Filip00031

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About Filip00031

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Filip00031

  Pešice "najdužom plažom na svetu"

  Hej Nemanja, drago mi je što imamo ista interesovanja, ali ne verujem da ću izdržati, a da ne krenem do septembra. Vrućina mi ne smeta, čak šta više, obožavam je, a gužve po plažama nam neće smetati jer ne idemo da tražimo slobodne ležaljke. 😃
 2. Pozdrav stranče, Nedavno mi je na pamet pala jedna jako zanimljiva i avanturistička ideja. Naime, reč je o tome da se ode autostopom do Grčke, tačnije do početka prvog prstena ( oko 700km ako se kreće iz Beograda ), i da se pešači isključivo duž plaže do kraja prstena. Naravno, ja bih obišao ceo prsten u krug, ali to zavisi od umora i snage koja preostane. Od Неа Потидеа do Loutra ima oko 50-ak kilometara, ali bi možda produžili još koji kilometar ka dole. Zatim bi prešli poluostrvo popreko kako bi došli do druge strane i krenuli ka gore, ako nam ostane snage i ako sve bude u redu, a ako ne, onda bi krenuli autostopom kući. Duž svih tih plaža je moguće proći pešaka, sve sam detaljno pregledao na mapama, osim nekih mesta gde je potrebno da se malo zaobiđe, što uopšte nije strašno. Što se tiče hrane i vode, ja imam ranac od 50l, kupljen u Decathlon-u i jako je kvaitetan. Može dosta da stane u njemu, tako da bih tu nosio hranu i vodu, kao i sve ostale potrepštine. Ne ide se kroz pustinu Gobi, pa ćemo sigurno nailaziti na prodavnice u kojima ćemo dopuniti zalihe. Što se tiče spavanja, imam šator za četvoro i u njemu dve osobe mogu lagano da spavaju. Mesto za postavljanje šatora se uvek može naći, možemo da spavamo i pored plaže ponekad ili prespavati u nečijem dvorištu. Od opreme je jedino potrebno neka podloga, kao i neka vreća za spavanje ( i dobra volja, naravno ). Za ovo putovanje je potrebno da si avanturističkog duha, da uživaš u prirodi i naravno, da se ima "malo" kondicije. Koliko će nam dana trebati za ovo zavisi od mnogo stvari, i od nas samih. To je i po meni najbolja stvar, što smo jednostavno SLOBODNI. Nemamo neke stroge smernice gde i kada treba ići i koliko ostati na kojem mestu. Jednostavno samo šetati duž beskrajne plaže po vrelom danu, dok stopala hladi more, a um bistri vedrina dana i prelepi horizont. Nije potreban neki veliki budžet pošto se ide autostopom, spava se u šatoru, a hrana se kupuje u običnim prodavnicama. Nije obavezno da se ide autostopom, možemo kupiti i kartu za autobus, ali je fora da se prođe sa što manjim budžetom i što više lepših uspomena. Mislio sam da se krene juna ili jula iz Beograda., da bi imali vremena da sve lepo organizujemo, a i tada su pravi letnji dani. Ja imam 20 godina i trenutno studiram u Beogradu. Super bi bilo kada bih krenuo sa nekim mog uzrasta, tako da, slobodno pišite, iako možda ne odemo zajedno, bar je to jedno novo poznanstvo. Živeli. Instagram | @feeltheadventure
 3. Filip00031

  Avantura Biciklom Do Soluna

  Pozdrav stranče, Ja sam FIlip i živim u Surdulici (gradić pored Vlasinskog jezera). Ovog leta sam bio na prvom "većem" putovanju biciklom. Sa drugom sam bio do Makedonije iz Surdulice, tačnije do Skoplja i bilo je nezaboravno. Prešli smo 130km u jednom danu, što je za nas bio veliki uspeh. Pored svih lepota na ovom putovanju, najlepši osećaj je bio osećaj SLOBODE. Mogli smo da dnevno vozimo 30km, a mogli smo da vozimo 130km, kao što smo i uradili, mogli smo da spavamo gde hoćemo i kad hoćemo ( imali smo šator za 4 osobe ), tako da je taj osećaj slobode neverovatan. Posle tog putovanja sam mislio da odem na nešto dalje ali nisam imao sa kim. Tako da sam došao na ideju da ovde okušam sreću. Dakle, plan je za sada ovakav: Mislio sam da se ide do Soluna. BIciklom. Ne moraš sad da imaš neki bajs od 1000 eur, mislim super ako imaš, ali da je uglavnom dobar. Da rade obe kočnice, menjači, da se točkovi ne klimaju levo-desno ( 1cm je jako puno), jako je bitno da je kod srednjeg pogona sve uredu, i naravno treba da se proveri sve ostalo. Ja imam Capriolo Varanus, nije ništa posebno i uopšte nije namenjen za takva putovanja, ali je u dobrom stanju i već sam ga probao na većem putovanju. Drži se. Išli bi preko Makedonije, zato što je uglavnom nizbrdo ( od Kumanova do Skoplja nisam zavrteo pedalu skoro 20km ). Od Surdulice do Soluna ima 330km. naravno, vozili bi autoputem, što nije nikakav problem. Ali je problem odakle si ti. Ako si dosta daleko od Surdulice, a stvarno želiš da ideš, onda ili uzmi voz iz grada ili najbližeg grada koji ima voz pa dodji dovde ( karta za bajs je 100 dinara ) ili dođi bajsom ili se snađi nekako. E sad ako si ti bliži/bliža do Soluna, onda ću ja doći do tebe, pa onda krećemo. Ja imam 19 godina tako da bi bilo super kad bi pošao neko sa tim okvirom godina jer imamo više naših tema za razgovor, i bitno da si punoletan/punoletna jer ima sigurno neki razlog zašto treba. Takođe su potrebni pasoš i lična karta. Na ovom putovanju sam mislio da odvojimo koliko god želimo slobodnih dana, tj. da nismo ograničeni, jednostavno pođemo i vozimo koliko možemo, kad nam se spava, spavamo, kad nam se vozi, vozimo. Da sam hteo da odem na more onda bih platio lepo smeštaj i odseo 10 dana. Zato sam mislio da ovo putovanje bude low-budget. Spavali bi u šatoru koji se rasklapa za 5 minuta i sve ostalo bi poneli na bajsu. U Solunu bi ostali koliko god želimo, a onda bi se vozom vratili za Srbiju. Bila bi to nezaboravna avantura. Dakle, ko god da si, muško ili žensko, nije bitno, bitno je da imaš avanturistički duh, da voliš da sklapaš nova prijateljstva i da si spreman/spremna i na loše trenutke, jer je i to deo putovanja. Ko god da je zainteresovan, slobodno mi se javite ovde ili na instagramu u DM. Instagram: @feeltheadventure.
 4. Hteo bih da odem do Skoplja ovog leta biciklom, pa se pitam kakva je procedura na granici? Da li trebam da imam nekakvu posebnu opremu, nešto osim pasoša... Da li mogu da prođem pored carine sporednim putem pošto je on na nekih 500-700m od graničnog prelaza ili moram da se ukljucim na autoput kako bih prošao granični prelaz? Da li znate neki low-low-budget hostel/motel u kojem mogu da prenoćim sa drugom u Skoplju?
 5. Filip00031

  Kampovanje u Budvi?

  A koliko se placa mesto za kampovanje i moze li se prespavati 10 dana u svom satoru?
 6. Filip00031

  Kampovanje u Budvi?

  Zanima me da li u Budvi postoji neki kamp gde mogu ostati 10 dana sa drugom. Ako ima, zanima me koliko se naplaćuje dnevno, da li treba da donesem svoj šator ili tamo ima mogućnosti da se spava u prikolici ili tako nešto i ima li tuševa i toaleta? Ako neko ima nekog iskustva, pišite.