acilej

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About acilej

 • Rank
  novajlija
 1. acilej

  Viza za SAD

  @mveruovic Ništa za tada jer se on vraća krajem ovog mjeseca, a meni porodiljsko odsustvo traje još 2 mjeseca, tako da posle nećemo imati kad. Šteta, htjela sam viđeti Ameriku 😑. Možda jednog dana
 2. acilej

  Viza za SAD

  Znači njegova "laž" je presudila da ja ne mogu dobiti vizu sigurno nikad više 😀. Ja ispaštam zbog njega 😀, bez obzira što svak odgovara za svoj postupak. Dođemo tako do zaključka da svi oni koji žele da odu, a imaju nekog tamo ko je pod statusom NONIMIGRANT, a mekmoli ostao na crno ne treba ni da pokušava da aplicira. @mveruovic Je li to ambasada u BG što pušti tu ženu kojoj je muž na crno ostao da i ja idem tamo da apliciram? 😀Možda budu tolerantniji prema meni bez ako nijesu umreženi 😀
 3. acilej

  Viza za SAD

  @mveruovic @bam-bam @Dragance Izvinite ako vas smaram, ali vi ste putnici koji ste ili bili ili idete i vracete se, pa nađem za shodno da baš vas konsultujem. Meni nije jasna još jedna stvar; zašto u aplikaciji postoji status NONIMIGRANT ako nije legalno biti u zemlji duže nego što si rekao da ćeš biti? Ne razumijem. Evo da moj muž danas ode u SAD, pa meni da mu se prikljucim u putovanju treba minimum 2 mjeseca da sredim svoja dokumenta. Vidite ovo, ja sam od dana kad sam ispunila aplikaciju cekala mjesec i po do zakazanog razgovora jer termina nije bilo. I samim tim sam u aplikaciji morala da promijenim svoj datum odlaska. Pa ja da toliko nisam cekala na intervju, moj suprug bi u tom momentu bio krace tamo. Ne razumijem nikako kako je status NONIMIGRANT među preostala 3 u aplikaciji legalan, a nije legalan? Je li sve u svemu problem samo što je on rekao da će ostati ovoliko a ostao mnogo duže? Druga stvar koja meni nije jasna je ovo, ako je nelegalno biti u zemlji 6 mjeseci na koliko si i dobio boravak, kako je legalno sljedeće (pričam iz iskustva): Momak otišao na turističku vizu, prekoračio i vizu i boravak, ostao 4 godine, u međuvremenu se oženio i sestra ide kod njega i navodi da ide kod njega (jer naravno, on je ženidbom dobio green card ili kako već se to zove). I dobija vizu lagano. Znači njegov status je mnogo bolji nego status mog supruga. Jer većina ljudi je tako odlazila i udavali se i ženili za papire, ne znam otkud bi nas toliko tamo bilo nego tim putem. Previše nelogičnosti. Da je veća "laž" mog supruga koji će ostati 5 mjeseci na dozvoljeni boravak nego nekog tamo što je sve prekršio. Kako to ljudi? Zašto su mene kaznili zbog njega, pa svak je aplikant sam za sebe, u mom slučaju je bilo previše vidno da neću ostati tamo, ako se isključivo to prati? Radim 2 jako dobra posla, jako dobra primanja imam iskreno, da nema razloga da idem da radim po Americi na crno, nemam nikakve potrebe, dvoje malo djece imamo (2 godine i godinu), da mi prvi službenik gleda dokumentaciju i kaže: "Vi zaista imate jako urednu dokumentaciju" , razgovor je trajao minut i da mi na kraju kažu tako: "Ne možete dobiti vizu zbog supruga".
 4. acilej

  Viza za SAD

  Znate kako, ja sam pokušala iskreno da kažem da idem kod njega i da nam je u planu zajedno da se vratimo. Ta priča je potpuno bila OK sa prvim konzularnim službenikom, čak baš sve super i nešto se šalila sa mnom, dok me nijesu sjutra pozvali da ipak dođem na ponovni razlogom i drugi službenik me počeo ispitivati i rekao da ne mogu da dobijem vizu upravo zbog njega. E sad, znajući iskustva drugih žena kojima muževi tamo rade na crno i prekoračili su boravak od 6 mjeseci, sve su rekle da nemaju nikog u Americi i svima je ista priča, da ukoliko ih pitaju zašto nijesu rekle istinu, svaka je imala spreman odgovor tj.da su mislile da se to pitanje odnosi na nekog ko ima američko državljanstvo. Moj problem je što sam zaista htjela da odem turistički i što sam bila iskrena 😀, tj. rekla apsolutno sve, da je muž kod prijatelja, odužio jeboravak jer je htio više gradova da obiđe, da je finansijski on inače pokriven jer je bivši pomorac i imala bankovni račun, ali su oni mene zbog njega htjeli baš da kazne. Vjerujte mi, putovala sam svuda, u V.Britaniji toliko puta nikad na takav način komunikacije nijesam naišla, toliko je taj drugi službenik bio nekulturan, ja sam mislila u jednom momentu da će da me izbije 😀, Previše je na mene vikao. Krajnje nekulturno. Mislim da kao aplikanta mogu da mi odobre ili da me odbiju za vizu. To povišavanje tona nepotrebno, ne znam, bila sam razočarana, pa mi više i nije do odlaska. 
 5. acilej

  Viza za SAD

  Svima vam puno hvala na odgovorima. Sjajni ste!
 6. acilej

  Viza za SAD

  E upravo taj dio me je zanimao. Znači, imaju u evidenciji ko je napustio, a ko ne. Moja drugarica je imala isti status kao ja, samo je ona navela da nema nikog tamo i to joj je prošlo. Mada, to je bilo na prvom apliciranju. Vrlo je moguće da su mene upamtili, tj. imaju me u evidenciji i da ne bih smjela rizikovati. Odustajem onda od ponovnog apliciranja. Nadam se da nisam njemu sad problem napravila.
 7. acilej

  Viza za SAD

  Niste me, čini mi se, shvatili. Imamo dvoje malo djece (bebe). Ja zaista hoću da pođem turistički, doduše kod njega 😀. I ja sam sama navela da je on tamo, jer je dobio ulaz u zemlju od pola god, još uvijek mu je ulaz legalan. Ja pitam, da li mogu u sljedećoj aplikaciji da stavim da nemam nikog tamo? Imaju li oni u evidenciji da on nije napustio Ameriku? Mogu li reći da se vratio? Ja kad sam ovo ispričala kod prvog konzularnog službenika je prošlo, jer sam nosila i izvode iz registra rođenih, moju potvrdu o zaposlenju i oni su mi rekli da imam jako urednu dokumentaciju i imam zaista dobar posao i dobra primanja. Ali kod drugog službenika je bila stvar drugačija. "Nećemo Vam odobriti vizu zbog Vašeg muža, pa kad se on vrati, Vi aplicirajte".
 8. acilej

  Viza za SAD

  Pozdrav ljudi, morate mi pomoći. Prošle sedmice sam aplicirala za američku vizu. Prvo su mi je odobrili na osnovu moje dokumentacije koja je besprekorna i posle 2 dana me zovu da mi kažu da mi ipak ne mogu odobriti viziranje. Naime, suprug mi je u Americi već 4 mjeseca i ja sam to u aplikaciji navela, status NONIMIGRANT. E sad, oni su me naknadno odbili za vizu jer je on u svojoj aplikaciji naveo da hoće da ostane u Americi samo 15 dana i naravno da im je čudno što toliko vremena tamo radi. Ja bih još jednom da pokušam da apliciram posle nekog vremena, ali me zanima, da li smijem reći u aplikaciji da u Americi nemam nikoga, da li oni to mogu provjeriti? Pri ispunjanju aplikacije, gdje je pitanje zašto sam odbijena prvi put za aplikaciju da kažem da mi je dokumentacija bila nepotpuna. Dakle, moje pitanje, da li oni mogu znati da je moj suprug još u Americi?