majaaaa

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

  Never

About majaaaa

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Moj suprug je drzavljanin BiH a od 2000 god. drzavljanin i Srbije.Ima 2 pasosa i sa njima ide u Austriju da radi .3 meseca sa jednim,3 sa drugim i sve tako.Zato i pisem ono sto znam i moj slucaj. Tarmi014 mora ti supruga imati njihovu licnu kartu jer ti na osnovu nje(kao i ja na osnovu supruga) vadis potrebnu dokumentaciju. Da,moras produzavati taj boravak svaka 3 meseca.Dobices karton koji moras cuvati tih godinu dana i na kojem ce ti biti svaka pijava.
 2. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Dobro ppedjalon,ali moje iskusvo je takvo kako sam i napisala u prethodnom postu.Meni je dozvoljen boravak na 2 adrese kao i moj suprug sto ima i u BiH i ovde u Srb.
 3. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  SA ADRESE IZ SRBIJE NE TREBA DA SE ODJAVLJUJETE JER IMATE PRAVO NA DVOJNO DRZAVLJANSTVO! Ja se nisam odjavila iz SRB niti planiram da se odjavljujem.Dakle,ne treba. Ko nije u braku sa drzavljaninom BiH potrebno je da mu je neko od roditelja rodjen na prostorima BiH ili da je boravioili radio,ili pak da ste vi bili prijavljeni sa boravkom na teritoriji BiH. tarmi 014 mora ti supruga biti prijavljena tamo jer ti na osnovu nje dobijas papire,a i ti kada budes predavao ona mora biti prisutna sa tobom.
 4. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Da ,to je za dobijanje papira na osnovu braka sa drzavljaninom BIH.Ne morate biti prijavljeni na istu adresu.I prilikom prijavljivanja boravka u BiH vam je potrebna samo licna karta ili pasos,a od bracnog druga potvrda o prebivalistu koju vadi u tom gradu/mestu.
 5. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Evo da vas obavestim kako to sve ide. Potrebno je da se prijavite na adresu i prijavite boravak na teritoriji BiH.Karton boravka dobijate na 90 dana.Nakon isteka se opet produzava.Da bi dobili drzavljanstvo morate imati boravak od 1 god.na prostorima BiH.Dakle,kada istekne tih godinu dana moyete prdati za licnu kartu i pasos,s tim sto vam je potrebno da iz Srb.dostavite izvod iz knjige rodjenih,drzavljanstvo,izvod iz knjige vencanih.2 fotografije,i potvrda iz MUPa da niste osudjivani i da se protiv vas ne vodi krivicni postupak.Dakle,bitno je samo da ste prijavljenih tih godinu dana u BiH posle ide sve lako.
 6. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Kolosus ,hvala ti puno na odgovoru
 7. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  U svakom slucaju cu javiti vam svoje iskustvo,da ne lupamo dzabe glavu...hvala vam svima....
 8. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Volela bih i ja ali je samo pitanje kako doci do njega i koji je najbrzi nacin!?
 9. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Npr.imas 2 pasosa i mozes non stop da radis u zemljama EU!
 10. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Ko u SRB danas zivi po zakonu!? Tako da svako radi ono sto je bolje za njega.
 11. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Ne mora da se odjavljuje iz SRB to znam 100%.Moj suprug ima i drzavljanstvo SRB kao i mesto prebivalista u SRB,takodje to isto ima i u BiH.I njihovo drzavljanstvo sa mestom prebivalista.
 12. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Ja sam opet dobila informaciju da na podruciju federacije BiH ako bracni drug ima BiH drzavljanstvo i prijavljen je tamo,supruznik samo treba da se prijavi u BiH,donese vencani list i rodni list.Upisu ga u knjigu vencanih,i na osnovu toga dobija prvo licnu kartu(traje oko mesec dana)posle predaje za pasos....sad da li je to 100% tako jos ne znam dok ne odem direktno tamo pa sta mi bog da...
 13. majaaaa

  Dobijanje drzavljanstva BiH

  Hvala puno na odgovoru...Da,srpskog sam porekla,a suprug mi je prijavljen u Bih u federaciji.Da li i ja moram biti na toj adresi prijavljena gde i on ili je bolje da se ja prijavim u Rep.Srpskoj.
 14. Molila bih Vas da ako je neko upoznat ,odgovori mi na sledece...Ja sam drzavljanin SRB a moj ne vencani suprug ima dvojno drzavljanstvo tj.SRB i Bih (rodjen je u BIH) .Naime,zelimo da se vencamo,ali je pitanje gde to u raditi!?U SRB ili u BiH,jer hocu da predam i ja takodje za dvojno drzavljanstvo tj da dobijem BiH.Koliko traje procedura oko dobijanja pasosa u BiH (federacija).Hvala svima u napred.