mali-sunshine

Members
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

About mali-sunshine

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Zivot i rad u Kini

  Ja sam u Shenzhenu, u sustini svi koji su ovde, i koje sam upoznala, kazu da posla ima uvek... Osim za Kinesku novu godinu kada su te vece pauze. Ja i suprug smo bez trazenja posla nasli jedan nakon 5 dana. A hteli smo nekih pola meseca da istrazujemo i obilazimo, ali eto, iskocila je dobra prilika predavanja predmeta u struci pa nismo zeleli da odbijemo. (a za to su i plate vece nego za predavanj engleskog) E sad, videcemo kako ce biti. Mi imamo i legalizovana dokumenta kod sebe, a oni su voljni da srede i radnu vizu. Nekako sve zvuci nerealno dobro. Konverzacijski nivo engleskog je sasvim dovoljan.
 2. I ja planiram ShenZhen :smile: Da li si vec nasla posao ili ces ga traziti po dolasku tamo?

 3. Zivot i rad u Kini

  Ja idem u martu u Shenzhen, slobodno se javite!
 4. Zivot i rad u Kini

  Pozdrav ljudi, Citam dugo ovu temu, i konacno se oglasavam. Ako moze neko da posalje privatno naziv nasih grupa na WeChat-u ili imena nekih agenata bila bih zahvalna. Suprug i ja hocemo da odemo za Kinu kao predavaci engleskog, ili strucnog predmeta (umetnost i dizajn) i ne uspevamo da nadjemo posao! Zeleli bismo neki grad na jugu zemlje, poput Nanninga, ili Xiamena, ne bismo Shenzhen jer smo iscitali skoro celu ovu temu, i nekako zakljucili da je skup za zivot, a nama je cilj da ustedimo novac, ali opet da imamo koliko toliko kvalitetan zivot tamo u smislu lepog okruzenja, ne prevelike zagadjenosti i konfornog prostora za zivot. Imamo oboje diplome mastera, preveli smo ih, trebalo bi da ih legalizujemo ovih dana, jer bismo ipak da odemo legalno, sa Z vizom. Da li je ikako moguce to ostvariti? Molim vas da mi napisete bilo sta, ili neko ko je vec tamo neka mi se javi sa nekim pozitivnim iskustvima. Naletali smo sve na neke sumnjive agente koji, ili slabo govore engleski, ili nude lose uslove, ili rade za skole koje i nisu na dobrom glasu...
 5. InterRail

  Pronasla sam ovu temu, vidim da niko nije pisao odavno. Zelela bih da cujem da li je neko skorije koristio ovu kartu i koje destinacije obisao posto sam zainteresovana? Ili ce tek da ide, recimo u avgustu... da cujem prvo misljenja i iskustva, pa da krenem u potragu sa saputnicima.