Filip00031

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Filip00031

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Filip00031

  Avantura Biciklom Do Soluna

  Pozdrav stranče, Ja sam FIlip i živim u Surdulici (gradić pored Vlasinskog jezera). Ovog leta sam bio na prvom "većem" putovanju biciklom. Sa drugom sam bio do Makedonije iz Surdulice, tačnije do Skoplja i bilo je nezaboravno. Prešli smo 130km u jednom danu, što je za nas bio veliki uspeh. Pored svih lepota na ovom putovanju, najlepši osećaj je bio osećaj SLOBODE. Mogli smo da dnevno vozimo 30km, a mogli smo da vozimo 130km, kao što smo i uradili, mogli smo da spavamo gde hoćemo i kad hoćemo ( imali smo šator za 4 osobe ), tako da je taj osećaj slobode neverovatan. Posle tog putovanja sam mislio da odem na nešto dalje ali nisam imao sa kim. Tako da sam došao na ideju da ovde okušam sreću. Dakle, plan je za sada ovakav: Mislio sam da se ide do Soluna. BIciklom. Ne moraš sad da imaš neki bajs od 1000 eur, mislim super ako imaš, ali da je uglavnom dobar. Da rade obe kočnice, menjači, da se točkovi ne klimaju levo-desno ( 1cm je jako puno), jako je bitno da je kod srednjeg pogona sve uredu, i naravno treba da se proveri sve ostalo. Ja imam Capriolo Varanus, nije ništa posebno i uopšte nije namenjen za takva putovanja, ali je u dobrom stanju i već sam ga probao na većem putovanju. Drži se. Išli bi preko Makedonije, zato što je uglavnom nizbrdo ( od Kumanova do Skoplja nisam zavrteo pedalu skoro 20km ). Od Surdulice do Soluna ima 330km. naravno, vozili bi autoputem, što nije nikakav problem. Ali je problem odakle si ti. Ako si dosta daleko od Surdulice, a stvarno želiš da ideš, onda ili uzmi voz iz grada ili najbližeg grada koji ima voz pa dodji dovde ( karta za bajs je 100 dinara ) ili dođi bajsom ili se snađi nekako. E sad ako si ti bliži/bliža do Soluna, onda ću ja doći do tebe, pa onda krećemo. Ja imam 19 godina tako da bi bilo super kad bi pošao neko sa tim okvirom godina jer imamo više naših tema za razgovor, i bitno da si punoletan/punoletna jer ima sigurno neki razlog zašto treba. Takođe su potrebni pasoš i lična karta. Na ovom putovanju sam mislio da odvojimo koliko god želimo slobodnih dana, tj. da nismo ograničeni, jednostavno pođemo i vozimo koliko možemo, kad nam se spava, spavamo, kad nam se vozi, vozimo. Da sam hteo da odem na more onda bih platio lepo smeštaj i odseo 10 dana. Zato sam mislio da ovo putovanje bude low-budget. Spavali bi u šatoru koji se rasklapa za 5 minuta i sve ostalo bi poneli na bajsu. U Solunu bi ostali koliko god želimo, a onda bi se vozom vratili za Srbiju. Bila bi to nezaboravna avantura. Dakle, ko god da si, muško ili žensko, nije bitno, bitno je da imaš avanturistički duh, da voliš da sklapaš nova prijateljstva i da si spreman/spremna i na loše trenutke, jer je i to deo putovanja. Ko god da je zainteresovan, slobodno mi se javite ovde ili na instagramu u DM. Instagram: @feeltheadventure.
 2. Hteo bih da odem do Skoplja ovog leta biciklom, pa se pitam kakva je procedura na granici? Da li trebam da imam nekakvu posebnu opremu, nešto osim pasoša... Da li mogu da prođem pored carine sporednim putem pošto je on na nekih 500-700m od graničnog prelaza ili moram da se ukljucim na autoput kako bih prošao granični prelaz? Da li znate neki low-low-budget hostel/motel u kojem mogu da prenoćim sa drugom u Skoplju?
 3. Filip00031

  Kampovanje u Budvi?

  A koliko se placa mesto za kampovanje i moze li se prespavati 10 dana u svom satoru?
 4. Filip00031

  Kampovanje u Budvi?

  Zanima me da li u Budvi postoji neki kamp gde mogu ostati 10 dana sa drugom. Ako ima, zanima me koliko se naplaćuje dnevno, da li treba da donesem svoj šator ili tamo ima mogućnosti da se spava u prikolici ili tako nešto i ima li tuševa i toaleta? Ako neko ima nekog iskustva, pišite.