Crixus Murmillo

Members
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

About Crixus Murmillo

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Europe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Crixus Murmillo

  Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

  Javlja mi da je kupio. Hvala ti. Mene su po evropskim aerodromima smarali strogo o tome, naročito u Njemačkoj.
 2. Crixus Murmillo

  Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

  Narode, brat mi prvi put putuje Wizzom i nije opremljen kesicama. Mogu li se kupiti na BEG-u i gdje? Hitno
 3. Crixus Murmillo

  Ryanair

  Zavisi, meni su Weeze rekli da se to ne radi više ni na check-in šalteru, niti na Ryanovom šalteru (ukoliko postoji) nego jednostavno na passport control ti to provjere. S druge strane, u Italiji su mi to i dalje radili na check-inu...
 4. Crixus Murmillo

  Anketa - komunikacija putem socijalnih medija kod aviokompanija

  Nije više aktuelno! Nisam imao vremena ni da se povežem na forum, tek sad. Hvala svima!
 5. Narode, treba mi pomoć. Ljubazno vas molim da odgovorite na ovu anketu, koju sprovodim u svrhu istraživanja za Master rad. Vrlo je kratka i anonimna! Link: https://goo.gl/forms/u59xe7zhh3pwS8Xk2 Hvala
 6. Crixus Murmillo

  online placanje avio karte?

  Postavio sam isto pitanje i na wizz temu, izvinjavam se što smaram, bitno mi je: Wizzair rezervacija karte, Sve normalno, i prilikom plaćanja failed. Ja imam Maestro karticu kojom uvijek plaćam online bez problema. I WTF da nemaju paypal? Ali najgore je što uopšte ne izbaci nikakvu poruku da je pokušaj neuspio, nego me samo vrati na početak stranice (gdje unosiš billing podatke), a da je failed znam samo po address baru jer gore piše /failed. U čemu je štos?!
 7. Crixus Murmillo

  Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

  Baš su me sad iznervirali. Sve normalno, i prilikom plaćanja failed. Ja imam Maestro karticu kojom uvijek plaćam online bez problema. I WTF da nemaju paypal? Ali najgore je što uopšte ne izbaci nikakvu poruku da je pokušaj neuspio, nego me samo vrati na početak stranice (gdje unosiš billing podatke), a da je failed znam samo po address baru jer gore piše /failed. U čemu je štos?!
 8. Crixus Murmillo

  Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

  Ok, imaš pravo. Karta i nije za mene. Pošto ja inače mnogo putujem Ryanom i uvijek jako jeftino, neprihvatljive su mi Wizzove bezobrazne cijene sa doplatom čak za ono što je svugdje drugdje normalni cabin bag.
 9. Crixus Murmillo

  Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

  Oni i njihova suluda pravila Ali zar nema niko da prati cijene na relaciji Tuzla - Keln da me savjetuje šta je dobra a šta loša cijena?
 10. Crixus Murmillo

  Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

  Pratili smo cijene Wizzovih karata Tuzla - Bonn/Keln (CGN) i ono je sve samo ne low cost Užasno je što su ostvarili monopolsku poziciju na tom aerodromu. Cijena povratne karte je bila 150 EUR. Međutim, današnja cijena za te datume (u avgustu) je 100 EUR. Zna li iko kako se cijene na toj relaciji inače kreću, padaju li još ili da grabi i kupuje? Inače je odlazni let strava skup, a Keln - Tuzla je 15 EUR.
 11. Crixus Murmillo

  Rim

  Mrtva nam je rimska tema. Inače nikad nisam išao redovnim vozom od/do Fiumicina, samo Leonardom ili drugim vidom prevoza. Sad imam kartu koja vozi do stanica "van prstena", može li pomoć oko toga gdje uopšte čekam voz, koliko je čest, i šta dalje? Slijećem sutra u 19:20, hvatam bilo koji voz prema Rimu, izađem gdje? Šta onda, kupim kartu do Terminija i idem dalje gdje trebam? Jer mi Rim nije krajnja destinacija. Zbunjuje me samo ovaj dio od aerodroma do GRA i do Terminija, dalje nije problem.
 12. Crixus Murmillo

  Šengen - novo pravilo za dužinu boravka (90/180)

  Neću rizikovati. Neko mi je nedavno rekao da je dozvoljeno 2, ali ja sam uvijek prenosio po jedan. Nisu za mene, nije ni bitno.
 13. Crixus Murmillo

  Šengen - novo pravilo za dužinu boravka (90/180)

  Mogu li biti tako drzak da se ubacim sa sljedećim pitanjem: Avionom do Italije, mogu li unijeti jednu ili dvije šteke cigareta?
 14. Crixus Murmillo

  Ryanair

  Opušteniji su oni po pitanju prtljaga mnogo više nego Wizz.
 15. Crixus Murmillo

  Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

  Letio s Wizzom konačno, iskustva su vrlo pozitivna. I mi smo mijenjali mjesta, dovoljno je samo dogovoriti se s putnicima, osoblje ništa ne pita.