sun_shine

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

  Never

About sun_shine

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Jedan predlog šta uraditi. Probati pastrmku u blizini Resavske pećine, tačnije vodopada Lisine (negde vidim da se zove i Veliki buk). Savršena je i ubedljivo najbolja od svih koje sam probala, a uopšte nije skupo..
 2. sun_shine

  Paraglajding?

  Ja bih pre napisala ČAK 100 evra.. :-\
 3. sun_shine

  Kusadak

  I? Ostade li suv?
 4. sun_shine

  kako do Đavolje Varoši?

  Đavolja varoš je apsolutno vredna svakog pređenog km! Pa i Petra staje u celu jednu fotografiju, pa je svetsko čudo! Posetila sam je prošle godine u maju, ne sećam se koliko smo platili ulaz, znam da nije bilo skupo. I ulazak u Drvengrad se plaća(o) 180 din, a šta tek tamo ima da se vidi.. Apsolutno se ne slažem sa komentarima tipa nema šta da se vidi i skupo je. Dole je sve jeftinije nego u BG. Prespavala sam u motelu na ulazu u Kuršumliju, za nekih 600-700 din, nije neki luksuz ali je čisto i ljudi su izuzetno ljubazni. Uveče smo u kafani sa gazdom gledali TV. Mi smo išli ibarskom magistralom preko Čačka, Kruševca, Brusa, Prukuplja, zaobišli Kopaonik. Put je dobar, pogotovo kod Prokuplja kad se vozi potpuno ravnim putem kroz dolinu. U povratku obišli Kruševac. Iako smo išli na vikend i mislili da ćemo imati dosta vremena za usputne obilaske, ništa od toga nismo stigli da vidimo. Put je dosta dug, i vreme prebrzo prolazi..
 5. sun_shine

  Grčka autom

  Zaboravila sam napisati da je to za nas troje, bračni par i bebu , zato je mislim oko 30 evra. Ja eto kud god dosad da sam putovala nisam uplaćivala osiguranje. Ne kažem da ne treba Sad prvi put čujem da je osiguranje obavezno..
 6. sun_shine

  Vozom do Zagreba

  Drugi. Al vagon je fantastičan!
 7. sun_shine

  Vozom do Zagreba

  I ja sam često putovala tim vozom i nikad mi se nije desilo da pomislim da mi treba vreća za spavanje. Čak suprotno. Poslednjih godinu-dve uvek je u kompoziciji bio jedan nov vagon, predivan, ja sam kupe morala slikati jer je bio kao iz časopisa Sav neki moderan, mirišljav, poseban, sedišta čista, toplo unutra, ma kao da ne krećem iz Srbije On je uvek prvi do lokomotive, slovenački, i ako se već ide tim vozom, obavezno ići u prve vagone jer ti idu preko granice i moraju biti "normalni", dok oni koji ostaju u Srbiji su tipično naši Voz je kao što je gore napisano uvek tačan u dolasku u ZG, jednom je možda kasnio 20-ak minuta.
 8. sun_shine

  Grčka autom

  Ja malo uskačem u temu, sa pitanjem kojem ovde možda i nije mesto.. Planiram u junu isto kolima u Grčku, do Stavrosa. Da li je za ulazak u Grčku neophodno zdravstveno osiguranje? U agenciji mi kažu da bi bilo poželjno da se osiguramo (drugačiji odgovor od njih nisam ni očekivala). Navodno je obavezno od 01.01.2010. Ima li tu istine? Ne daje mi se, ako ne mora, još 20-30 evra..
 9. sun_shine

  Kolima po Srbiji - najlepša mesta?

  anka, što više razmišljam o tvom predlogu sve mi se više dopada, i mislim da ću upravo okrenuti na tu stranu Jedino me zanima kako ta skela ide, na koja dva sata? Plašim se da ne dođem a ona taman otišla. I jel to sve može da se stigne da se vidi, i vrati kući, za jedan dan? Ako se još nečeg setim pitaću
 10. sun_shine

  Kolima po Srbiji - najlepša mesta?

  Da se nastavim na priču o Đerdapu. Nadam se da postavljačica teme neće imati ništa protiv, može i njoj jednog dana kad odluči da krene na tu stranu biti od koristi Gde uopšte ići, i možda glupo pitanje, šta Đerdap uopšte podrazumeva? Da li je to Golubac, Donji Milanovac, ili Kladovo? Čitajući po internetu o klisuri nigde nisam našla konkretan podatak gde da idem da vidim što je više moguće. Kod Golupca je tvrđava, Donjeg Milanovca Lepenski vir, a Kladova hidrocentrala. A sve je jedno od drugog prilično daleko. Od Obrenovca do D.Milanovca ima izgleda 180 km. Ko je bio, bila bih zahvalna da mi preporuči gde je Dunav najlepši.
 11. sun_shine

  Kolima po Srbiji - najlepša mesta?

  Imamo istu ideju I ja sam se nameračila na te vikend ture po Srbiji, i evo da izložim svoja, doduše malobrojna iskustva. Kretala sam iz Obrenovca. Obišla sam, zasad, Resavsku pećinu, Đavolju varoš i Perućko jezero. Prva tura - Što se tiče Resavske pećine, zaista predlažem tu turu. Imaš da vidiš gore pomenuti vodopad Lisine gde je ubedljivo najbolja pastrmka koju sam ikad jela. Da imam malo više para tamo bih tako rado otišla na ručak, jer se zaista isplati. Moj suprug koji inače ne voli ribu je bio oduševljen. Ti jedeš, oko tebe cvrkuću ptičice, žubori potočić, ma divota. Vodopad je jako lep. Resavska pećina je fantastična, tu je u blizini, kao i manastir Manasija koji je meni izgledao kao iz bajke, sa tim svojim zidinama. Ovo sam obišla za jedan dan, tako da ne znam za smeštaj. Od Obrenovca je daleko možda sat ipo, dva vožnje. Ne sećam se tačno. Druga tura - Đavolja varoš. Neponovljiva. Treba videti, jer slike ne mogu dočarati tu lepotu. I sama šuma u podnožju je sva nekako čudnovata, sve je mistično. Spavala sam u motelu na ulazu u Kuršumliju koji je bio najpovoljniji,mislim za dvoje 1500 dinara + doručak. Čiste i uredne sobe, ljubazni i krajnje simpatični domaćini, sedeli smo sa njima u restoranu i gledali TV, uz naravno neizbežno komentarisanje. Prava domaćinska atmosfera, svaka preporuka. Prenoćište za dvoje sa doručkom mislim isto oko 1500 dinara. U povratku smo obišli i Kruševac. Prilično je daleko, ima sigurno 4 sata vožnje, ako ne i više. Treća tura - Perućko jezero i Bajina bašta, uz posetu Tari i Zaovinskom jezeru. Jezero je predivno, pogotovo za pecaroše. Ne isplati se ići u proleće jer je gore jako hladno, mi smo se smrzli, a u B.Bašti smo bili u kratkim rukavima. Mitrovac na Tari je totalno nezanimljiv, nismo imali gde ni da sednemo, ni jedne jedine klupe nije bilo, sve pusto. Perućko jezero nije ostavilo neki poseban utisak, možda zato što sam ga drugačije zamišljala. Uopšte nema staze za šetnju, dođeš 50 metara uz jezero i to je to, ajde nazad. Dosadno. Mi smo u B.B. kupili meso i roštiljali uz Drinu, bilo je odlično. Spavali smo u motelu na ulazu u B.B., divan, i sad se sećam božanstvene sobice i isto tako ljubaznih domaćina. Na putu BB-Ljubovija je kanjon reke Trešnjice gde se gnezde supovi, kao i Etno selo (spavala jednu noć i tamo - ništa posebno, bolji je motel ), malo dalje skretanje za Soko grad gde se nalazi predivan manastir u podnožju brda na čijem vrhu se nalazi krst i ostaci stare tvrđave. Normalno, popela sam se gore i nisam zažalila. Ne znam gde si. Lep je u Vojvodini i dvorac Fantast pored Bečeja, ali nije za posetu dužu od jednog dana. Da, zaboravih na Mokru goru i Mećavnik. Tu sam isto bila jedan dan. Mećavnik mi nije ništa posebno, pogotovo što i sam ulaz treba platiti 200 dinara (pre dve-tri godine). Mokra gora je divna, meštani ljubazni, uz neponovljivu vožnju Šarganskom osmicom. To ti isto može biti tura za vikend. Toliko za sad. Ako odem na Đerdap, što planiram, javljam se sa utiscima