9:20 mi je predaja dokumenata, a upravo sam primetila da mi je na overenom prevodu potvrde sa fakulteta pogresan datum upisa, pise 2016/2017, dok na originalu pise 2017/2018.. vec su zatvorili tamo gde sam prevodila sta mislite da uradim? da ostavim tako, gledaju li oni original? jer i na indeksu mi pise 2017/2018, i na originalu, samo u tom prevodu pogresno.. mislite da je veliki problem? i ja glupa sto nisam tri puta proverila, skroz slucajno sam primetila sad kad sam jos jednom proveravala je l sve tu..
 10. Papirus

  Britanske vize

  Nakon apliciranja, malo sam kopala po TLS sajtu, i ugledala ovo: PRICE: € 30.00 Walk In Appointments – Apply immediately at the VAC without needing to wait for an appointment slot. You must make an appointment when applying online but can proceed directly to the VAC. Nije mi bas najjasnije kako funkcionise, je l ima neko informaciju?
 11. Papirus

  Britanske vize

  Pozdrav, napokon sam prikupila sva potrebna dokumenta i krenula da se prijavljujem za Standard Visit vizu, i odmah sam utvrdila da imam problem Citav zivot imam srpsko drzavljanstvo, ali nisam zivela ovde. Prosle godine, Januara je moja mama uzela stan ovde u Beogradu jer ovde studiram sada medjutim kada sam se preselila i uzimala licnu kartu, mama nije bila tu, tako da nisam sa sobom imala ugovor za stan, zbog cega sam se prijavila na adresu kod tetke.. i ta adresa mi svuda stoji, i na pasosu, na potvrdi iz banke, licnoj.. Da li ja prilikom prijavljivanja da upisem tu adresu koja mi je na svim dokumentima, ili da napisem ovu trenutnu gde ja sve vreme zapravo zivim?